18 aanrechtblad tips om uw nieuwe keuken mee in te richten

5
105841
aanrechtblad

Het kan in geen enkele keuken ontbreken, het aanrechtblad. Misschien wel een van de belangrijkste onderdelen van de keuken, het aantal keuzemogelijkheden van aanrechtbladen is zeer groot. Gaat u voor een betonnen, natuursteen, composiet of toch een houten werkblad? Net zo belangrijk is de prijs van een keukenblad. Waar moet u rekening houden? Welke opties zijn er die kosten verhogend werken? Na het lezen van dit artikel weet u alles over het keukenblad en de verschillende materialen.

Variabele kosten van een aanrechtblad

Er zijn vele soorten aanrechtbladen die in prijs aanzienlijk van elkaar kunnen verschillen. Handig om te weten waar u op moet letten als u een budget voor uw nieuwe keuken wil bepalen. Uiteraard kunt u de berekening op keukenprijs doen zodat u een indicatie krijgt van het totaal benodigde keukenbudget. Het spreekt voor zich dat materiaal de eerste variabele is waar u meet maken krijgt! Kiest u voor een kunststof werkblad of toch voor graniet, composiet of RVS?

Vervolgens krijgt u te maken met een dessing, de dikte van het materiaal, de afwerking en het aantal sparingen. Van goedkoop naar duur zou u de keukenbladen als volgt kunnen indelen. Hierbij wel aangegeven dat dit niet een zuivere indeling is omdat de eerder genoemde variabelen een werkblad aanzienlijk duurder kunnen maken.

1. Kunststof

Een kunststof keukenblad is goedkoop en je kunt het in erg veel soorten en maten laten maken. Vaak kun je bijvoorbeeld vrijwel iedere kleur kiezen die je wilt. Het is daarnaast betrekkelijk goed bestand tegen krassen en geheel waterdicht, waardoor het keukenblad eigenlijk onderhoudsvrij is en schoonmaken heel gemakkelijk gaat.

Tegelijkertijd is het geen erg schadebestendig materiaal. Als je het onvoorzichtig gebruikt, kun je na verloop van tijd krassen en deuken verwachten. Ook is het soms lastig om de houten onderlaag aan de buitenranden goed af te sluiten voor vocht. Menig lekkende kraan heeft zo al een bobbelend aanrechtblad veroorzaakt. De bovenlaag is daarentegen weer niet bestand tegen hitte. Een hete pan zorgt voor verkleuringen, smeltplekken en andere blijvende schade. Bij normaal gebruik hoeft dat overigens helemaal geen nadeel te zijn. Dat geldt ook voor de weinig luxueuze look die dit materiaal soms heeft. Lees hier meer informatie over kunststof.

2. Hout

Hout is zeer gewild vanwege de warme, natuurlijke uitstraling. Het past daardoor bijvoorbeeld heel goed in een rustieke landelijke keuken, maar kan ook fantastisch staan in een moderne designkeuken. Er zijn van nature diverse kleuren en dessings te kiezen, en omdat het nerfpatroon iedere keer anders is, heb je gegarandeerd een uniek aanrechtblad. Ook geverfde houten keukenbladen zijn overigens mogelijk. Daarbij zit hout qua prijs in het lage middensegment, wat ook plezierig is.

In het gebruik is hout als keukenblad echter wat minder ideaal. Een massief houten aanrechtblad is zeer duurzaam en kan in principe tientallen jaren meegaan, maar dan moet je wel enkele tekenen van gebruik voor lief nemen. (Omdat het een natuurlijk materiaal is, vindt de ware liefhebber dat trouwens zelfs een pré; het verleent immers extra karakter aan je keukenblad.) Hout is gevoelig voor warmte en vocht, en kan gaan werken. Daardoor zijn er op termijn zelfs scheuren mogelijk. Ook is hout zeer krasgevoelig en ontstaan er gemakkelijk vlekken op. Daarom moet je bereid zijn hout regelmatig in te oliën, want alleen met intensief onderhoud blijft hout in optima forma. Meer informatie over hout leest u hier.

3. Beton

Een aanrechtblad van beton is misschien qua uiterlijk niet in iedere keuken in te passen, maar dit materiaal is evengoed verrassend veelzijdig. Een aanrechtblad van beton is stijlvol en strak, maar niet kil – volgens sommigen heeft het zelfs een warme uitstraling. Bovendien is het erg eigentijds: beton wordt ook met regelmaat toegepast in designkeukens.

Beton is een materiaal wat nogal wat aandacht vergt en waar u rekening moet houden dat het zeer gevoelig is voor krassen en vlekken. Toch zal de liefhebber van een stoer betonnen aanrechtblad dat niet weerhouden. Vooral in een robuuste 6-10 CM dikte krijgt beton het effect waar u echt warm van wordt. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar stevige onderkasten zijn een must voor een goede ondersteuning. Voor beton geldt ook, hoe dikker hoe duurder het werkblad. Niet alleen de toename aan materiaal maar ook de complexiteit van plaatsen gaan dan een rol spelen. U kunt natuurlijk ook u keukenblad ter plekke laten storten. Voor een kwalitatief hoogwaardig betonnen keukenblad betaalt u al snel € 500,00 per M1. Hoe donkerder het werkblad, hoe hoger de prijs. De benodigde kleurpigmenten zijn prijsverhogend!

Een belangrijk voordeel ten opzichte van sommige andere materialen is dat beton wordt gegoten, zodat het echt naadloos kan aansluiten bij de vorm van je keuken en er veel extra mogelijkheden zijn, zoals een geïntegreerde spoelbak. Ook is het hard, zeer goed bestand tegen hitte en bijzonder slijtvast. Het gebruiksgemak is afhankelijk van de afwerking: een werkblad met een meer industriële opgeruwde look is vanzelfsprekend wat minder gemakkelijk schoon te maken dan een glad afgewerkte betonlaag. Daarbij is beton enigszins poreus en dus vlekgevoelig. Er zit daarom vaak een beschermde epoxylaag op het aanrechtblad, maar die moet je dan wel regelmatig onderhouden. Beton is overigens relatief betaalbaar.

4. Beton cire

Beton Ciré is een beton- of cementstuc. De naam van het materiaal komt uit het Frans en betekent zoveel als ‘gewreven beton’. Dat klinkt ingewikkeld, maar in de praktijk komt het erop neer dat je Beton Ciré op dezelfde eenvoudige manier kunt aanbrengen als stucwerk, en dat het vervolgens na het aanbrengen uithardt tot een soort beton. Het is dus ook waterdicht, en dat maakt het zeer geschikt voor gebruik als aanrechtblad in de keuken. Dat is echter nog geen usance; momenteel wordt Beton Ciré nog voornamelijk in de badkamer toegepast. Als materiaal voor een werkblad heeft het grotendeels dezelfde eigenschappen als beton. Het is hard, slijtvast en duurzaam. Bovendien is het minder vlekgevoelig dan beton en onderhoudsarmer. Ten slotte is het in meer kleuren beschikbaar, en het heeft vaak een luxere uitstraling.

Als je Beton Ciré uitbesteedt aan een vakman, is het tamelijk prijzig. Dat zit ‘m echter niet in de materiaalkosten, maar vooral in het werkloon. Een handige doe-het-zelver kan er ook voor kiezen om het materiaal zelf aan te brengen. In dat geval is het uitgesproken goedkoop.

5. Composiet

Een composieten werkblad kost vanaf € 100,00 – € 750,00 per M1. Klopt dat is een groot prijsverschil! Het aantal variabelen binnen dit materiaal zijn dan ook zeer groot. Allereerst de dikte van het materiaal. Meestal 12 MM, 20 MM of 30 MM dik. Composieten keukenbladen dikker dan 30 MM zijn ook mogelijk. Deze worden optisch opgedikt door de randen te vergroten.

Het design van het materiaal kan een grote invloed hebben op de prijs. Zo heeft Ceasarstone enkele uitvoeringen die boven de € 750,00 per M1 kosten. Luxe prints verhogen de prijs, maar ook een mooie facetrand werkt kostenverhogend.

Naast de standaard opties is de afwerking van composiet een keuze die ook voor de uitstraling van invloed is. Gepolijste bladen glanzen en zijn goed beschermd tegen vlekken. Een gezoete of matte variant heeft een wat ingetogenere uitstraling. Andere aanrechtblad afwerkingen zijn vooral gericht op het behouden van een matte uitstraling met een onderhoudsvrije afwerking. Deze zijn ook van invloed op de prijs. Houdt er rekening mee dat composiet tot 3 meter uit 1 stuk leverbaar is. Silestone kent de jumbo uitvoeringen welke tot een formaat van 3250×1590 MM leverbaar zijn.

Bekende composiet merken zijn o.a. Diresco, Silestone en Ceasarstone. Per merk kunnen er sterke prijsverschillen zijn. Leer meer over composiet.

6. Natuursteen

Een natuurstenen keukenblad kost vanaf € 120,00 – € 1000,00 en meer per m1. Er zijn vele verschillende natuursteen soorten en binnen elke soort tal van variaties. De prijzen zijn in de laatste jaren aanzienlijk gedaald. Mede door een groter aanbod, vooral vanuit China en India, is er veel concurrentie gekomen voor de traditionele aanbieders. Dit heeft geresulteerd in een prijsstelling die het aantrekkelijk heeft gemaakt om ook een mooi natuurproduct toe te passen op een goedkope keuken.

In Nederland wordt vooral graniet veel verkocht. Dit omdat het een harde soort is die in vele “commerciële uitvoeringen” te leveren is. Een granieten keukenblad is al leverbaar vanaf € 70,00 per M1. Ook Belgisch hardsteen is een soort die veel verkocht wordt. Hardsteen is een wat poreuzer materiaal wat enige aandacht vergt.

Belgisch hardsteen is leverbaar vanaf € 225,00 per M1 (bij een dikte van 3 cm). Net als bij composiet worden natuurstenen aanrechtbladen boven een dikte van 20-30 MM opgedikt.

De opdikking is prijsverhogend. Uiteraard kennen we ook nog het werkblad uitgevoerd in marmer. De prijsverschillen in dit materiaal zijn extreem net als het aantal soorten. Het bekende marmer uit Carrara is leverbaar vanaf een prijs van € 280,00 per M1. Wilt u naar een exotischer marmersoort zoals de Arabesciato dan moet u rekenen met een prijs van € 520,00 per M1 ! Lees nog meer over een natuursteen keukenblad op onze speciale pagina.

7. Steen

Steen is een materiaal dat wordt samengesteld uit natuurlijk kwarts, aangevuld met een klein gedeelde bindingsmiddelen. Je hebt daardoor veel keuze uit kleuren en designs, terwijl ze doorgaans zeer betaalbaar zijn. Het materiaal is net zo hard als natuursteen maar niet poreus, dus beschadigingen treden minder snel op. Bovendien ziet het er al snel luxueus uit. Het enige belangrijke nadeel is dat een stenen werkblad, afhankelijk van de bindingsmiddelen, gevoelig kan zijn voor hitte.

8. Keramiek

Keramische aanrechtbladen worden bij een hoge temperatuur en druk gebakken en geperst uit een mengsel van onder meer porselein en klei. Dat productieproces is zeer bepalend voor de eigenschappen van dit materiaal. Zo is het bijzonder hard en extreem hittebestendig; ook een gloeiendhete grillpan kun je zonder problemen op een keramieken aanrecht neerzetten. Verder is het aanrechtblad zo krasbestendig dat je het prima als snijplank kunt gebruiken, hoewel dat voor je messen minder plezierig is. Ook is het onderhoudsvrij en hygiënisch. Keramiek is namelijk ondoordringbaar voor vocht en vuil, maar ook voor bacteriën en schimmels. Nadeel is wel dat het zo hard is dat het aan de randen kan splinteren, omdat het niet stootvast is. En door het ingewikkelde productieproces is keramiek betrekkelijk duur.

Keramiek heeft over het algemeen een strakke, moderne uitstraling, hoewel er ook afwerkingen met een hout- of textiellook mogelijk zijn. Het materiaal is in tal van verschillende kleuren leverbaar. Topmerken zijn Neolith en Dekton. Vooral laatste kenmerkt zich door een fenomenaal design. Want de vele fraaie dessins zijn vaak niet van echt te onderscheiden. Meer info hier.

9. Fenix

Fenix, ook wel Fenix NTM, is een zeer nieuw product dat nog maar mondjesmaat beschikbaar is. De eerste berichten erover zijn echter zeer veelbelovend. De bulk van een Fenix aanrechtblad bestaat uit kraftpapier dat is geïmpregneerd met thermohardende harsen. En hoe geavanceerd dat ook klinkt, het is niet het onderscheidende kenmerk van Fenix.

Dat is namelijk de toplaag. Fenix aanrechtbladen zijn afgewerkt met een toplaag die is samengesteld uit een nanocoating. Dat zorgt voor tal van verrassende eigenschappen. Zo is het extreem mat, waardoor het een heel bijzondere uitstraling heeft die hypermodern aandoet – erg ‘nano’- of zelfs ruimteschipachtig. Deze nanolaag laat daarnaast geen vingerafdrukken zien, is buitengewoon glad, voelt ondanks het robuuste uiterlijk zijdezacht aan, is hygiënisch, hittebestendig en onderhoudsvrij, en is bovendien zelfhelend. Kleine krasjes in het werkblad kunnen met een lauwwarme doek zo worden weggestreken. En overigens is het nanomateriaal in tal van kleuren en dessins beschikbaar.

De harde kern zorgt er trouwens nog voor dat het aanrechtblad vorm- en stootvast is. Als het uiterlijk je aanstaat, is Fenix dus op papier een ideaal materiaal. Het enige nadeel is, maar dat voelde je misschien al aankomen, de prijs: die is niet mals. Meer informatie over Fenix.

10. Dekton

Dekton is een betrekkelijk nieuw materiaal. Eigenlijk is het een soort natuursteen, maar dan zonder de nadelen. Het wordt gemaakt van een mengsel van glas, kwarts en porselein, dat onder zeer hoge druk wordt samengeperst. Dekton heeft daardoor een fraaie en natuurlijke uitstraling, terwijl je het in tal van kleuren kunt bestellen.

Door het productieproces is het materiaal zeer hard, niet poreus en niet gevoelig voor waterschade of vlekken. Het werkblad van Dekton is ook nog hittebestendig, kras- en stootvast en onderhoudsarm. Het enige noemenswaardige nadeel van deze aanrechtbladen is vooralsnog de prijs: Dekton en Dekton XGloss is zonder twijfel een van de duurdere materialen.

11. Terrazzo

Terrazzo komt van oorsprong uit het middeleeuwse Italië. De naam betekent ‘terras’ in het Italiaans, en dat heeft te maken met de ontstaansgeschiedenis. Restmateriaal van marmer- en granietproductie werd gemengd met cement om vloeren te vormen, en na verloop van tijd werden er prachtige details zichtbaar: de stukjes natuursteen. Sindsdien is terrazzo uitgegroeid tot een chic en gewild vloermateriaal.

Als het wordt toegepast in aanrechtbladen, wordt het ook wel ‘granito’ genoemd. Die naam heeft veel weg van die van beton, en het uiterlijk ook. Een granito aanrechtblad wordt namelijk gemaakt met kleinere stukjes natuursteen dan terrazzo, waardoor je eerder spikkeltjes ziet dan echt stukjes graniet en marmer. Er zijn veel mogelijkheden in het uiterlijk, want je kunt niet alleen variëren met de cementkleur, maar ook met de grootte en kleur van de steentjes. Ook is het mogelijk om schitterende of juist matte stukjes te kiezen.

Terrazzo wordt gestort, waardoor je een perfecte aansluiting op de rest van je keuken kunt krijgen. In het gebruik is dit materiaal vergelijkbaar met graniet en natuursteen. Een terrazzo keukenblad valt qua prijs in de bovenste categorie. Lees alles over Terrazzo.

12. Graniet

Graniet heeft een prachtige en zeer luxe uitstraling. Toch is het al vanaf een betrekkelijk lage prijs verkrijgbaar. Dat maakt graniet tot een zeer gewenste materiaalsoort voor keukenbladen.

Je moet echter bij het gebruik wel rekening houden met dezelfde nadelen als van natuursteen. Granieten aanrechtbladen zijn hard, maar niet onkwetsbaar, en om een gepolijst werkblad fraai te houden, moet je het onderhouden. Bij normaal gebruik kan graniet echter vele jaren lang in perfecte staat blijven. Alle informatie over graniet lees u hier.

13. Gehard glas

Een glazen keukenblad klinkt als een slecht idee. En lange tijd was dat ook inderdaad zo. Maar met de huidige technologie is het mogelijk om glas voor aanrechtbladen van een zodanige kwaliteit te produceren dat het tegen vrijwel alles bestand is, net zoals kogelvrij glas. Het wordt tijdens de productie speciaal thermisch afgehard, zodat het een uitstekende stoot- en krasvastheid krijgt.

In uiterlijke zin ziet zo’n glasplaat er echter nog steeds uit als glas, waardoor je met deze aanrechtbladen spectaculaire effecten kunt bewerkstelligen. Bovendien zijn er inmiddels tal van bewerkingsopties beschikbaar, zoals glas met een matte bovenkant, of afgewerkt met een kleurlaag aan de onderkant, waarmee je naar wens kunt variëren.

Een keukenblad van glas is vanzelfsprekend waterdicht, vlekbestendig en zeer gemakkelijk te reinigen, waardoor het erg hygiënisch is. Ook hoef je geen onderhoud te plegen aan glas. Tegelijkertijd is zelfs gehard glas niet volledig onkwetsbaar, dus vooral tijdens de montage moet er toch voorzichtig mee worden gedaan. Een hard voorwerp dat met kracht tegen de rand van het werkblad stoot, kan soms toch voor krassen of zelfs een breukje zorgen. Overigens is gehard glas als werkblad relatief duur.

14. Hi mac / Corian

Solid surface aanrechtbladen zoals die van Corian en Hi mac bieden een ruime mate aan flexibiliteit, vormgeving en kleuren. Een materiaal wat u ook veel zult aantreffen in badkamers. Een mooi werkblad met meegevormde wasbakken en spoelbakken. De talloze kleurvariaties en artistieke mogelijkheden maken het tot een materiaal geliefd bij architecten en interieur ontwerpers. De prijsverschillen tussen de merken en uitvoeringen zijn groot. Een solid surface aanrechtblad is leverbaar vanaf een kleine € 250,00 per M1.

15. Betonlook

Beton is natuurlijk prachtig maar zoals omschreven heeft het ook een aantal nadelen. Vind u beton ook zo mooi maar wilt u niet de nadelen van een echt betonnen keukenblad? Wellicht is het betonlook aanrechtblad een goede keuze. Een betonlook werkblad lijkt op echt beton maar heeft niet de nadelen van beton zoals het gewicht. Ook kan dit werkblad vele malen beter tegen vuil en vocht. Een betonlook keukenblad kan tegen schoonmaakmiddelen en tegen kleine beschadigingen. Een werkblad in betonlook kan kant en klaar gekocht worden maar ook op maat worden gemaakt. Bedrijven die betonnen aanrechtbladen verkopen doen vaak ook in beton cire en betonlook bladen en achterwanden.  De prijs van betonlook is ook een stuk gunstiger. Het is zeker de moeite waard om eens te bekijken in een showroom. Meer infor over betonlook.

16. RVS

Net als beton kennen Roestvrijstalen (RVS) werkbladen een geselecteerd groep met fans. Niet geheel onterecht. Staal biedt eigenlijk in elke keuken een industriële look met eigenschappen die ook in de horeca gewaardeerd worden. Alleen de krassen op het aanrechtblad die zijn onvermijdelijk en krijgt u er gratis bij. Leverbaar in lange lengtes met mooie ingelaste spoelbakken maakt het tot een lust voor het oog. In de laatste jaren zien we de opkomst van de 4 MM massieve werkbladen, maar ook de uitvoeringen van 12 MM en de opgedikte varianten vanaf 6 CM zijn in opmars. Steeds meer uitvoeringen en afwerkingen maken het tot een zeer breed scala aan mogelijkheden. De prijzen van RVS aanrechtbladen zijn divers en beginnen op een € 175,00 per M1 tot wel meer dan € 750,00 per M1.

RVS, roestvrij staal, heeft bijzonder veel voordelen in de keuken. Om te beginnen is dit materiaal ronduit onverwoestbaar. Het is waterdicht en waterbestendig, geheel slijtvast, deukt en krast amper en is volledig hittebestendig. Bovendien is een glad afgewerkt RVS keukenblad zeer gemakkelijk te reinigen – hoewel het ook wel erg gemakkelijk vlekt door een vette handafdruk. Daardoor is het erg hygiënisch. In horecakeukens wordt een RVS aanrechtblad dan ook zeer veel toegepast. En met al die voordelen is de prijs doorgaans toch laag tot zeer laag.

Bij de keuze voor een RVS keukenblad is daarom vooral de uitstraling leidend. De superstrakke, blinkend glad gepolijste afwerking van een typisch keukenblad is niet in iedere keuken te verkiezen. Het aantal opties begint overigens wel toe te nemen. De metaalkleur is natuurlijk niet te wijzigen, maar het oppervlakte wel. Een mat geborstelde of zelfs wafelvormige toplaag zorgt bijvoorbeeld direct voor een heel ander uiterlijk. Lees hier alles over RVS.

17. TopCore

Top Core is een aanrechtblad die de uitstraling heeft van steen, hout of textiel. De aanrechtbladen van Topcore zien er niet alleen zo uit, ze voelen ook nog eens zo aan. Het keukenblad heeft vele voordelen. Het werkblad is het stootvast, hygiënisch, watervast en bovendien heel eenvoudig te reinigen. Bovendien is het ook nog eens heel trendy en niet voor niets.

Een keukenblad van Topcore bestaat uit meerdere lagen van fenolhars doordrenkt van lagen kraftpapier. Het kraftpapier is onder hoge druk en temperatuur tot een werkblad geperst. Op deze manier kan een werkblad tot 10 mm geperst worden. Omdat het materiaal zo stevig is wordt het keukenblad oersterk en kan deze tegen stootschade. De hardheid van het keukenblad en eenvoud in gebruik maken dit type bladen erg populair. Lees hier meer over TopCore.

18. Lapitec

Lapitec is een exclusief en elegant werkbladmateriaal van 100 procent porselein-keramiek. Het heeft dan ook de kracht van keramiek en de luxe uitstraling van porselein. Het materiaal heeft heel veel bijzonder prettige en praktische eigenschappen. Het is door en door gekleurd, waardoor het een natuurlijke uitstraling heeft.  Het is hygiënisch, vlekvrij en heel eenvoudig schoon te maken. Bovendien is het bacterie- en schimmelwerend, bestand tegen hitte, vorst, zuren en UV-stralen, zodat het niet verkleurt. Het is keihard materiaal, dat slag- en slijtvast is. Een Lapitec aanrechtblad wordt uit één stuk vervaardigd, waardoor het naadloos is en dus bij uitstek geschikt voor grote bladen. Het is verkrijgbaar in drie oppervlakteafwerkingen en acht verschillende kleuren. Bekijk hier meer over Lapitec.

Kosten

Wat kost een aanrechtblad? Dat is geziene de vele mogelijkheden een lastig te beantwoorden vraag. Toch kunnen we stellen dat u in meerdere materialen met een prijs van rond de € 200,00 per M1 goed uit de voeten kunt. Wanneer u een keukenblad bij een bouwmarkt haalt zal dat ook weer in de kosten schelen. Echter bij de bouwmarkt is het aanbod zeer beperkt. De bijkomende kosten voor afwerking, spoelbak, en uitsparingen moeten wel meegenomen worden in een goede prijsbepaling!

Maatwerk

De meeste keukenbladen  die wij in dit artikel hebben beschreven is maatwerk. Deze bladen worden speciaal voor uw keuken helemaal op maat gemaakt. Wilt u graag uw bestaande keuken renoveren door een nieuw aanrechtblad te installeren? Dan is maatwerk de oplossing voor u. Ook voor nieuwe keukens die u wilt uitvoeren met een bepaald materiaal is maatwerk een goede optie.

5 REACTIES

  1. Mooi en overzichtelijk artikel, erg handig. Kunnen jullie ook een winkel noemen die elk type aanrechtblad aanbied? Mijn man en ik willen graag verschillende aanrechtbladen bekijken in het echt. Graag advies waar beste te koop.

    • Helaas kan ik u geen bedrijf aanbevelen aangezien er zoveel bedrijven zijn die aanrechtbladen verkopen. Wij hebben geen connectie met een van die bedrijven. Op internet zijn bedrijven te vinden die in een materiaal keukenbladen leveren. Ook zijn er bedrijven te vinden die bijna alle type materialen leveren. Wellicht doet u er ook goed aan om eens langs een betere keukenwinkel te gaan. Zij hebben de meeste type aanrechtbladen vaak in de showroom zodat u kunt kijken en voelen. Succes bij het vinden van het juiste aanrechtblad.

    • Bedankt voor het compliment. We hebben het overzich zo compleet mogelijk gemaat en daardoor inderdaad lastig 🙂 Voor ieders wil is er een aanrechtblad.
      Succes bij de keuze! En laat ons even weten wat het is geworden.

  2. Wij hebben een kunststof aanrechtblad. Kan het niemand aanrade. Het blad word snel lelijk en kan werkelijk niets hebben. Troep is het.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in