Met een Praxis aanrechtblad kan je heel wat geld besparen

0
27600
aanrechtblad Praxis

Wanneer een huis ouder wordt zul je dit overal gaan merken. Met name in de keuken zullen na verloop van tijd slijtageplekken ontstaan omdat er natuurlijk dagelijks gebruik van wordt gemaakt. Het werkblad zal een van de eerste plekken zijn waar je deze slijtage op zult merken. Er kunnen bijvoorbeeld krassen ontstaan in het keukenblad, vlekken of beschadigingen. Deze krassen en beschadigingen zullen er minder mooi uitzien en zijn daarnaast erg onhygiënisch. Er kunnen namelijk ontzettend veel bacteriën in deze krassen en beschadigingen gaan zitten die maar moeilijk te verwijderen zijn. In sommige gevallen zal het blad makkelijk op te knappen zijn, bijvoorbeeld wanneer het een houten aanrechtblad betreft met vlekken of verkleuringen. Dit kun je gemakkelijk schuren en lakken zodat het er weer uitziet als nieuw. In andere gevallen is het vervangen van het keukenblad een betere keuze.

Soorten aanrechtbladen Praxis

Er zijn tegenwoordig ontzetten veel verschillende soorten aanrechtbladen te koop. Voorbeelden van soorten aanrechtbladen zijn keramisch, graniet, hout, composiet en kunststof. Elk keukenblad heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Zo zal een houten keukenblad in vrijwel elke keuken goed staan, maar heeft het vrij veel onderhoud nodig vergeleken met de andere materialen. Een van hout moet bijvoorbeeld regelmatig in de olie gezet worden. Krassen en deuken kunnen erg gemakkelijk ontstaan, maar zijn in de meeste gevallen simpel te verwijderen door het keukenblad goed te schuren en opnieuw te lakken. Beschadigingen in een keramisch of een granieten blad zullen lastiger te verwijderen zijn. Houdt bij het uitkiezen en het kopen van een blad dus altijd rekening met de voordelen en de nadelen van het materiaal. Zo voorkom je dat je na enige tijd het blad weer opnieuw zult moeten vervangen.

Opmeten en zagen

Wanneer je het blad wilt vervangen dat kun je een nieuw blad kopen in een bouwwinkel. Een bouwwinkel zoals Praxis biedt een ruime keus aan verschillende soorten werkbladen. Het meest handige is om te kiezen voor een aanrechtblad dat gemakkelijk om maat is te zagen. Op deze manier zal het blad altijd goed passen en kun je de afmetingen altijd nog aanpassen als dit nodig blijkt te zijn. Om te beginnen is het natuurlijk erg belangrijk om het oude blad erg goed en nauwkeurig op te meten. Houd bij het meten van het keukenblad ook rekening met de achterwand waartegen het wordt geplaatst. In sommige gevallen is deze muur niet helemaal recht, waardoor het kan voorkomen dat het niet goed aansluit wanneer het wordt geplaatst. Zodra het blad is opgemeten kun je ervoor kiezen om het nieuwe blad zelf op maat te zagen of om dit te laten doen in de winkel.

Prijzen

De prijs van het nieuwe hangt natuurlijk af van het materiaal en de afmetingen van het geheel. Een van kunststof zal natuurlijk vele malen goedkoper zijn dan dat deze is gemaakt van glas of van graniet. Omdat de prijs al snel kan oplopen wanneer je een grote keuken hebt is het belangrijk om hier van te voren rekening mee te houden. Wanneer je ervoor kiest om het zelf op maat te zagen dan zal dit uiteraard goedkoper zijn dat wanneer je dit laat doen in de winkel, mits je natuurlijk het juiste gereedschap hebt. Het kopen van een aanrechtblad bij een bouwwinkel zoals Praxis zal in de meeste gevallen veel goedkoper zijn dan wanneer je het blad koopt bij een speciaalzaak. Dit komt omdat een bouwwinkel de bladen in grote aantallen inkoopt, zodat ze uiteindelijk goedkoper zullen zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in