Met een handgemaakte keuken haal je iets unieks en persoonlijks in huis

0
2090
handgemaakte keuken

Ben je op zoek naar een absoluut unieke keuken, met een sterk persoonlijk karakter? Kies dan voor een handgemaakte keuken. Met een handgemaakte keuken zijn de mogelijkheden onbeperkt. Je kunt helemaal zelf bepalen hoe je keuken eruit moet komen te zien. Je kiest de stijl, de materialen, de afmetingen en de afwerking. Alles wordt volledig op maat gemaakt, zodat ieder hoekje van je keuken optimaal benut wordt. Op die manier wordt jouw keuken zo persoonlijk als maar mogelijk is.

Sommige stijlen kunnen alleen met de hand gemaakt worden

Daarbij komt dat sommige stijlen, zoals landelijke keukens, nostalgische keukens of boerenkeukens ook verreweg het meeste tot hun recht komen wanneer ze met de hand gemaakt worden. Bepaalde bewerkingen kunnen niet machinaal gedaan worden, maar alleen maar met de hand.

Creëer zelf je eigen droomkeuken

Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden wanneer je een handgemaakte keuken wilt. Waarschijnlijk denk je bij het woord handgemaakt als eerste aan de hiervoor genoemde landelijke keukens, maar ook een strakke moderne design keuken kan helemaal op maat voor jouw persoonlijke situatie ontworpen en gebouwd worden. En natuurlijk is het ook mogelijk om verschillende stijlen te combineren. Een keukenleverancier die handgemaakte keukens aanbiedt, zal altijd met jou in gesprek gaan om je persoonlijke wensen en ideeën te bespreken. Hij zal bij je thuis de beschikbare ruimte komen opmeten en op basis van alle gegevens een ontwerp maken, meestal in 3D, zodat je een goed beeld krijgt van hoe je nieuwe, handgemaakte keuken eruit zal komen te zien. Daarna gaat hij aan de slag om je droomkeuken te verwezenlijken.

Betaalbare alternatieven

Een nadeel van handgemaakte keukens is natuurlijk wel dat er een prijskaartje aan hangt. Dat is natuurlijk logisch, want het is veel arbeidsintensiever om iets met de hand te maken dan machinaal. Bovendien is een handgemaakte keuken altijd uniek, wat betekent dat er geen gebruik gemaakt kan worden van efficiëntere en goedkopere massaproductie. Maar hoewel begrijpelijk, kan de hoge prijs wel een struikelblok zijn. Toch zijn er ook wel degelijk betaalbare alternatieven.

Bij keukenzaken is een handgemaakte keuken niet altijd met de hand gemaakt

Omdat keukenzaken het doorgaans moeten hebben van massaproductie, heb je daar meestal niet de mogelijkheid om je keuken op maat te laten maken. Natuurlijk kan er altijd wel naar oplossingen gezocht worden om een keukenblok precies in de beschikbare ruimte te laten passen of om bijvoorbeeld de hoogte van het aanrechtblad op jouw wensen af te stemmen, maar bedenk wel dat dit eigenlijk altijd ‘lapwerk’ is. En wanneer een keukenzaak wel maatwerkkeukens aanbiedt, let dan goed op of er wel echt sprake is van een handgemaakte keuken of dat men alleen een keuken bedoelt met meer en flexibeler mogelijkheden dan een standaard keuken.

Residentic van DB Keukengroep

Bij een échte handgemaakte keuken heb jij als consument de mogelijkheid om je eigen ideeën in te brengen en in je keuken te laten verwerken. Er zijn wel keukenzaken die deze mogelijkheid aanbieden, zoals DB Keukengroep, Novarti en Eco Keukens. DB Keukengroep heeft vorig jaar de lijn Residentic maatwerkkeukens gelanceerd. Dit zijn keukens die op maat gemaakt worden, zodat ze precies in alle hoeken en gaten van je keuken passen. Ze worden volledig naar wens van de klant ontworpen en uitgetekend. Je zit dus niet vast aan standaardmaten, maar krijgt maatwerk voor jouw specifieke situatie. En toch zijn deze handgemaakte keukens redelijk betaalbaar. Je kunt er al eentje aanschaffen voor een prijs van rond de 22.000 euro. In die prijsklasse tref je ook nog veel standaardkeukens aan.

Novarti en Eco Keukens

Bij Novarti en Eco Keukens kun je terecht voor een echt compleet unieke en persoonlijke handgemaakte keuken. Deze bedrijven richten zich volledig op ongebruikelijke opdrachten. Het is voor hen een uitdaging om in overleg met de klant iedere keer een volkomen unieke keuken te ontwerpen en te bouwen. Geen enkele keuken is bij hen dan ook hetzelfde. Dit betekent dat jij als klant álle kansen krijgt om precies die keuken te creëren waar je van droomt. Tegelijkertijd hangt daar natuurlijk wel een prijskaartje aan. Maar daarvoor krijg je dan wel de keuken van je dromen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in