Franke kokend water kraan; gemak dienst de mens!

0
4044
Franke kokend water kraan; gemak dienst de mens!

Men zegt wel eens dat de simpele ideeën vaak de beste zijn. In het geval van de kokendwaterkraan is dit vast en zeker het geval. Het klinkt dan ook zo evident dat je al rap de fout maakt het toestel als bedrieglijk simpel te aanzien. Er is immers niets simpel aan een kokendwaterkraan. Het is dan ook geen wonder dat de eerste prototypes pas in de jaren 1970 het daglicht zagen. Gelukkig hoeven we het vandaag de dag al even niet meer te doen met prototypes en is er onder andere de Franke kokend water kraan.

Franke kokend water kraan

Een kokend water kraan doet exact wat de naam je al zegt: je zet de kraan aan en er loopt meteen kokend water uit. De toepassingen van dit modern staaltje vakmanschap zijn dan ook quasi eindeloos. Van instant soep en thee bereiden tot het steriliseren van keukenvoorwerpen in een handomdraai. Waarom dan ook niet kiezen voor de Franke kokend water kraan om je leven weer wat simpeler te maken.

Voor je interieur hoef je het alvast niet te laten want de Franke kokend water kraan biedt je de keuze tussen verschillende modellen. Zo kun je opteren voor de traditionele kraan in chroom uitgevoerd of voor het hippe roestvrijstalen model. Daarnaast zwaait de hendel van de kraan enkel naar voren, je hoeft dus geen schrik te hebben dat de achterkant of eventuele andere designelementen in de weg gaan zitten.

Overal besparingen

Het is een evidentie dat je met de Franke kokend water kraan heel wat tijd kunt besparen in het huishouden. Je hoeft niet meer nutteloos te wachten tot die vervelende kraan eindelijk het juiste niveau verhitting bereikt. Gewoon even aanzetten en meteen aan de slag. Wat echter minder geweten is is dat er naast een tijdsbesparing ook een energie-, water- en kostenbesparing te rapen valt door het gebruik van de Franke kokend water kraan. Maar hoe gaat dat dan in zijn werk?

Energiebesparing => waterbesparing => kostenbesparing

Hoe komt het eigenlijk dat het zo lang duurt voor water wordt bij traditionele kranen? Het is ongetwijfeld een vraag waarover je nog niet al te veel en al te vaak over na hebt gedacht. Het antwoord spreekt dan ook voor zich: bij traditionele systemen is de kraan op de cv-ketel aangesloten wat ervoor zorgt dat het warme water vanaf de cv-ketel via allerhande leidingen door het hele huis geleid moet worden.

Niet zo bij de Franke kokend water kraan. De boiler bevindt zich bij dit systeem in het gootsteenkastje of in de plint. Het warme water hoeft dan ook niet zo’n verre weg af te leggen voor het zijn bestemming bereikt. Het logische gevolg? Heel wat minder energieverlies en verspilling. Bovendien ontstaat bij de verhitting van water er kalkafzetting. Diezelfde kalkafzetting verminderd de productie van warmte bij ieder gebruik wat resulteert in meer energie die nodig is om het water op te warmen en een langere duur. Vanzelfsprekend heeft dit dan weer zijn effect op de hoogte van je waterrekening. Om deze kalkafzetting tegen te gaan bij de Franke 3-in-1 kokend water kranen maken deze gebruik van de Franke Pro filter. Deze makkelijk te vervangen filter verhindert kalkafzetting en corrosie, verwijdert ongewenste smaak en geur en zorgt voor een langere levensduur van het systeem.

Is dat wel veilig?

De Franke 3-in-1 kokend water kranen zijn zo genoemd omdat ze 3 standen aanbieden: koud water, warm water en kokend water. Natuurlijk is het zo dat een goede ouder zich meteen de vraag stelt of dat niet ontzettend gevaarlijk is voor hun kleine spruit. Of misschien ben je zelf een eerder verstrooid type en ben je bang je eigen handen redelijk hard te verbranden.
Je kan er echter gerust op zijn. In het design van de Franke kokend water kranen is er optimaal rekening gehouden met de veiligheid van het toestal. Zo is de 3- in- 1 kokend waterkraan voorzien van een kindveilige druk- en draaiknop met een terugslagveer. Daarnaast stopt de kokend waterstraal meteen vanaf de knop losgelaten wordt en wordt de buitenzijde van het toestel nooit heet. Naast gemak verdien je uiteraard dan ook veiligheid.

Modellen en vereisten

Om de juiste keuze te maken wat voor model bij je thuis past is het belangrijk het antwoord op een aantal vragen te weten. Het is logisch dat er in je keuken bij de wasbakken voldoende ruimte aanwezig en vrij dient te zijn om de installatie van de Franke Kokend water kraan toe te laten. Daarnaast dien je je eens af te vragen hoeveel kokend water je dagdagelijks gebruikt en of de boiler ook gebruikt moet worden voor warm water te produceren.
Franke biedt verschillende modellen kokendwaterkokers aan. De traditionele is geschikt voor zowel kokend, warm als koud water en werkt via een systeem met filterkleppen. Daarnaast valt er te kiezen voor een model met 5 liter plintboiler, een 10 liter gewone boiler of de combi mengset. Zo is er voor elke keuken wel wat wils.

Onderhoud

Goed nieuws. Indien je gebruik maakt van de Franke Pro filter is het hele systeem in principe onderhoudsvrij. Het enige dat zal moeten gebeuren op tijd en stond is de filter zelf vervangen. Gelukkig geeft het apparaat zelf aan wanneer deze toe is aan een vervanging. Nieuwe filters kunnen gemakkelijk via de webshop van Franke besteld worden.
Ondanks dat het hele systeem in principe onderhoudsvrij is zouden we toch aanraden geregeld eens alle temperaturen door de leidingen te laten lopen. Een goed gesmeerd systeem werkt immers altijd wel wat beter dan een systeem dat al even platligt.

Aankoop

Het meest eenvoudig is natuurlijk om de kraan met de keuken mee te bestellen en door de vakman te laten monteren. Maar heeft u al een bestaande keuken waarin u een Franke kraan wilt hebben? Kijk dan eens online. Op internet zijn er vele aanbieders die de Franke kokend water kraan aanbieden. De prijs bij de online bedrijven ligt onder de 1000 euro.

Zo. Dat is alles wat er te vertellen valt over de Franke kokend water kraan. In ieder geval is het een enorm handig instrument dat heel wat tijd kan uitsparen in diverse huishoudens. Stel je maar gewoon de wereld voor zonder telkens te moeten wachten op tot je waterkoker eindelijk weer eens klaar is. Zonder te moeten wachten tot het water voor je pasta eindelijk gekookt is. Een kokend water kraan hoort voor de moderne mens eigenlijk gewoon een must have te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in