Selsiuz kokend water kranen trendy, veilig en energiezuinig

0
3629

Dat kunnen we ook moeten ze bij Dekker Zevenhuizen hebben gedacht. Een assortiment kokend water kranen in de markt zetten. Met quooker als trendsetter en geduchte concurrenten als Floww en Grohe, begeeft Selsiuz zich op een markt die nog lang niet verzadigd lijkt te zijn. Een goede keuze want de kokend water kraan is letterlijk hot en vooral aan de onderzijde van de keukenmarkt is er nog ruimte voor groei.

Voordelen van Selsiuz kokend water kranen

Wat is het toch handig om even snel een pannetje kokend water te tappen met een selsiuz kokend water kraan. In het dagelijks keuken gebruik toch wel het apparaat wat ik het meest gebruik. Voor de aardappelen, groenten (alhoewel die meestal in de stoomoven gaan), pastas, rijst of om snel een eitje te koken. Scheelt tijd en creëert meer flexibiliteit in de keuken. Voor de theeliefhebber is het onmisbaar. Op ons kookeiland had ik niet graag nog een waterkoker gehad, alleen al een reden voor de aanschaf van een kokend water kraan. Altijd direct warmwater is ook een verademing. Met de ketel op zolder moesten we de kraan altijd 15-20 seconden laten lopen voor het water warm was. Met een grote boiler nu altijd de beschikking over warm water, en eigenlijk is hij nooit leeg. Heel zelden als ik de auto was moet ik wel eens 10 minuten wachten voor de boiler weer gevuld is.

Wist u dat u een kokend water kraan, ook die van selsiuz, u jaarlijks wel € 150,00 oplevert aan energievoordeel? Mooi meegenomen en rechtvaardigt voor veel consumenten, de aanschaf van een kokend water kraan. Ook selsiuz heeft een veilige kindersluiting bedacht op haar kranen. Daarnaast wordt de uitloop van de kraan niet warm als u heet water hebt getapt. Veiligheid staat voorop en uit eigen ervaring (weliswaar met een floww kokend water kraan) weet ik dat het met kinderen een “ongevaarlijk” product is. De ringen in de bedieningshandel licht op in de” kleur” van het water dat u gaat tappen. Donker rood wil dus zeggen kokend water. Veilig dus!

Selsiuz robuuste kokend water kranen in aansprekende materialen

Als je het dan doet doe het dan ook meteen goed. Niet 1 uitvoering maar meteen meerdere modellen in 5 uitvoeringen die passen in het trendbeeld voor keukens. De standaard chromen kraan wordt gelukkig steeds minder verkocht. Ieder zichzelf respecterende consument wil op zijn minst een full RVS kraan en met een eigen smaak kiest u ongetwijfeld voor 1 van de fraaie uitvoeringen van Selsiuz. De trend van de zwarte keuken is reeds sinds enkele jaren ingezet. Met de gun metal uitvoering speelt selsiuz hier naadloos op in. Ook de uitvoeringen in copper en gold misstaan niet in een zwarte keuken, maar ook niet in een witte of landelijke keuken. Het gaat in een goed keukenontwerp naast alle functionele en ergonomische eisen om de esthetische eyecatchers die uw keuken bijzonder maken. Met een selsiuz kokend water kraan kunt u hier feilloos aan voldoen.

Mooi modellen met en zonder flex

Quooker was het eerste merk wat een kokend water kraan combineerde met een flexibele spoelslang. De quooker flex vulde al snel een behoefte in van de veeleisende keukenkoper. De prijs van een quooker flex zal echter voor menigeen aan de hoge kant zijn. Een prijs ronde de € 1500,00 is nu eenmaal niet voor iedereen weggelegd. De uitvoering in black is dan nog eens € 400,00 duurder. Selsiuz biedt deze functionaliteit in een stoere horeca kraan uitvoering. Wat een mooi exemplaar is dat. De kraan voelt stevig en degelijk aan en heeft naast het kokende, warme en koude water, een aparte flexibele spuitslang. Super handig om de spoelbak schoon te maken of een pan, emmer met water te vullen. Deze XL uitvoering van selsiuz is prettig geprijsd en leverbaar in de range van € 899,00 – € 1149,00. Prijs is dan afhankelijk van het type boiler en de uitvoering. De fraaie gun metal selsiuz XL met een combi boiler kost dan slechts € 1099,00. Een aanzienlijk prijsverschil met de quooker flex black….

Boilers

De standaard modellen van selsiuz komen in een haakse en een ronde uitvoering. Welke gecombineerd kunnen worden met 3 verschillende boilers. De single boiler is een boiler uitsluitend voor heet water. U heeft dan een aparte warm en koud water toevoer en alleen heet water uit de boiler. De single boiler heeft een capaciteit van bijna 4 liter heet water.

De combi boilers zorgen naast heet water ook voor de toevoer van warm water, om precies te zijn 7,5 liter warm water van rond de 55 graden. Dit is voldoende maar t.o.v. ander aanbieders aan de lage kant. Om de toevoer van warm water niet te beperken kunt u kiezen voor een combi extra boiler. Deze wordt gevoed met warm water en dus komt u eigenlijk nooit zonder warm water.

De opwarmtijd van een selsiuz boiler bedraagt ongeveer 18 minuten, niet onoverkomelijk.

Installatie van een kokend water systeem

Selsiuz geeft aan dat u de montage zelf zou kunnen uitvoeren. Die gedachte van selsiuz kan ik niet helemaal volgen. Onze ervaren monteurs denken daar anders over. Als u echt een eenvoudig systeem wilt hebben dan is de floww de enige kraan die u zelf zou kunnen installeren, tenzij u natuurlijk een hele handige doe het zelver bent.

Houdt hoe dan ook rekening met de aansluitwaarde en afmeting van een boiler. Alhoewel deze in een kastje past moeten u toch rekenen dat u minimaal de helft van uw spoelkast van 60 cm kwijt bent. De aansluitwaarde bedraagt 3.0 Kw en moet dus op een aparte groep.

Filter is essentieel

Bij een selsiuz kraan kunt u een speciaal filter installeren. Voor het behoud van uw kraan en boiler een noodzaak. Naast de bescherming van uw systeem is het ook nog eens een verbetering van de smaak van het water. Het filtert namelijk ook nare smaakjes (chlorides) en ander onzuiverheden uit het water. Een filterset kost € 99,00.

Garantie van 3 jaar

Selsiuz biedt 3 jaren garantie, tenminste als u uw product registreert na aanschaf. Dat is 1 jaar meer dan de standaard wettelijke garantie, en dat schept toch wel wat meer vertrouwen.

Bijpassende Lanesto spoelbakken en accessoires

Onder het merk Lanesto kunt u bij de fraaie selsiuz kranen bijpassende spoelbakken krijgen in exact dezelfde materialen als de kranen. Dat maakt het wel helemaal af. De Lanesto spoelbakken zijn verkrijgbaar in de maten 40×40 en 50×40. Hiermee kunt eigenlijk altijd wel uit de voeten.

In de gun metal uitvoering is er ook een 1,5 spoelbak verkrijgbaar. Deze kost u dan €908,00. De spoebakken van LAnesto zijn redelijk geprijsd, resp. €569,00 voor een 40 x 40 uitvoering en €599,00 voor een 50×40 uitvoering. Gezien de toegevoegde waarde van een spoelbak in combinatie met een selsiuz kokend water kraan is dit allerzins acceptabel.

In dezelfde stijl en materialen is er een bodemrek voor in de Lanesto spoelbak verkrijgbaar. De inzetbakjes van Lanesto zijn een handige aanvulling, zeker bij de 50×40 modellen.

Selsiuz en Lanesto zijn een mooie aanvulling in de markt van kokend water kranen. De XL in gun metal en copper uitvoering heeft mijn hart gestolen en bieden we al met veel plezier aan onze klanten aan.

Wilt u meer informatie of een mooi aanbod voor selsiuz kraan laat het ons dan weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in