kuppersbusch inductie kookplaat afzuiging

Een naam die bij velen geen belletjes zal doen rinkelen. Niet verbazingwekkend omdat het merk in Nederland niet de aandacht krijgt vanuit het Duitse moederbedrijf. In Duitsland behoort küppersbusch al jaren tot de top5 inbouw apparaten en heeft een status die maar net onder een merk als Miele ligt. Het bedrijf bestaat inmiddels 140 jaar en heeft in die tijd met vele innovatieve designproducten bewezen dat het een topmerk is. In de laatste 16 jaar is het  onderdeel van de grote Teka groep. Met Küppersbusch wil de Teka groep investeren in de verdere uitbouw tot een premium brand waar uitstekend ontwerp en innovatieve producten onderdeel zijn van een toekomst bestendige marketing. Met de komst van een aantal nieuwe producten lijkt het bedrijf hier een stevige stap te zetten, de concurrentie mag zich zorgen gaan maken en dat leg ik graag even uit!

Inductie werkbladafzuiging van Küppersbusch concurrentie voor Bora?

Wij zijn al jaren fan van de ontwikkeling van werkbladafzuiging. Waar Bora met de Bora basic, classic en professional marktleider lijkt te zijn, zijn er steeds meer merken die het succes hebben onderkend. Terecht want het is misschien wel de beste vorm van afzuiging, een afzuiging direct bij de bron. Het natuurkundige principe is simpel. De aanzuigsnelheid is een stuk hoger dan de stijgsnelheid van warme lucht. Daardoor krijgen vieze luchtjes geen kans om te ontsnappen. De proof is in the pudding, dit afzuig systeem heeft zich inmiddels al bewezen!

In een keukenontwerp biedt dit ongekende mogelijkheden waar designers maar ook consumenten blij van worden. Wat te denken van een kookeiland waar geen afzuigkap zichtbaar meer is? Ook het koken voor een raam behoort tot de mogelijkheden in een keukenontwerp. Met de inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging van küppersbusch (KMI85000SR) komt deze optie voor meer consumenten binnen bereik. Meer in bereik dan de oplossingen van Bora en Novy welke een aanzienlijk hogere prijs kennen. Het verschil reken ik verderop graag voor!

Technische specificaties werkbladafzuiging

De inductiekookplaat met kookveld afzuiging van küppersbusch kent eigenlijk alle specificaties die je op een kookplaat van dit niveau zou mogen wensen. Met een afmeting van 830 x 515 MM is het apparaat iets groter dan vergelijkbare kookplaten van Bora en Novy (780 x 520MM). Belangrijk is de inbouwdiepte. U dient rekening te houden met het verlies van een lade rechtstreeks onder de kookplaat, een gegeven wat met afzuiging in de kookplaat altijd zal spelen. Uiteraard kan een goede keukenontwerper hier mee goed overweg. De kookplaat vereist een afvoer welke naar buiten geleid kan worden of door aansluiting op een recirculatie filter (plasmamade). Het vlakke afvoer kanaal van de afzuiging wordt rechtstreeks onder de plint aangesloten op de plintmotor welke past onder elke plint van minimaal 10 cm. Daar is de plasmamade recirculatie filter op aan te sluiten, of een doorvoer naar buiten te maken.

Het inbouwen van een inductiekookplaat met afzuiging vereist nog wel de nodige aandacht en kennis. Het is verstandig om bij aanschaf u te laten adviseren door een vakman. Deze inductie kookplaat heeft 4 zones. Waarvan er 2  een topvermogen van 3000 Watt bezitten. Een bijzondere aardige functie is het koppelen van 2 zones met de zgn brugfunctie. Hiermee krijgt u 1 grotere zone welke uitstekend dienst kan doen voor braadsledes of grilpannen. Dit biedt fraaie kook mogelijkheden waar u blij van gaat worden.

De kookplaat kent 10 vermogensstanden. Mocht u  niet gewend zijn met inductie te koken, uit ervaring weet ik dat de overgang van op gas koken naar elektrisch koken u zal verblijden. 10 standen geeft aan precisie. Al heel snel ervaart u dat inductie koken staat voor gecontroleerd koken zonder vermogensverlies! Daarnaast zal het over 10-15 jaar nog wel eens zo kunnen zijn dat elektriciteit nagenoeg niks meer kost en gas mondjesmaat leverbaar is.

De bediening van de kookplaat en afzuiging is kinderlijk eenvoudig. Geen overbodige functies welke je tegenwoordig nog wel eens ziet en die nagenoeg geen meerwaarde bieden.

Geluidsniveau van kookplaat afzuiging

Ook het geluidsniveau van deze küppersbusch telg is dik in orde. Vooral omdat het geluid zich onder kookplaat en niet op oorhoogte bevindt. Een verademing in vergelijking tot het geluid van de traditionele afzuigkappen.

Het afzuiggedeelte in het midden van de kookplaat is voorzien van een rooster. Als u de kookplaat niet gebruikt kan hier eenvoudig een glazen plaatje ingelegd worden waardoor de kookplaat er mooi strak uitziet. De vetfilters zijn eenvoudig uit te nemen en ook het schoonmaken van de plaat is een fluitje van een cent. Naar keuze is de plaat vlak in te bouwen (gelijk met aanrechtblad).

Zeer concurrerende prijs nu rechtstreeks te bestellen met veel voordeel

Wilt u even mee rekenen? Een gewoon goede inductiekookplaat (van minimaal 80 cm) van een goed merk kost al gauw tussen de € 1.250,00 -€ 2.000,00. Een degelijke afzuigkap, waarbij aangetekend dat een eilandmodel aanzienlijk duurder is dan wandmodel, kost tussen de € 600,00 en € 1200,00.

De küppersbusch kent een consumentenadvies prijs van € 2995,00. In vergelijking met de Bora Basic plm € 3400,00 en de Novy One € 3295,00. Voor Bora en Novy gelden dat dit in de regel ook de prijzen zijn die u betaalt bij een keukenvakzaak.

We wijzen u er graag op dat kuppersbusch ook een flexinductie oplossing heeft met de KMI 9800 en KMI 9850. Over de invulling van een kuppersbusch of een kookplaat met afzuiging in het algemeen kunt u het advies en scherpe prijzen hier vinden.


6 REACTIES

  • Werkbladafzuiging van Miele en kuppersbusch verschillen op een aantal punten:

   Vermogen: Miele kookplaat heeft meer vermogen dan kuppersbusch.
   Design: Miele heeft een vast rooster op afzuiger, Kuppersbusch heeft daar optioneel een glazen plaatje
   Inbouw: Met Miele verliest u iets minder ruimte in de onderliggende laden
   Recirculatie: Miele werkt met een ombouwset voor een koolstoffilter die u in de plint moet plaatsen, kuppersbusch werkt met een plasmamadefilter.
   Prijs: Prijs van werkbladafzuiging Miele komt op 3299,00 die van kuppersbusch op 2199,00 (tenminste als u de aanbieder in volgende artikel zou gebruiken)
   Op nog een aantal punten zijn er wel verschillen, alleen die achten wij minder relevant.

 1. Mij is verschillende malen verteld dat Bora het enige merk is met goed werkende afzuiging. Wat is uw mening en hoe vergelijkt u de afzuiging van Bora met Kuppersbusch?

  • Dat is niet waar. Eigenlijk hebben bijna alle A merken een kookplaat met een goede werkbladafzuiging. De kwaliteit van de afzuiging wordt bepaald door het vermogen van de afzuigkap, en heel belangrijk de manier van lucht afvoeren. Het vermogen van de meeste werkbladafzuiging ligt rond de 650 m3/h en dat is prima. Wij adviseren (net als veel merken) om de afvoer van Naber compair flow 150 te gebruiken. Dit systeem (waar bora haar afvoersysteem van heeft gekopieerd) zorgt voor een goede luchtgeleiding , minimaal drukverlies en daardoor optimale werking van uw werkbladafzuiging. Beperk het aantal bochten en afstand tot buitenmuur kleiner dan 6 meter, zorg voor een goede muurdoorvoer en u heeft een perfect systeem.
   De kuppersbusch is voorbereidt voor naber compair. Trouwens kuppersbusch was (en is) al een gerenommeerd merk ver voordat Bora bestond. Zouden wij gezien de specs aanraden boven de bora basic.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here