Green flow van Naber biedt uitstekende recirculatie mogelijkheid

0
1868
GREENflow

Met de afvoerbuizen van naber compair introduceerde naber een aantal jaren geleden al de beste oplossing voor afvoer van uw kookluchten naar buiten. Hier is sinds kort greenflow aan toegevoegd. De greenflow van naber is de ideale oplossing om lucht te zuiveren en vervolgens weer terug te blazen in de ruimte. Hiervoor maakt het gebruik van zgn filterboxen welke onder uw keukenkasten geplaatst kunnen worden.

Afvoerbuizen naber compair i.c.m. kookplaat met afzuiging

De kookplaat met afzuiging is misschien wel een van de meest revolutionaire uitvindingen voor de keuken in de laatst decennia. Als voorloper van werkbladafzuiging deden de downdrafts al meerdere jaren dienst. Deze losse afzuigunits worden achter de kookplaat geplaatst. Het nadeel is dat u relatief veel bladruimte kwijt bent. Daarnaast is de investering in een downdraft toch wel wat hoger dan een kookplaat met afzuiger. Onze ervaring is dat het mechanisme van een downdraft ook nog wel eens aan storingen onderhevig is. Het apparaat moet perfect geïnstalleerd worden anders gaat het sowieso niet goed.

Met de komst van werkbladafzuiging werd de noodzaak steeds groter om een passende oplossing te bieden voor het recirculeren en afvoeren van de kookluchten. Naber compair biedt de perfecte luchtgeleiding in afvoerbuizen. Niet voor niets wordt naber compair door veel fabrikanten aanbevolen. Hiermee voorkomt u een hoop problemen en behoudt u uw garantie op het afzuigsysteem.

Green flow filterboxen

Het kon dan ook niet uitblijven. Naber had nog niet een echte oplossing om luchten te filteren. De noodzaak hiervoor mag duidelijk zijn. In Nederland zullen de regels voor nieuwbouwwoningen verder aangescherpt worden. Ter eer en glorie van ons klimaat. Een afvoer naar buiten zal dan niet meer aangebracht worden in uw nieuwbouwwoning. Niet helemaal vreemd natuurlijk. Een afvoer naar buiten betekent simpelweg warmteverlies. Uw energielabel, ook in bestaande situaties leidt hier onder. Het zal betekenen dat uw huis een lagere waardering krijgt op het energielabel.

Met de greenflow filterboxen van naber is er een “nieuwe” oplossing gevonden welke zeker zijn weg gaat vinden naar de consument. Er zijn uiteraard al een aantal oplossingen voorhanden. Zo zijn de plasmafilters plasmamade en domoplasma ook hier voor bedacht. Middels een vetfilter in uw kookplaat met afzuiging wordt eerst het vet gescheiden van de kookluchten. Vervolgens wordt de lucht door een filter geblazen die (dat verschilt per toepassing) geuren en andere stoffen elimineert. Vandaar uit moet de lucht de ruimte terug in worden geblazen. In niet alle gevallen gebeurt dat. Een bora basic kent een systeem wat de gezuiverde lucht terug onder de kasten blaast. Dit betekent dat u de ventilatie in uw keukenblok goed geregeld moet hebben. Anders wordt u geconfronteerd met vocht in uw keukenkasten. Op de langere termijn kan dat nog weleens een probleem worden.

Geen vochtige lucht in uw keukenblok

Het luchtzuivering systeem met greenflow filterboxen zorgt ervoor dat de lucht buiten uw keukenblok geblazen wordt. Door meerdere boxen te blazen wordt de lucht beter verdeeld en zult u er nagenoeg geen hinder van ondervinden als u in de keuken bezig bent. Door de afmeting van deze boxen (plm 36 cm in de plint) zijn ze eigenlijk overal wel te plaatsen. Iedere box is voorzien van een actief koolstoffilter. Het filter heeft de vorm van een omega. Hierdoor neemt het tot 60% meer op.

De levensduur van een filter bedraagt normaal 3-4 jaar en indien er 2 boxen geplaatst worden verdubbeld de levensduur. Na 9-12 maanden kunt u het filter schoon bakken in uw oven. Deze exercitie kunt u 4-5 keer herhalen. De filterbox kan worden voorzien van een stelpoot. Deze poot biedt ondersteuning aan de bovenliggende keukenkast. U voorkomt daarmee dus dat er een plintpoot weggehaald moet worden welke cruciaal is voor de ondersteuning van de kast. Een slimme oplossing!

Prijzen van greenflow filterboxen

Het luchtzuivering systeem van Naber bestaat uit 2 filterboxen, bijpassende afvoerbuizen en tape. Elke box is voorzien van een aluminium rooster welke eenvoudig uitneembaar is. Hierachter bevindt zich het actieve omega koolstoffilter. U kunt ook kiezen om 1 greenflow filterbox te plaatsen en de rest er bij te kopen. Een volledige set met 2 boxen en aanverwanten kent een consumentenprijs van rond de € 900,00. Een enkel systeem kost iets meer dan de helft; € 475,00. U bent dan wel gevrijwaard van vocht (en vet) in uw keukenblok. Als we het vergelijken met andere oplossingen dan biedt Naber met de greenflow een elegante oplossing die goed toepasbaar en combineerbaar is met meerdere merken kookplaten met afzuiging. Wilt u kijken of de greenflow al dan niet i.c.m. werkbladafzuiging iets voor u is en zoekt u naar een goed advies en dito prijzen dan verwijzen we u graag naar Werkbladafzuiging.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in