Nieuwe keuken kopen? Hierbij een aantal aankooptips!

2
5730
aankooptips keuken

Keuken Prijs vind het belangrijk dat u goed geïnformeerd naar de keuken winkel gaat. Daarom geven wij hier u essentiële tips die u mee kan nemen bij uw bezoek aan de keuken winkel. Hier volgen de tips:

Geef niet zondermeer uw keuken budget af!

De meeste mensen schatten welk budget ze moeten reserveren voor de aankoop van een keuken. Dit betekent vaak dat u of teveel of te weinig budgetteert voor de keuken die u echt wilt. Stel uw budget bedraagt €10.000,00 en u heeft geen flauw benul wat de keuken van uw dromen gaat kosten. De verkopende partij inventariseert welke wensen u heeft m.b.t. uw nieuwe keuken. Het blijkt dat met een normale marge u deze keuken voor € 7.500,00 had kunnen kopen. Als de verkoper weet dat u €10.000,00 te besteden heeft, bent u waarschijnlijk ook bereid om €9.500,00 te betalen!

Acties bieden geen voordeel, maar zorgen ervoor dat u meer gaat betalen!

U denkt 50% korting te krijgen maar u realiseert zich niet dat de prijzen voordien zijn verhoogd. Vooral de grote ketens halen alle trucs uit de kast om u de illusie te geven dat u veel korting hebt gekregen. Op het moment dat u afwijkt van de aanbieding, gaat u voor elke wijziging de hoofdprijs betalen! Een keuken koopt u voor minimaal 15 jaar, waarom dan niet voor hetzelfde geld een keuken kopen die echt naar uw wens is?

Een snel ontwerp is niet altijd een doordacht ontwerp!

Veel keukenbedrijven willen z.s.m. een verkoop realiseren, dat betekent dat u vaak niet de tijd krijgt die u verdient als klant! Een goed ontwerp van een keukenruimte vereist aandacht en tijd. Als u binnen 2 uur een ontwerp en een prijs heeft voor uw nieuwe keuken, moet u zich serieus afvragen of u de beste oplossing heeft voor de beste prijs!

Een keuken is meer dan kasten en een aanrechtblad!

Een auto koopt u voor ca. 5 jaar, een keuken voor minimaal 15 jaar! Uw wensen en eisen zijn van groot belang, tenzij u na 5 jaar uw keuken inruilt, dan kunt u zich wel een fout permitteren. Een keuken is een onderdeel van uw woning en van uw leven. Verkopers die dit totaalplaatje met u doorspreken, stellen u als klant boven een snelle verkoop!

Elke waar naar zijn geld

Een Skoda is geen Audi, en een Audi is geen Porsche. U kunt met alle 3 de merken rijden maar toch zijn het verschillende auto’s. Slechte keukens worden niet meer gemaakt, maar toch is er verschil in kwaliteit, uitvoering, design en levensduur. Hang en sluitwerk, ladegeleidingen en gebruikte materialen kunnen wezenlijk anders zijn. Het ene lakfront is niet het andere lakfront. Wees realistisch en vergelijk appels met appels!

Bij grote ketens bent u zeker niet altijd beter uit!

Misschien kent u ze de hele grote showrooms op A locaties met veel verkopers. Natuurlijk zullen de grote ketens in verhouding beter inkopen , maar de overheadkosten zijn aanzienlijk hoger dan van kleinere bedrijven. Hoe dichter de eigenaar van een keukenbedrijf bij zijn klant staat, hoe serieuzer u in het algemeen als klant genomen wordt, ook na een gerealiseerde verkoop.

Apparatuur is op internet goedkoper?

Het is maar waarmee u het wilt vergelijken! Per merk en type zal dit verschillen. Meerdere merken hebben een internetbeleid om de keukenspeciaalzaken te `beschermen`. Met deze merken bent u zeker voordeliger af bij de specialist, al zou het maar gaan om een eerlijk en goed advies. Een keuken koopt u normaal gesproken inclusief apparatuur en wordt vaak als een geheel aangeboden.

2 REACTIES

  1. Laat je inderdaad goed voorlichten en maak niet te snel keuzes wanneer je een keuken koopt. Vaak helpt het om goed na te denken wat je wil. Wanneer je een ontwerp laat maken kan het fijn zijn om deze te vergelijken met andere ontwerpen. Ik vind het zelf altijd fijn om een aantal dagen na te denken voordat ik overstag ga.

    • Helemaal met u eens. Een gemiddelde keuken verkoper krijgt de opdracht / target om binnen enkele uren een keukenontwerp, offerte en het liefst een handtekening te hebben. Als u bij 3 bedrijven op bezoek gaat die allemaal hetzelfde doen, krijgt u 3 keer een niet doordacht keukenontwerp waar u uzelf mee te kort doet. Een keuken koop je voor een langere periode dan een auto. Toch gaat het vaak alleen maar om prijs en korting, waarbij uiteindelijk u teveel betaald voor eenlscht keukenontwerp. Pijnlijk als je er dan jaren aan vastzit. Wij zijn enthousiast over http://www.keuken-meyt.nl , meer aandacht, top ontwerpen en aandacht voor de klant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in