PlasmaMade filters voor een écht frisse lucht in de keuken

4
21738
PlasmaMade filters

Heeft u geen afvoerkanaal naar buiten op uw afzuiginstallatie, is deze niet te realiseren of heeft u een afzuigkap op een plek ver van de buitenmuur van uw huis? Dan kan de PlasmaMade filter uitkomst bieden. Deze filtert geur, vet, pollen en allergenen uit de lucht en kan op elke uitblaasmond worden geplaatst. De filter schakelt vervolgens door de sensor automatisch in bij het aanzetten van uw afzuigsysteem en filtert de lucht schoon. Naast het kopen van een mooie afzuigkap, die het liefst ook vrij geluidloos zijn werk doet, is het ook belangrijk om het over de werking te hebben. De meeste afzuigkappen kosten veel energie en filteren lang niet alles uit de lucht in een ruimte. Bovendien wordt er geen warmte teruggewonnen, maar uitgeblazen in de buitenlucht. De PlasmaMade maakt hier een einde aan dankzij zijn recirculatietechniek.

Een PlasmaMade filter voor elke afzuigkap

Het product is een uitvinding van Martin van der Sluis, die ook al PittCooking uitvond: in het werkblad geïntegreerde kookpitten. Inmiddels worden PlasmaMade filters al in 32 verschillende landen te koop aangeboden, is de website in 27 talen online en zijn de filters een groot succes. Het systeem maakt in één uur de lucht in de hele ruimte bacterievrij en verbrand ondertussen de stofdeeltjes in de lucht. Systemen die eerder op de markt verschenen deden hier wel 24 uur over. Zelfs rook- en zweetlucht worden door de cilindervormige filter, die overigens onzichtbaar in het afvoerkanaal van de afzuigkap wordt geplaatst, gezuiverd. Het systeem bespaart bovendien een hoop energie per huishouden. Door de filter in gebruik te nemen kan dit per jaar tot wel een paar honderd euro opleveren, door een rendement van zo’n 95% bij 1000 kubieke meter per uur vermogen. Doordat de PlasmaMade eenvoudig te plaatsen is, kan deze door de gebruiker zelf in de afzuigkap worden geplaatst. Bovendien past hij in zowel bestaande als nieuwe modellen afzuigkap.

Het filter is uitstekend te combineren met afzuiging in het werkblad. Merken als Bora, Gaggenau en Novy hebben innovatieve oplossingen waarbij de afzuigkap in of naast de kookplaat is geïntegreerd. Het plasmamade filter biedt veel toegevoegde waarde in combinatie met deze systemen van Bora Basic, Novy One, Concept Swiss en Gaggenau. Alhoewel de initiiele investering van plm € 750,00 anders doet geloven, is de uiteindelijke prijs per gebruikersjaar lager dan traditionele koolstoffilters. Een goede investering in de toekomst!

Onderhoudsvrije afzuigkapfilter

Ook niet onbelangrijk voor menig huishouden: Het filter is een zelfreinigend en onderhoudsvriendelijk filter. Het is zo onderhoudsvriendelijk, dat je het gedurende het gebruik nooit uit je afzuigkap hoeft te halen om schoon te maken. Het gaat daarbij even lang mee als de levensduur van een gemiddelde afzuigkap, zo’n 10 jaar. De eerste 5 jaar daarvan is een goede werking in ieder geval gegarandeerd door de garantieperiode van 5 jaar. Doordat u geen afvoerkanaal meer hoeft aan te leggen voor uw afzuigkap, bespaart u bovendien direct op installatiekosten. Daarbij verkrijgt u ook een complete ontwerpvrijheid, want u hoeft geen rekening meer te houden met een afvoerkanaal dat naar buiten moet leiden. Zodat u bij het bouwen van bijvoorbeeld een kookeiland geen last hebt van buizen die langs het plafond lopen.

PlasmaMade

Hoe het systeem werkt

PlasmaMade luchtfilters produceren cluster ionen. Deze ionen botsen met schadelijke zwevende deeltjes in de lucht zoals bacteriën, virussen, allergenen en pollen. Door de botsing verandert de cluster ionen in chemisch actieve OH-groepen. Deze OH-groepen hechten zich aan alle schadelijke deeltjes in de lucht. Dit trekt door een chemische reactie de waterstofmoleculen uit de schadelijke deeltjes. Daardoor verliezen deze hun negatieve eigenschappen. Dit soort luchtreiniging wordt al op grote schaal gebruikt in woningen en industrieën. PlasmaMade luchtfilter heeft een positief effect op de menselijke gezondheid en het systeem van de luchtfilters is TÜV Rheinland, Nederland BV veilig en CE goedgekeurd.

Een PlasmaMade filter voor uw gezondheid

Het PlasmaMade filter biedt uitstekende oplossingen voor mensen met gezondheidsklachten zoals allergieën of astma. Waar mensen met deze klachten soms niet eens in dezelfde ruimte konden verblijven tijdens of na het koken, is dit door het filter geen probleem meer. Dit komt doordat de lucht direct gezuiverd wordt van bacteriën en andere grove verontreinigers. De afzuigkap kan dan ook buiten het koken gewoon aan blijven staan om de lucht te zuiveren, dit wordt zelfs in het geval van gezondheidsklachten aangeraden. In het Health Care Institute in Polen liet de Poolse distributeur van het product het filter onderzoeken, waaruit bleek dat de testruimte binnen een uur geheel bacterievrij vrij was.De luchtvochtigheid blijft overigens ook op peil, doordat de PlasmaMade filter het vocht weer met de lucht mee terug in de kamer brengt. De filter loopt hierdoor geen schade op, want deze is bestand tegen vocht.

Het filter met TÜV Certificering

Bovendien beschikt het filter over een TÜV Certificering. De normen om voor deze certificering in aanmerking te komen zijn zeer streng, alleen kwalitatief hoogwaardige producten doorstaan de test. Het is belangrijk om de certificering te behalen voor een internationale bekendheid van je product. PlasmaMade is dan ook over de hele wereld verkrijgbaar en een gewild product, zoals bijvoorbeeld in Hongkong. Om de Plasma Made centraal boven uw afzuigkapmotor te plaatsen, voor een optimale werking, is er bovendien de Excentric Mounting Adapter van dezelfde producent verkrijgbaar. Het filter zelf ondergaat ook nieuwe ontwikkelingen, waardoor het straks ook voor B2B klanten een geschikte oplossing kan bieden. Zo zou het filter toegepast kunnen worden in onder andere ziekenhuizen en sporthallen, omdat het de lucht schoner maakt dat boslucht en onaangename geuren verwijdert.

Een PlasmaMade filter in uw keuken

Bekijk het ruime aanbod aan keukens en kies voor een keuken en afzuigkap die past bij uw woonstijl. Ook als de afzuigkap midden in uw keuken moet komen doordat u kiest voor een stijlvol kookeiland, is dit te realiseren door de PlasmaMade luchtfilter. Deze kan dan direct met uw nieuwe keuken worden geïnstalleerd. Heeft u een bestaande keuken en zoekt u naar een oplossing voor nare luchtjes of gezondheidsproblemen, dan kunt u ook terecht voor een losse luchtfilter. Wat u ook voor een wensen of ideeën heeft voor uw keuken, met een PlasmaMade filter realiseert u het.

4 REACTIES

 1. BORA geeft een nagatief advies over de plasmafilters af.
  Citaat: Geachte BORA partner,

  Naar aanleiding van enkele actuele servicegevallen willen wij u graag meedelen dat wij de garantie niet kunnen handhaven indien in combinatie met onze BORA systemen plasmafilters worden gebruikt die niet in overeenstemming zijn met de normen. Wij raden in het bijzonder de toestellen van het merk Plasmamade af. Bij gebruik van deze producten kan er, door de hoge ozonconcentratie, sterke corrosie optreden aan de apparaatonderdelen van BORA. Dit kan tot functionele schade aan onze apparaten leiden.

  Bovendien wijzen we u erop dat een te hoge ozonconcentratie de gezondheid in gevaar kan brengen.

  Met vriendelijke groeten

  Willi Bruckbauer
  Bedrijfsoprichter en ontwikkelaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in