Niet één keuken is hetzelfde en dat geldt ook voor de afmetingen. Dat betekent dat het maken van een nieuwe keuken vaak maatwerk is. Natuurlijk geldt dat ook voor een van de belangrijkste onderdelen van je keuken, het keukenblad of aanrechtblad. Natuurlijk vind je in de keukenspeciaalzaken ook standaard keukens, waarbij het aanrechtblad vaste afmetingen heeft. Maar als jij in jouw keuken een keukenblok wilt dat precies van muur tot muur past, kom je natuurlijk nooit op die standaardmaten uit. Daarom is het goed om te weten dat vrijwel alle keukenbladen op maat gemaakt kunnen worden, voor welk materiaal je ook kiest.

Zeer nauwkeurig inmeten

Het is wel ontzettend belangrijk dat het keukenblad exact past. Dat luistert extreem nauw, want het allerkleinste kiertje of naadje kan al voor lekkage of ophopend vuil zorgen. Daarom is het altijd verstandig om een specialist het blad te laten inmeten. Op die manier voorkom je meetfouten. En bovendien meet een expert ook of de wanden wel goed haaks zijn, zodat het blad perfect aansluit. En hij weet ook precies welke toleranties er voor ieder materiaal nodig zijn om het blad zo strak mogelijk te kunnen plaatsen. Sommige materialen kunnen namelijk nog gaan ‘werken’, dus iets krimpen of juist uitzetten.

Bij de meeste materialen mogelijk

Keukenbladen zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende materialen. En vrijwel alle materialen zijn op maat te maken. Sommige materialen, zoals hout, kunststof, rvs of Topcore kunnen eenvoudig op maat gezaagd of gesneden worden. Andere materialen, zoals bijvoorbeeld beton, worden gegoten in een mal, die exact op maat gemakt kan worden. En bij veel soorten natuursteen wordt het aanrechtblad uit één groot blok gezaagd, waardoor het ook mogelijk is om heel nauwkeurig precies de afmetingen te kiezen, die voor jouw keuken nodig zijn.

Keukenblad met geïntegreerde spoelbak

Bij een aantal materialen kun je er ook voor kiezen om een keukenblad met geïntegreerde spoelbak te nemen. In dat geval vormen aanrechtblad en gootsteen dus één geheel. Dat is mogelijk bij uiteenlopende materialen, van beton tot roestvrijstaal. Het voordeel hiervan is dat je spoelbak dan gegarandeerd nooit zal kunnen gaan lekken. Er zijn immers geen naden of kieren in het materiaal. Bovendien staat dit ook buitengewoon strak en verzorgd.

Oude keukenblad vervangen

Omdat je je keukenblad veel vaker en intensiever gebruikt dan de meeste andere dingen in je keuken, zal hij natuurlijk ook sneller slijten. Het zal dus nog weleens voorkomen dat je keukenblad al aan vervanging toe is, terwijl de rest van je keukeninterieur nog prima is. Dat is gelukkig heel goed mogelijk. Je kunt je oude aanrechtblad gewoon verwijderen zonder de rest van je keuken te beschadigen en vervolgens een nieuw blad laten plaatsen. Laat dit wel bij voorkeur door een vakman doen. Een aanrechtblad is vaak zwaar en moet uiterst voorzichtig verwijderd en geplaatst worden, om beschadigingen aan je kastjes te voorkomen.

Met een nieuw keukenblad op maat kun je weer jaren vooruit

Bijkomend voordeel van het vervangen van je oude keukenblad is dat je dan ook meteen voor een ander materiaal kunt kiezen. Op die manier kun je je oude keuken in een klap van een geheel nieuwe look voorzien. Natuurlijk is het ook bij het vervangen van je blad uiterst belangrijk dat dit zeer nauwkeurig op maat gemaakt wordt. De keukenspecialist komt bij je langs om de maten zeer nauwkeurig op te meten en je wensen en de mogelijkheden met je te bespreken. Afhankelijk van het soort materiaal zal het nieuwe keukenblad in de fabriek of bij je thuis op maat vervaardigd worden. Zo kun je weer jarenlang genieten van een keukenblok, dat ineens weer als nieuw is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in