Kuppersbusch KMI 9800 en KMI 9850 verfijnde werkbladafzuiging voor in de keuken

0
5148
Kuppersbusch-kookplaat-KMI-9850

Met de KMI 9800 en KMI 9850 biedt kuppersbusch inductiekookplaten met afzuiging welke het moeten opnemen tegen Miele, Neff en Novy. Reeds langere tijd is de werkbladafzuiging van kuppersbusch vertegenwoordigt door de KMI 8500, Dit instap model hebben wij enkele jaren geleden als zeer goed getest en waren dan ook benieuwd naar de luxere KMI 9800 en KMI 9850.

Kookplaat met afzuiging voordelen in de keuken

Het mag duidelijk zijn, koken met geïntrigeerde afzuiging is niet meer weg te denken in een keuken. Zelfs de IKEA keuken koper kiest, ondanks de prijs, steeds vaker voor werkbladafzuiging. En dat is een goede keuze, want de voordelen zijn navenant. De meeste consumenten kiezen natuurlijk voor deze optie omdat het een monsterlijke afzuigkap uit de keuken houdt. Ook al zijn er mooie oplossingen, deze zijn toch allemaal weinig tijdloos. Een afzuigkap blijft toch een obstakel welke (zeker bij kookeilanden) hinderlijk in beeld hangt.

Dan liever een mooie oplossing met verlichting of met functionele en esthetische bovenkasten, wandschappen of een mooie decoratie met stylepads aan de wand. Een keuken zonder hinderlijke afzuigkap is toch al veel meer een meubelstuk. Uiteraard is daarvoor wel een fraai keukenontwerp benodigd!

Geluid en energie

Het geluidsniveau van de kuppersbusch KMI 9800 en 9850 wordt afgezwakt omdat de motor van de afzuigkap zich onder de keukenkast bevindt. Dat betekent dat de afstand tot het gehoor veel verder weg ligt dan in het geval van een afzuigkap hangend boven de kookplaat. Zoals we allemaal weten is de er een overheidshetze t.o.v. gas. Dat betekent dat we er vroeg of laten aan moeten geloven en geleidelijk aan afstand moeten nemen van inbouwapparaten welke op gas werken. De gaskookplaat verliest dan ook in een rap tempo van inductiekookplaten. In nieuwbouwprojecten wordt sowieso al geen gasleiding meer gelegd en zal de keuze voor inductie een noodzaak zijn.

Koken op inductie

Laten we voorop stellen dat koken op inductie in bijna alle opzichten een vooruitgang is t.o.v. koken op gas. Koken op inductie betekent dat er gewerkt wordt met standen, gebruikelijk van 1 tot 10. Je kunt dus veel nauwkeuriger koken dan op gas. Daarnaast heeft inductie een bijna 100% overdracht van energie, terwijl dat bij gas hooguit 65% is. De aankooktijd is dan ook veel lager, ook door een hoger vermogen. Voor het vergelijk scheelt dat t.o.v. vaak meer dan de helft van de tijd.

Bent u nog 1 van de goedgelovigen die denkt dat je op gas kunt wokken dan kunnen we stellen dat u dat met een inductiekookplaat beter kunt benaderen dan op een wokbrander. Niet voor niets zijn veel topkoks in Nederland al lang overgestapt op inductie.  Met de kuppersbusch KMI 9800 / 9850 krijgt u een aantal handige en bruikbare toepassingen welke de kookvreugde alleen maar zal verhogen. Persoonlijk wordt ik wel heel erg blij van de mogelijkheid om kookzones te koppelen. Hierdoor ontstaan grote zones waar je een grilplaat / tepan op kan plaatsen. Kuppersbusch biedt deze functie met een hoog vermogen, waardoor u heel fraai u vis, vlees en groente kunt grillen.

Kookplaat als snijplank

Net als de betere modellen van Miele, Bora, Neff en Novy kent kuppersbusch beschikt deze serie ook over een aankookautomaat, timer met wekkerfunctie, warmhoudstand, pastastand en smeltstand, kindersluiting, en vakantie instelling.

Toch onderscheiden de 2 modellen zich door een super harde toplaag van de kookplaat welke gemaakt is van Schott Ceran Miradur. Dit materiaal benadert de hardheid van diamant en maakt het mogelijk de kookplaat als snijplank te gebruiken! In een klein bemeten keuken is dat natuurlijk super prettig, zeker als je de kookplaat vlak laat inbouwen. Het rooster in de inductiekookplaat kan geheel naar eigen wens worden geleverd in verschillende materialen en kleurstellingen (eventueel bijpassend bij de ovens van kuppersbusch). Deze gepersonaliseerde mogelijkheden passen helemaal in het beeld van de keukentrends voor de komende jaren.

Frontbediening van de kuppersbusch KMI9850

De KMI 9850 wordt voorzien van een frontbediening welke bestaat uit 5 robuust vormgegeven RVS knoppen. Qua uitstraling doet dat denken aan de Bora Professional en het topmodel van Gaggenau. Als je een grote portemonnee hebt is dat een absolute meerwaarde, en geeft U keuken meteen een hele andere uitstraling.

Prijzen in vergelijk

Kuppersbusch richt zich met de modellen op het hogere segment inductiekookplaten met afzuiging. Dit betekent dat de KMI 9800 met een brutoprijs van € 3799,00 vergelijkbaar is met de BORA BFIU / BFIA, Miele, Neff en Novy. Voor een interessante nettoprijs beter dan haar concurrenten verwijzen wij u graag naar Werkbladafzuiging

De KMI 9850 kent een brutoprijs van € 5799,00.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in