Topbrewer; Koffie, thee, en koud water uit een kraan getapt

6834

Het is geen gewone kraan, het is een koffiekraan. Mooi en stijlvol, minimalistisch maar toch functioneel. Het Deense Scanomat brengt met de Topbrewer een bijzondere oplossing voor een multifunctionele koffiekraan.

Het bedrijf is gewend om voorop te lopen en de Topbrewer is een statement van jewelste. Het ziet niet alleen geweldig uit, het verrast en blinkt uit in veel facetten. In keukens in de hogere segmenten zal dit ongetwijfeld een geliefd hebbeding gaan worden. De Topbrewer kan volledig bediend  worden door een Iphone  cq smartphone of een Ipad / tablet.  Mocht u niet in het bezit zijn van deze “moderne” apparaten dan is er ook een standaard bediening in het blad mogelijk.

Bediening Topbrewer

Het bedieningsmenu ziet er handig en eenvoudig te gebruiken uit. Zelfs een senior met een beperkte smartphone ervaring kan hiermee uit de voeten.  Het apparaat is een alleskunner die een perfecte koffie, cappuccino, latte machiato en espresso produceert. Maar niet alleen de traditionele koffievarianten staan op het menu. Ook een thee en chocolademelk zijn voor handen. De Quooker lijkt daardoor een overbodig apparaat te worden.

Werking

De meeste inbouwkoffiemachines worden 1 keer ingesteld op smaak en hoeveelheid. De bediening van de Topbrewer maakt een persoonlijk bakje wel heel gemakkelijk. De smaak is voortreffelijk. De snelheid waarmee deze koffiemachine werkt is uitzonderlijk. Binnen 15 seconden heeft u alleen vers gezette kop koffie. Daar kunnen merken als Miele en Gaggenau niet aan tippen.

De combinatie met het kunnen schenken van koude dranken lijkt me uniek. Ik ken in ieder geval geen apparaat die dat ook kan. Koud water? Jus d’orange? De Topbrewer heeft het allemaal in zich, tenminste als je er het in hebt gestopt. Het bedrijf levert de specifieke concentraten om deze jus d’orange te kunnen maken.

De hoogwaardige maalsystemen en doordachte opwarming van het water zijn van bijzondere klasse. Elk onderdeel van de totale mechaniek is van een robuuste (haast Duitse) kwaliteit.

Inbouw

Het apparaat is op een eenvoudige manier in uw nieuwe keuken in te bouwen. Uiteraard offert u daar wel een keukenkast voor op. Als u de prijs voor de Topbrewer wilt en kunt betalen dan zal die ene keukenkast  geen probleem zijn.

Onderhoud

Keukens  en keukenapparatuur schoonmaken staan meestal niet hoog op de verlanglijst van een keuken koper. Koffie inbouwmachines hebben de nare eigenschap dat er veel en vaak moet worden schoon gemaakt, bakjes moeten worden geleegd en water bijgevuld. De Topbrewer heeft deze ellende gereduceerd tot een minimum. Volautomatische reiniging klinkt als een pyrolyse voor koffiezetmachines, en daar lijkt het dan ook op. Als we in het topsegment een inbouw koffiemachine kopen betalen we al snel een prijs van € 2500,00. De Topbrewer kost wel even meer, vanaf €10.000,00 kunt u de trotse eigenaar worden van deze natte droom voor de fervente koffiedrinker.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here