De quooker cube een verfrissende toevoeging van kokend water specialist

0
3785
quooker cube

Als marktleider op het gebied van kokend water kranen is quooker het aan har stand verplicht continu te innoveren. Op het gebied van kokend water kranen is het bedrijf al jaren toonaangevend ondanks de toegenomen concurrentie. Met de quooker cube wordt de 3 in 1 kraan een 4 (lees)5 in 1 kraan. Naast warm, koud, kokend water biedt de cube de mogelijkheid, om gekoeld (en gefilterd) water al dan niet bruisend te tappen!

Quooker cube speelt in op trend van gekoeld water

Als specialist in kokend water kranen loop quooker met de cube achter op de ontwikkelingen van het aanbieden van gefilterd en gekoeld water. Floww en grohe hebben de optie van gekoeld (en gefilterd) water reeds in het assortiment. Met de cube voegt quooker daar de optie bruisend water aan toe.

Zoals we gewend zijn van dit Nederlandse topbedrijf, is eigenlijk alles wat ze op de markt brengen onderscheidend goed. Onze ervaring, a.d.h.v. de vele reacties op de website, maar ook de ervaring in de praktijk, zijn de producten van quooker toch in meerdere opzichten beter. De prijs is daar wel naar, maar op een aanschaf voor een langere termijn wel gerechtvaardigd!

Na een hete zomer in 2018, zien we direct de meerwaarde van gekoeld water. De klanten die wij een systeem geleverd hebben van Floww en grohe zijn in ieder geval verassend positief over de mogelijkheid gekoeld water te tappen. Een overweging waard dus als zomers alleen maar heter gaan worden!

Daarnaast is het filteren van water in heel veel gebieden in Nederland een uitkomst. De hardheid van het water maakt het drinken van gewoon kraanwater toch wat minder lekker. In mijn woonplaats heeft het leidingwater een gemiddelde hardheid en is goed drinkbaar. Toch vind ik het verschil aanzienlijk, gefilterd water smaakt echt veel beter. In combinatie met het bruisen een musthave.

Hoe werkt dat dan?

De cube van quooker heeft een afmeting van 23,5 cm (breedte) x 44 cm (diepte) en 43 cm (hoogte). Deze komt naast het reservoir met kokend water. Indien gebruik wordt gemaakt van een CO2 filter heeft een extra 6,5 cm nodig. Per saldo moet u dus rekening houden dat er een kast van minimaal 60 cm met een diepte van minimaal 45 cm nodig is om een en ander te herbergen. Niet veel anders als bij vergelijkbare systemen, maar wel iets om rekening meet houden. U zult dan uw afvalbakken in een andere kast moeten plaatsen dan wel gebruik moeten maken van een los afvalsysteem.

U kunt binnen de quooker cube dus kiezen voor gefilterd water en/of gefilterd en bruisend water, uiteraard beide varianten gekoeld. Het is een geweldige toepassing welke ook zijn weg zal gaan vinden binnen bedrijven. Super handig om uw medewerkers te laten genieten van gekoeld water, als u wilt dat ze fris aan het werk moeten blijven.

Feiten en cijfers

Geweldig zo’n quooker cube maar wat levert het op en wat gaat het allemaal kosten. Zoals aangegeven maakt de cube gebruik van een filter en een CO2 cilinder ook wel een koolzuurfles welke zorgt voor de bubbels in het water. Deze koolstofilters zorgen voor 70 liter bruisend water. Voor de cube zijn 4 koolstoffilters benodigd gezamenlijk dus goed voor 280 liter bubbels, omgerekend een kleine 1400 glazen.

De 4 koolstof filters kosten te samen € 70,00. Daar komen de standaard filters welke per 2 stuks € 60,00 kosten. Een glas gefilterd en bruisend water gaat u dan rond de € 0,05 kosten. Vergelijken we dat met een glas spa rood (voor het gemak) dan is uw voordeel per glas ook plm. € 0,05.

Leuke rekensommen en inderdaad als je regelmatig bruisend water drinkt dan kan het voordeel oplopen tot wel een paar honderd euro per jaar. In het totale plaatje moeten we om reëel beeld de afschrijvingen mee tellen en dan is uw voordeel nagenoeg gereduceerd naar nul.

Veel belangrijker is het gemak en het plezier wat u heeft de quooker cube. Met warm weer in een handomdraai een glas gekoelde limonade voor uw kinderen uit de kraan tappen, lekker gekoeld water bij het eten zijn zo maar een paar voorbeelden waarvan u dagelijks gaat genieten.

Ik ben al overtuigt van het nut van deze toevoeging aan de kokend water kraan. Zoals er ook bij de introductie van de quooker zwartkijkers waren zo zal dit met de cube ook wel zijn, tot dat je zelf ervaart dat het een investering is die uw “levensvreugde” verhoogd.

Wat kost een quooker cube?

De cube is combineerbaar met alle bestaande modellen, en dat is goed nieuws. U wordt dus niet beperkt in de keuze van het type en model. Mocht u overwegen de cube toe te voegen aan een bestaande quooker dan is het raadzaam goed naar het serienummer te kijken. In ieder geval dient uw quooker van een bouwjaar na Oktober 2017 te zijn. Het serienummer dat begint met VBW, VCW, CCW of CPW en kranen met een serienummer die starten met QW0 of QW1, zijn geschikt voor de toevoeging van de cube. Houdt er rekening mee dat de cube een stopcontact nodig heeft. Met een aansluitwaarde van 100 Watt en stand by verlies van 16 Watt kost u dat een kleine € 0,07 per dag.

Bij twijfel kunt u natuurlijk contact opnemen met , de uitstekende (weinig bedrijven die dit zo goed voor elkaar hebben) servicedienst van quooker.

Afhankelijk van het type, model, uitvoering en kokend water boiler betaalt u voor de goedkoopste, en meest gangbare uitvoering van de quooker cube € 2895,00 tot € 3595,00 voor de uitvoering in goud!

Mijn verwachting is dat quooker, zeker in het midden en hoge segment van de keukenmarkt, met de cube hoge ogen zal scoren. Voor het “grote” publiek is het aanschafbedrag nog wel een barrière en zal menigeen uitwijken naar een systeem van Floww.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in