Geruchten over deze nieuwe telg deden een jaar geleden al de ronde, de dialog oven, voorzien van technieken gebruikt door NASA. Een wonderbaarlijk apparaat die dialog oven, het zal de standaard oven, combimagnetron en stoomoven doen verbleken. Sterker nog je vraagt je af wie deze inbouwapparaten nog wil kopen als de dialog oven van Miele echt een betaalbaar alternatief gaat worden. Betaalbaarheid zal nog wel even op zich laten wachten, Miele kennende. Voor de kookliefhebber, de amateur en professionele kok zal het in ieder geval een must have in de keuken zijn.

Onderdeel van wat Miele generatie 7000 heeft gedoopt, zal dit een revolutie in gang zetten die vergelijkbaar zal zijn met de komst van de kookplaat met afzuiging van Bora.

En waarom zou u de Dialog oven van Miele willen hebben?

Een oven die gebruik maakt van elektromagnetische golven zorgt voor een gelijkmatige garing . Deze golven reageren op de textuur van voedsel. Vlees, vis en groenten worden op die manier gelijkmatig gegaard. De zgn. volumetrisch bereiding van de DO 7860 dialog oven van Miele vereist een andere, in de praktijk veel handigere, kooktechniek. Door het gebruik van deze M chef technologie kunt u verschillende producten (vlees, groente en vlees) in de oven plaatsen en er (nagenoeg) zonder na te denken voor zorgen dat deze gelijktijdig gegaard zijn. Door het toevoegen van hete lucht aan een bereiding kunt u ook de buitenzijde van producten voorzien van een mooi kleurtje of een knapperige korst.

Dialog oven Miele

Neem bijvoorbeeld het bakken van een brood. Ooit gedacht dat u een brood kunt bakken zonder een korst aan de buitenzijde? Of dat u zelf kunt bepalen wat de bruintint van een broodje wordt zonder dat de binnenzijde niet goed gebakken is?

Het moet bij U, net als bij mij, nog even doordringen welke mogelijkheden zich aandienen met de komst van de Dialog oven van Miele. Het voornaamste verschil zit natuurlijk in het feit dat traditionele oven van buiten naar binnen garen. Of dat nu met een hetelucht oven is of met een stoomoven, de garing begint altijd aan de buitenkant. Door het toevoegen van stoom in een bakproces, kunnen we al met meer behoud voor het product, de structuur en smaak bewaren.

De stoomtechniek en dan vooral de hogedruk stoomoven van Miele was natuurlijk al zijn tijd ver vooruit. Met de Dialog oven is het maar de vraag welke van deze traditionele oven technieken het uiteindelijk gaan overleven.

De DO 7860  combineert traditionele oven technieken met de M chef technologie. De combinatie garandeert een perfecte garing, met de oven technieken voor een sublieme afwerking van de buitenzijde van de producten. Een krokante afwerking van uw taart of quiche door de handige crisp functie (die we al heel wat jaren bij Bauknecht zagen)

Miele schudt in ieder geval hard aan de boom en deelt met deze Dialog oven een forse dreun uit die afhankelijk van de patentduur de achterstand van de concurrenten zal vergroten. Dat leidt geen twijfel.

Energie zuinig en super snel

Het wordt nog mooier! De Dialog oven van Miele is ook nog eens een snelheids wonder. De conventionele oventechnieken worden met 70% in tijdsduur van de mat geveegd. 70%!!! Het is nogal wat. Helaas hebben we zelf nog geen volledige maaltijd of gerecht met de parel van de generatie 7000 van Miele mogen koken, maar zullen onze eerste ervaringen op onze website delen.

Dialog Miele

Naast de revolutionaire M chef technologie zal de Dialog oven beschikken over een aantal aansprekende oventechnieken. De veel geprezen zelfreinigende pyrolyse functie zal niet gaan ontbreken. We mogen aannemen dat de Dialog oven onderdeel zal zijn van de duurdere series binnen generatie 7000. De Pureline, Vitroline en de greeploze Artline van Miele lijken voorbestemd om het vlaggeschip te voeren. Deze vernieuwde lijnen zullen standaard in een obsidiaan zwart, grafiet grijs of briljant wit (deze laatste niet in Artline) geleverd kunnen worden. Vooral het grafiet grijs begint steeds meer aanhang te krijgen. Een zwarte oven wordt langzamerhand wel een beetje gewoontjes aangezien ieder merk zijn lijn daar naar heeft omgetoverd. Het chique grijs lijkt dan ook goed te combineren met de laatste trends in keukenfronten.

Wat kunt u zoal ermee?

De mogelijkheden zijn legio en teveel om die hier zoal op te noemen. Toch zij er een aantal waar u op voorhand warm van zult worden. Wat dacht u van een ontdooifunctie, en dan 1 die snel werkt zonder het product te garen.  De ontdooistand zien we ook bij een gemiddelde stoomoven. Die ontdooit heel goed (zonder garing) maar duurt oneindig lang. Met de dialog oven gaat dat veel sneller!

Wij zijn niet zo van de automatische programma’s, maar met het  M chef menu van de DO7860 krijgt automatisch de dimensie van gemak en geweldig resultaat. Meerdere producten in de dialog oven bereiden was nog nooit zo eenvoudig en werkte ook nog nooit zo goed. Het gemak van deze technologie is heel groot.

Prijzen van de Dialog oven van Miele

Dat de DO 7860 van Miele niet een goedkoop apparaat zou gaan worden, hadden we al wel verwacht.  Alle uitvoeringen kosten € 7.999,00 en zijn perfect te combineren met andere inbouwapparatuur. Voor dit geld heef u dan ook wel een state of the art product, de dialog oven is met niets te vergelijken en het zou me niet verbazen dat de echte liefhebber zich niet laat weerhouden door de hoogte van deze investering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in