Is de Miele@Home een leuke gadget of een echte handige hulp?

2
10389

Miele@Home is het nieuwste speeltje van Miele die het mogelijk maakt om apparaten met elkaar te laten communiceren. Jawel, uw keuken apparatuur en andere elektronische apparaten moeten tegenwoordig allemaal met elkaar kunnen communiceren. Om dat mogelijk te maken heeft Miele de Miele@Home uitgevonden. Een apparaat dat het mogelijk maakt om met één device al uw apparaten in huis te bedienen.

Hoe werkt Miele@Home?

U kunt de Miele@Home het beste vergelijken met een computer. Op een computer kunt u randapparatuur zoals een printer, scanner, fototoestel en vele andere elektronica aansluiten. De computer maakt het mogelijk dat alle apparaten met elkaar kunnen communiceren. Zonder computer kunt u immers ook niet printen of scannen.

Doordat elektronische apparaten steeds geavanceerder worden, is het belangrijk dat de consument deze apparaten ook eenvoudig zelf kan bedienen. U hebt misschien al wel een slimme koelkast of een slimme wasdroger in huis. Wel, die kunt u met de Miele@Home bedienen. Vanuit een centraal punt in huis bedient u met de @Home alle apparaten van Miele, handig toch?

Wat is er mogelijk met Miele@Home?

U kent het misschien wel. Een drukke dag op het werk en u moet plots overwerken. U realiseert zich dat u nog die overheerlijke pizza in de diepvries had liggen. Normaal zou u bij thuiskomst eerst nog de oven moeten voorverwarmen voordat de pizza er in kan. Wel, met de @Home van Miele hoeft dat niet meer. U bedient uw apparatuur eenvoudig met uw smartphone. Voordat u op weg naar huis gaat, programmeert u de oven vanaf uw werk. Wanneer u dan thuis komt is de oven alvast opgewarmd en kan de pizza er direct in, handig toch?

Maar wat nu als u niet weet wat u nog in de vriezer heeft liggen? Die pizza, waren het er nu 2 of 3? Ook dat probleem heeft u niet meer met Miele@Home. Deze verteld u precies wat u nog in de vriezer heeft liggen. U moet dan wel een intelligente vriezer van Miele hebben die de voorraad voor u bijhoud. Op die manier weet u voordat u de oven op warmt, dat u toch nog even langs de supermarkt moet.

Zo zijn er nog vele voorbeelden die u met de Miele@Home kunt uitvoeren en zullen er in de toekomst steeds meer mogelijkheden bij komen.

Nu u een beetje bekend bent met de werking van dit apparaat, gaan we wat dieper in op de functies en de daarbij behorende kreten van Miele.

SuperVision

Met de functie SuperVision krijgt u een controlepunt op een centrale plek in de keuken. Wat houd dat nu precies in? Met SuperVision heeft u de mogelijkheid om vanaf een willekeurig Miele inbouwapparaat de status van een ander Miele inbouwapparaat af te lezen. Een punt is echter wel dat alle Miele inbouwapparatuur voorzien moet zijn van SuperVision. Wanneer u bijvoorbeeld de display van de oven afleest wat de huidige status van de bereiding is dan kunt u via deze oven ook andere apparaten aflezen in uw netwerk. Op die manier zou u de status van uw wasdroger op de oven af kunnen lezen. Dat is niet alleen handig, maar bespaart u ook nog eens tijd.

Con@ctivity 2.0

Met de functie Con@ctivity 2.0 maakt u het mogelijk dat bijvoorbeeld uw afzuigkap met uw kookplaat kan communiceren. De informatie die de kookplaat verzameld word doorgegeven aan uw afzuigkap. De afzuigkap zal nu automatisch harder en zachter gaan wanneer dat nodig is. De bediening van de afzuigkap wordt op die manier afgestemd op uw kookgedrag. Op deze manier heeft u altijd het juiste klimaat in de keuken.

Tijdsynchronisatie

U kent het wel, u kijkt op de klok in de slaapkamer en denkt nog voldoende tijd te hebben voor het ontbijt. Wanneer u beneden komt en op de oven of ander apparaat in de keuken kijkt denkt u, heb ik nog maar zo weinig tijd? Loopt deze nu 5 minuten voor of ben ik nu zo traag? Met tijdsynchronisatie zijn zulke situaties verledentijd. Met deze functie staan de klokken van uw Miele apparaten in het hele huis gelijk. U moet dan wel apparatuur hebben die voor @Home geschikt is. De software past de tijd automatisch aan op zomer en winter tijd. Al uw apparaten staan direct weer gelijk met elkaar. Wel zo prettig om overal dezelfde tijd af te lezen.

Miele@mobile-app

De naam geeft het al aan, met de Miele@mobile-app kunt u alle apparaten in huis met uw smartphone bedienen. U kunt de oven alvast laten opwarmen, apparaten aan en uit zetten. En daarnaast kunt u uitlezen wat u nog in de koelkast of vriezer heeft liggen. De totale controle die u in huis heeft kunt u met uw mobiele telefoon uitvoeren. Een handige app dus. De app is beschikbaar voor Android en iOS (IPhone). Helaas heeft Miele voor andere software systemen geen app gemaakt. Mocht u in het bezit zijn van een Windows telefoon, dan kunt u geen gebruik maken van deze app. Wellicht dat Miele in de toekomst ook voor deze groep gebruikers een app maakt.

MobileControl

Met de functie MobileControl heeft u de mogelijkheid om de functies van uw apparaten met een smartphone of tablet in te stellen. Deze functie is alleen aan te roepen in combinatie met de Miele@mobile-app en de Miele Gateway.

SmartStart

Met de SmartStart van Miele kunt u besparen op uw energie kosten. Apparatuur met het label SmartStart is hiervoor geschikt. Wat doet SmarStart nu precies? Via de Miele Gateway kunt u de energie tarieven bij uw energieprovider opslaan en gebruiken voor de SmartStart functie. De apparatuur zal uitgaan of starten wanneer de stroomkosten lager zijn. U kunt met deze functie op uw uitgaven besparen, maar misschien nog wel net zo belangrijk, het is goed voor het milieu. Het mooie van dit systeem is dat u een eigen fotovoltaïsche installatie kunt aansluiten. Op die manier kunt u nog meer geld besparen op uw energie rekening.

Service

Uw Miele apparatuur wordt goed in de gaten gehouden door het Miele@Home device. Wanneer er een storing optreedt in een van de apparaten, dan kunt u de foutcode op het display aflezen. Wanneer de foutcode niet op te lossen is, dan kunt u de Miele service lijn bellen. Zij kunnen op afstand uw apparatuur uitlezen en kijken wat het probleem is. Het is hiermee mogelijk om direct de informatie door te sturen naar de service monteur. Miele zal hiervoor in de toekomst nog vele oplossingen gaan bieden.

Beveiliging

Miele heeft volgens eigen zeggen een super veilig systeem. Zij gebruiken dezelfde beveiliging als banken. Nu mag u zelf oordelen of dit ook echt veilig is. Toch is het goed om wel even stil te staan bij de beveiliging. Aangezien het systeem gebruik maakt van het internet kunnen er mogelijk ook kwaadaardige personen bij komen. Laat dus zulke apparatuur nooit achter met standaard instellingen en wachtwoorden.

Conclusie

De Miele@Home device is een leuke gadget om mee te werken. Het lijkt heel veel voordelen te hebben maar een nadeel is er ook. Ineens bent u met Miele getrouwd. Wanneer uw kookplaat van Miele is en uw afzuigkap van een ander merk dan heeft u niets aan deze installatie. Een ander merk kan namelijk niet communiceren met de Miele@Home. Ook kunnen de apparaten niet onderling met elkaar communiceren. Nu ben ik zelf geen voorstander van één merk in huis. Maar wanneer u met deze gadget aan het werk wilt, dan zult u in het vervolg wel alle apparaten van Miele moeten aanschaffen. De keuze is aan u of u dat wilt.

Hebt u de Miele@Home al in huis en heeft u ervaringen met deze apparatuur? Laat het weten aan de andere lezers van Keuken Prijs en deel uw ervaring hieronder.

2 REACTIES

  1. In onze nieuwe keuken zit wel alles van Miele, maar niet alle apparaten hebben STANDAARD Miele@home. Sterker nog, alleen op de vaatwasmachine zit het standaard. Op alle andere apparaten kan het tegen een meerprijs van 119 euro per apparaat worden ingebouwd. De vaatwasmachine kun je met de app niet aanzetten, ook al is dat tiptoetsbediening. Alleen als de vaatwasser aan staat, kun je met de app het programma kiezen. Redelijk zinloos als je toch naar het ding moet lopen om ‘m aan te zetten. Verder geeft de app een pingel als de vaatwasmachine klaar is het met programma. Aangezien deze programma’s vaak meerdere uren duren, komt de pingel vaak midden in de nacht. Kortom, de toegevoegde waarde van Miele@home is voor mij niet meer dan een gadget

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in