Waar moet ik op letten bij de aanschaf van nieuwe ovens?

0
3298
ovens

Ovens, combimagnetrons, stoomovens en inbouw koffiemachines, de apparaten die voor een gedeelte het gezicht van uw keuken bepalen, maar ook bijdragen aan de prijzen van keukens.

De prijs van een oven wordt in belangrijke mate bepaald door het merk en door de functies er van. Veel consumenten kiezen vaak eerst voor een merk en bekijken aansluitend welke functies ze zouden willen. Merken als Siemens, Miele, AGA, Boretti, Atag, Bosch, Falcon en AEG bieden een breed assortiment aan. Voordat u een merk zou moeten kiezen  zou u eerst moeten kijken hoe u uw huidige gebruikt. Welke gerechten maakt u? Welke functies en standen gebruikt u het meest? Hoeveel ruimte heeft u nodig in uw oven? Zijn er gerechten die u graag zou willen maken maar niet kunt maken? Komt u ovenfuncties tekort? Bent u iemand die graag experimenteert of heel leergierig is?

Goed laten we eens systematisch kijken welke keuzes een rol spelen in het bepalen van welke het beste bij u past. Hierbij houden we een volgorde aan die deels (uiteraard zal dat voor een ieder anders zijn) bepaald zijn o.b.v. belang.

Bekijk uitgebreid hoe u nu uw oven gebruikt

Mensen zijn gewoonte dieren. Op  nieuwe apparaten gebruiken 78% van de mensen bijna uitsluitend de functies die ze op hun vorige apparaat ook gebruikten.  Als u een opsomming maakt van alle functies en standen zult u zien dat een groot gedeelte van de consumenten uitstekend uit de voeten kan met 1 van de goedkope ovens van een merk.

Oriënteert u zich op oven functies die u nu niet gebruikt

Hoe u dat doet? Simpel via internet is natuurlijk alles te vinden en uiteraard zal een goede adviseur u van alles kunnen vertellen. Een aanrader is om u aan te melden bij een van de vele demo’s van de verschillende merken (onderaan treft u een lijstje met links).

Weegt de meerwaarde van `nieuwe` functies op tegen de prijs?

“Fantastisch mevrouw”, meer dan 80 automatische programma’s op deze oven! Als u deze automatische programma’s  dan ook gebruikt, rechtvaardigt dit een hogere prijsstelling! Een volledig schoonmaakprogramma (pyrolyse) is een zeer handige functie, die u zeker zult gebruiken maar ook hier geldt dat alleen de duurste modellen zijn uitgerust met deze pyrolyse.

Bepaal welke afmeting oven u echt nodig heeft!

Ovens komen meestal in een 3-tal formaten. 60cm, 45cm en 90cm. Daarnaast hebben we natuurlijk de ovens welke geïntegreerd zijn in fornuizen.  Als u nu gebruik maakt van een 60cm oven, bekijkt u dan hoe vaak u deze ruimte ook daadwerkelijk zo gebruikt! Misschien heeft u aan een oven met een nismaat van 45cm wel meer dan voldoende. Dit heeft 2 voordelen. U betaalt minder en u houdt meer ruimte over voor uw keuken.  Daarnaast is er nog een bijkomend voordeel. Steeds meer klanten combineren een oven met een stoomoven. Aangezien deze stoomoven meestal alleen leverbaar zijn in een nismaat van 45 cm, is deze uitstekend te combineren met de kleinere!

Bekijk en vergelijk de verschillende merken!

De oven en de combimagnetron zijn misschien wel de meest bepalende inbouwapparaten als het om merken gaat. Ze komen namelijk nadrukkelijk in beeld. Een apparaten merk bepaald in grote mate het totale budget benodigd voor keuken apparaten. De totale prijs van uw keuken wordt voor 30%-50% bepaald door de keuken apparaten! De keuze van een oven leidt vaak ook tot de aanschaf van de overige benodigde apparaten. Veel klanten kiezen merken omdat ze er bekend mee zijn. Zo zal Miele voor veel klanten staan voor een goede service en hoge kwaliteit. Er zijn natuurlijk veel mogelijkheden waarbij we kunnen stellen dat hele slechte apparaten niet meer worden verkocht.  Bekijk en vergelijk de verschillende merken en kijk naast prijs naar de esthetische aanblik!

Kies een “goedkoper” alternatief voor uw eerste keus merk

U heeft u hart verpand aan die mooie Siematic of Bulthaup keuken, maar door de dure apparaten blijkt dat deze toch niet in uw budget gaat vallen! Wat als u nu met een alternatief apparatenmerk wel de  nieuwe keuken koopt tegen een totale prijs binnen uw keuken begroting! Een Audi met leer bekleed stuur is niet perse mooier dan een Audi met een standaard stuur!

Aanbiedingen van apparatenmerken zijn echte aanbiedingen

Aanbiedingen met apparatenmerken bedacht en uitgevoerd door het keukenbedrijf hebben een andere impact op de prijs van uw keuken dan een actie aangeboden door het apparatenmerk zelf! Als merken zoals Miele, Siemens en AEG landelijk een actie opstellen dan betekent dat echt voordeel voor de consument. Want dit voordeel krijgt het keukenbedrijf van zijn leverancier en kan dit 1 op1 aan u doorgeven! Maak daar gebruik van als het aangeboden wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in