Er zijn ook betaalbare alternatieven voor een Vipp keuken

0
12675

Dat ze in Denemarken weten wat design is dat wisten we natuurlijk al heel lang. Een voorbeeld van het Deense design is de keukens van Vipp. Het merk was al lang voor dat er iets met keukens gebeurde een gerenommeerd merk op het gebied van badkamer en keuken accessoires. Niet gek dus dat menige consument aangetrokken wordt door het design van Vipp keukens. Fraaie zwevende elegante design keukens. Toch zijn de fraaie en beter betaalbare alternatieven van keukenmeyt welke wij u niet willen onthouden.

Vipp keukens beperkt door mogelijkheden

Een Vipp keuken kenmerkt zich door een haast industriële uitstraling. Stoer en minimalistisch. De keukens zijn voorzien van een aluminium framewerk welke voorzien is van een poedercoating. Fronten zijn van staal met een poedercoating waar op een Grepen zijn van aluminium met een siliconen afwerking. De basis is een modulaire opbouw van het programma. Dit programma bestaat uit verschillende modules welke weer overzichtelijk zijn gegroepeerd.

Modules

Binnen Vipp keukens kennen we zo een eiland module. Binnen deze module heeft u de keuze uit een aantal standaardoplossingen van een kook en / of spoel eiland opstelling. Er wordt altijd gewerkt met een meervoud van kasten van 60 cm breed. Dit maakt het overzichtelijk maar levert in de praktijk ook beperkingen op in de maatvoering. Een eiland in een meervoud van 60 cm behoort tot de mogelijkheden waarbij zelfs een eiland van meer dan 6 meter geleverd kan worden. De breedte is normaal gesproken 127 cm tenzij er gekozen wordt voor een eiland met een zitgedeelte geïntegreerd dan is de breedte 95 cm.

VIPP keuken

VIPP keuken

De wandmodule is bedoeld voor een wandoplossing. Hetzelfde ritme van kasten van 60 cm tekent zich hier af. Met een aanrechtblad diepte van 65 cm krijgt u wat meer dan de standaard diepte van 60 cm. Ook hier zie ik toch ook graag de mogelijkheid om een werkblad van 70-80 cm diep te kunnen plaatsen.

Naast de eiland en wand modules kent Vipp keukens de module hoge kasten. Ook hier bestaat de kastenwand uit een veelvoud van 60 cm met een standaard hoogte van 200 cm. Binnen deze module kunt u kiezen voor een aantal standaard hoge kasten. Hierin kunt u alle inbouwapparaten kwijt. In mijn beleving is de variatie hier ook wat beperkt. Als u van standaard houdt zonder teveel eisen is dat prima.

keukenmeyt

Keukenmeyt keuken

Aanrechtblad

Het aanrechtblad  van een Vipp keuken wordt geleverd in een 5 MM massieve RVS uitvoering. Een fraai contrast met de antracieten uitvoering van de keukenkasten en het framewerk. Toch zijn er een hoop mensen die niet over de krasgevoeligheid van RVS heen kunnen stappen. De esthetische overwegingen begrijpen we maar uit praktisch oogpunt is het een mindere oplossing. Indien u kiest voor gas dan zijn de pitten van ABK (pitt cooking) ingebouwd. Een mooi robuust detail welke past bij de uitstraling van de Vipp keuken. De huidige trend is echter inductie en dan is het standaard aanbieden van gas niet handig.

Inbouwapparaten

De modules van Vipp worden met standaard inbouwapparaten aangeboden. Het is me niet duidelijk of er keuze mogelijkheden zijn, maar de standaardprijs is in ieder geval inclusief inbouwapparaat. De apparaten van Miele en Smeg passen mooi in het plaatje. Voor een vaatwasser in het kookeiland of wandopstelling bent u aangewezen op een vaatwasser van Smeg of Fisher en Paykel. Voor een gezinshuishouding beiden niet erg geschikt en de kwaliteit van de apparaten zijn (ervaren) minder goed.

Prijzen van Vipp keukens

En dan komen we aan het hoofdstuk prijzen. Als je dit Deense design in huis wil halen dan moet je voor, laten we eens een opstelling pakken, van een kook/spoel eiland van 3 meter met 4 hoge kasten al snel € 40.000,00 betalen!! Voor de liefhebber van het specifieke design misschien een zinvolle investering, maar voor velen een ver van mijn bed show.

Aantrekkelijk alternatief geboden door keukenmeyt

Een meer dan aantrekkelijk alternatief wordt geboden door www.keukenmeyt.nl . Het bedrijf levert hoogwaardige keukens en een uitstekend advies op maat. Keukenmeyt Danielle adviseert haar klanten ook aan huis en richt zich daarmee op de doelgroep die niet van shoppen in keukenzaken houdt.

keukenmeyt keuken

Keukenmeyt keuken

Keukenmeyt heeft al een langere ervaring met keukens in staalframes. Gepoedercoate hoogwaardige uitvoeringen welke op maat gemaakt worden. De kracht ligt in de flexibiliteit en know how van keukenmeyt. Waarbij Vipp keukens uitgaat van standaardoplossingen gaat keukenmeyt uit van de mooiste oplossing voor haar klanten.

Uitvoeringen in alle mogelijke materialen, aanrechtbladen en inbouwapparaten met oog voor detail. Op de MM ingemeten door vakkundige monteurs, maakt het mogelijk in alle situaties een fraaie zwevende design keuken van keukenmeyt te leveren.

Niet onbelangrijk, niet alleen wordt de keuken op maat geadviseerd ook de prijsstelling is aanzienlijk gunstiger dan die van Vipp keukens!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in