Samsung Family Hub, wat kun je er mee en wat is de meerwaarde?

0
2147
Samsung Family Hub

Steeds meer keukenapparaten zijn via Apps te bekijken en te besturen. Het lijkt ook wel of tegenwoordig alles via een Wifi verbinding moet worden aangesloten voor extra functies. Maar wat is nu precies het nut van deze ontwikkeling? Is het echt handig of klinkt het leuk maar heb je er eigenlijk niet zo veel aan? Met Samsung Family Hub wordt je koelkast de spil van je keuken, je voorraadbeheer en, als je wilt, je gezinsleven.

Samsung Family Hub ingewikkeld? Helemaal niet!

Het lijkt misschien een hoop gedoe maar als je je er even in verdiept, dan is het prima te doen. En zodra de installatie van Samsung Family Hub is voltooid, dan kan het hele gezin er voordeel uit halen.

De installatie

Allereerst moet je ervoor zorgen dat de Samsung koelkast met Family Hub is geïnstalleerd en in verbinding staat met een Wifi netwerk. Dit doe je met behulp van het touchscreen dat zich in de deur van de koelkast bevindt. Deze procedure werkt in principe niet anders dan een installatie van andere apparaten die je via een Wifi netwerk aansluit. Simpelweg de stappen doorlopen en je niet laten ontmoedigen

Zodra de koelkast verbonden is dan pak je je smartphone erbij. Om te kunnen connecten met de Family Hub moet je de SmartThings App downloaden en installeren. Met deze App kun je meerdere Smart-apparaten van Samsung via je telefoon bedienen en bekijken. Let er op dat sterk verouderde smartphones meestal problemen geven met de installatie van de SmartThings-app.

Samsung Family Hub Koelkast

Samsung koelkast profielen

Nadat de koelkast is aangesloten op het Wifi netwerk kun je profielen aanmaken. Ook dit is een kwestie van stap voor stap de instructies nalopen die bij “instellingen” settings) worden weergegeven. Let er op dat het eerste profiel dat je aanmaakt tevens het hoofdprofiel wordt. Vanuit dit hoofdprofiel worden andere gebruikers en functies toegevoegd.

Er kunnen maximaal 6 profielen worden ingesteld in je smart-koelkast. Dus 6 personen hebben dan toegang tot de Samsung Family Hub.

Connect met een Samsung-account

Je haalt het meeste uit de Samsung Family Hub als je deze koppelt met je smartphone. Dit is niet verplicht en als je dit niet wilt, of als je geen smartphone hebt, dan kun je jouw digitale smart-omgeving alleen benaderen met behulp van het touchscreen op de koelkast.

In de Google Play store of de App store dien je allereerst de SmartThings App van Samsung te downloaden en een Samsung-account aan te maken. Nadat je dit hebt gedaan download en installeer je de Samsung Family Hub-App. En vanaf dat moment kan de lol beginnen.

Samsung Family hub in de praktijk

Zodra de personen binnen jouw huishouden zijn aangesloten op de Family Hub van jouw Samsung koelkast, dan heeft iedereen toegang tot deze multifunctionele gezins-App. De mogelijkheden in de Family Hub maken prikborden, gezinsagenda’s en boodschappenlijstjes overbodig. Ook geen gedoe meer met post-its, kattenbelletjes of korte notities. Reminders of andere boodschappen voor gezinsleden behoren tot het verleden want al deze aandachtspunten kunnen vanaf nu via je koelkast worden gecommuniceerd.

Foodmanagement

Foodmanagement is meer dan bijhouden wat je nog in voorraad hebt. Alles wat met je dagelijkse voedsel-gerelateerde zaken te maken heeft, kun je kwijt in de Family Hub. Houdbaarheidsdata, benodigdheden voor recepten (en of je ze nog in je koelkast hebt of dat je toch even langs de winkel moet) en praktische culinaire ondersteuning, het zit er allemaal in. Je kunt de Samsung Family Hub zo instellen dat je via je smartphone kunt bijhouden hoelang dat pak melk, boter of ieder ander bederfelijk product nog houdbaar is.

Als je een beetje rekening houdt met de manier waarop je de producten in je koelkast plaatst, dan kun ze zelfs op afstand een blik werpen in je koelkast. Je moet er namelijk voor zorgen dat je grotere producten niet pal voor de camera (die zich overigens in de deur bevindt) plaatst. Dit is natuurlijk super handig als je niet zeker meer bent van wat je nog precies hebt liggen. En met een beetje gezinsdiscipline kun je steeds bijhouden als iets op is en dit toevoegen aan een boodschappenlijst die je dan via je smartphone weer kunt benaderen.

Family connection

Ieder lid van het gezin heeft een eigen profiel en binnen dit profiel kun je diverse functies gebruiken.

Family Board

Zo heb je met Samsung Family Hub de mogelijkheid om een Family Board te maken. Zo’n board kennen we natuurlijk al van andere websites en zo kun je via je koelkast goed op de hoogte blijven van elkaars creativiteit. Collages, berichten, foto’s, de hele familie heeft toegang tot het board en blijft zo met elkaar in contact.

Family Memo’s

Je kunt ook memo’s toevoegen met algemene berichten of bijvoorbeeld een waarschuwing dat een lege fles of pak niet in de koelkast teruggezet hoeft te worden. De meest recente memo verschijnt steeds op het scherm van de Family Hub.

Family Agenda

Dat de Samsung Family Hub een gezinsagenda overbodig maakt komt door de kalenderfunctie. Ieder gezinslid kan zijn/haar afspraken in de kalender zetten zodat je altijd op de hoogte bent van elkaars plannen. Deze functie is zeker heel handig als je gezinsleden de neiging hebben om te “vergeten” door te geven als ze niet (of juist wel) thuis eten.

Family ToDo

Corvee diensten, kookdagen, vuilnisbakken aan de weg zetten, dingen uit de diepvries halen voor het avondeten, allemaal taken die je op een persoonlijke ToDo lijst van een Family Hub gebruiker kunt zetten. Losse briefjes op de keukentafel behoren hierdoor tot het verleden en niemand kan meer met de smoes op de proppen komen: “ik heb geen briefje gezien”.

Home entertainment

Naast alle praktische functionaliteiten brengt de Samsung koelkast met Family Hub ook entertainment in je keuken. Je kunt zelfs, indien je een smart Samsung TV hebt, op het scherm van je koelkast meekijken naar het programma op je TV. Je hoeft dus niets meer te missen omdat je in de keuken bezig bent. Of tijdens het koken luisteren naar je favoriete muziek op je meest afgespeelde Spotify playlist. Ook heb je toegang tot nieuwssites en online radiostations.

Smart keukenapparatuur

Als je meerdere Smart apparaten hebt, dan kun je deze allemaal via de SmartThings-App besturen. De Samsung Family Hub op je koelkast maakt het ook mogelijk om de besturing en/of bediening van deze apparaten via je koelkast te regelen. Bixby, de spraakbesturing van je Family Hub koelkast, is overigens extra smart. Je kunt door het duidelijk inspreken van instructies veel informatie opvragen. Bijvoorbeeld als je ondersteuning nodig hebt bij je culinaire inspanningen. Sta je tot aan je ellebogen in het deeg? Geen nood. Door de spraak gestuurde besturing kun je eenvoudig de volgende stap in het recept opvragen.

Kortom, je kunt veel met de Family Hub op de Samsung koelkast. Het is wellicht even vreemd om elkaar en jezelf te informeren via een koelkast, maar zodra iedereen er er aan gewend is dan is het een sterke hulp in (Family) huishouding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in