Ben je op zoek naar een echt authentiek Engels fornuis? Dan ben je bij Belling aan het goede adres. Dit Britse merk heeft een serie fornuizen in de klassieke Engelse en landelijke stijl. Met een fornuis van dit merk heb je een echte eyecatcher in je keuken, waarmee je bovendien een stuk meer kan dan met een standaard fornuis. En ze zijn ook nog eens verrassend betaalbaar.

Onderscheidend en honderd procent Brits design

Er zijn ook andere merken die Engelse fornuizen ontwikkelen, zoals het Zweedse AGA, maar een Belling fornuis is letterlijk honderd procent Engels. Het merk is al zo’n honderd jaar oud en is in die periode uitgegroeid tot een geliefd merk onder creatieve consumenten, die iets bijzonders in hun keuken willen. Belling heeft verschillende series in het assortiment. De fornuizen vallen in de eerste plaats op door hun robuuste uitstraling. Ze hebben vaak een landelijke, maar soms ook juist strakke stijl en zijn altijd zeer gedetailleerd afgewerkt, op een manier waarmee het merk zich duidelijk onderscheidt van andere merken.

Opvallende fornuizen die kleur geven aan je keuken

Een Belling fornuis is standaard uitgevoerd in zwart of in rvs, maar je kunt hem zelf snel en eenvoudig aan je persoonlijke voorkeur aanpassen door hem een kleurtje te geven. Je hebt hierbij de keuze uit vijf opvallende kleuren. Het werkt heel simpel, je kunt gewoon de covers van de fornuizen vervangen door een vrolijke kleur, waardoor het apparaat direct een totaal andere uitstraling krijgt en alle aandacht in de keuken naar zich toe zal weten te trekken.

De Belling Classic serie

De bekendste serie is de Belling Classic serie. Je kunt deze fornuizen bestellen met breedtes van 90, 100 en 110 centimeter. Ze zijn uitgerust met drie ovens, een grilloven, een 3D heteluchtoven en een zogenaamde Longdoor 3D heteluchtoven. De twee bredere varianten hebben daarnaast rechtsonder ook nog een extra opberg vak. Groot pluspunt van deze serie fornuizen is verder dat ze buitengewoon energiezuinig zijn, ze hebben allemaal energielabel A.

Het beste van twee werelden

Behalve gasfornuizen produceert Belling ook fornuizen met een inductiekookplaat. Met de Belling Classic 900 EL bijvoorbeeld kun je inductie koken met behulp van een zeer praktische tiptoetsbediening. Op die manier heb je dus het beste van twee werelden in één apparaat: de prachtige authentieke uitstraling van een Engels fornuis en tegelijk de meest moderne kooktechniek.

Ook strakke moderne fornuizen

Naast de klassieke Engelse fornuizen heeft Belling ook nog de DB4 serie en de New Belling 900 DFT serie. Dit zijn juist fornuizen met een uitgesproken moderne uitstraling. Vooral de laatstgenoemde serie valt op door de strakke, glimmende apparaten. Kijkend naar het complete assortiment, valt dus met name de veelzijdigheid op. Voor ieder keukeninterieur is er wel een bijpassend Belling fornuis te vinden. En de prijzen vallen eigenlijk heel erg mee. Voor een authentiek stukje Brits design betaal je zo’n 1.500 tot 1.800 euro. Alleen voor een uitgebreide variant met allerlei extra accessoires moet je wat meer over hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in