Keuken ervaringen, de zin en onzin, keuken reviews en tros radar forum.

0
5131
keuken ervaringen en reviews

U bent in de markt om een nieuwe keuken te kopen. U oriënteert zich op een keukenstijl en vervolgens op een passende keukenbedrijf. De kans dat u tijdens een oriëntatie op het internet op 1 van de vele beoordeling websites terecht komt is niet gering. Wat kunt u met keuken ervaringen die op websites te vinden zijn? Hoe betrouwbaar of onbetrouwbaar zijn ze? Wanneer zou u er echt wat aan hebben?

De gespecialiseerde website Keukenvinder biedt de oplossing voor de zoektocht naar echte betrouwbare reviews over keukenzaken.

Keuken ervaringen als vakantie

Een goed voorbeeld vind ik Zoover. In een zoektocht naar een geschikte camping kwamen we via Zoover op een camping in de Ardeche. De 8 beoordelingen waren allemaal even positief. Zonder mezelf een zeur te vinden, was de camping 1 grote teleurstelling. Niets leek het op de lovende kritieken die op de website leesbaar waren.

Een keuken kopen o.b.v. beoordelingen op websites is misschien nog wel gevaarlijker. Allereerst moet vermeld worden dat er al een serieuze selectie van bedrijven heeft plaats gevonden in de laatste 6 jaar. De echt slechte bedrijven verkopen al lang geen keukens meer, daar ben ik van overtuigd. De keukenboer (sommige ketenbedrijven daar gelaten) is dood, lang leve de keukenadviseur. De eisen die een gemiddelde consument stelt, vooral aan leveranciers, zijn soms onredelijk en buitensporig.

Wanneer zijn reviews nu betrouwbaar?

1) Allereerst moeten het aantal ervaringen recht doen aan het aantal klanten:
Hoe meer kopers een beoordeling achterlaten hoe beter en betrouwbaarder het beeld.

2) Ervaringen met keukenbedrijven moeten regelmatig aangevuld en vernieuwd worden!
Keuken ervaringen van een aantal jaren oud hebben relatief weinig waarde. Een keukenbedrijf kan inmiddels al wel zijn hele personeelsbezetting hebben aangepast. Hele slechte of hele goede beoordelingen kunnen in die zin complete onzin zijn.

3) Zijn de keuken ervaringen ook echt van klanten of….
Uit onderzoeken is gebleken dat 65% van alle beoordelingen die op websites worden achtergelaten gedaan worden door bedrijven zelf of door concurrenten en/of boze werknemers. Daarnaast is het vrij simel om reviews te kopen. Op klusjes websites schrijven mensen reviews voor een paar euro. Dit zegt eigenlijk al wel genoeg….

4) Op forums (bv Tros radar forum) zijn vooral filiaal eigenaren zelf hun verhaaltjes aan het optuigen!
Als u denkt met een goedwillende mede koper te chatten op een forum dan heeft u het vaak mis. Er zijn hordes verkopers actief op Tros radar forum. De keuken reviews daar vermeld zijn net zo betrouwbaar als het autootje wat jaren in de garage heeft gestaan.

Waar moet u dan op afgaan?

1) Bezoek de kleinere keukenbedrijven.
De meeste kleinere (papa en mama winkels) keukenstudio’s zijn in de regel meer betrokken bij hun product en bij hun klant. Grote ketens kunnen in het volume zich rustig allerlei fouten permitteren en zullen gemakkelijker een slechte keuken ervaring af doen als “colleteral damage”.  Een persoonlijk contact met een eigenaar levert gewoon meer betrokkenheid op.

2) Warme referenties zijn over het algemeen een goede ingang.
Kennissen en vrienden die ervaringen hebben met een keukenzaak zijn vaak een goede referentie. Niet zaligmakend maar kan helpen bij een eerste selectie. Een verkoper kan zich ook heel goed realiseren dat, als u op warme aanbeveling binnenkomt, u bij voorbaat al bereidt bent meer te betalen. Waar het klikte met uw vrienden hoeft het met u misschien wel helemaal niet te klikken.

3) Overleven na deze crisis geeft al een uitzonderlijke kwaliteit aan.
De keukenmarkt is in 5 jaar tijd extreem getroffen door de crisis. Een landelijke teruggang van meer dan 50% geeft hoe zwaar de klap in de keukenmarkt is geweest (en nog steeds is). Als je na zo’n crisis nog steeds verkoopt doe je ergens iets goed. Vooral de overgebleven kleinere keukenbedrijven zijn dan van een grote klasse.

4) Keukens kopen doe je met verstand en met gevoel
Als u een eerste contact heeft met een bedrijf, weet u vaak al wel of dat bij u gaat passen. We kopen uiteindelijk met ons gevoel, en dat laat u niet vaak in de steek.

Wat te doen met ervaringen

Wat nu te doen met keuken ervaringen op het internet?? Ik zeg niet lezen en laat u vooral leiden door uw smaak en door uw gevoel. Zoek de kleinere keukenstudio’s op en als u het echt wil bezoek een grotere om uw keuze te rechtvaardigen.

Mocht u prijs stellen op betrouwbare reviews dan kunnen wij u Keukenvinder aanraden. Deze website gaat uit van betrouwbare beoordelingen en onbetrouwbare beoordelingen. Alle beoordelingen welke niet gecontroleerd zijn, zijn in principe onbetrouwbaar. Dat lijkt logisch en zo zou het moeten zijn. Keukenvinder controleert de beoordelingen van de deelnemende bedrijven en verplicht deze al hun klanten een uitnodiging te sturen voor een beoordeling. Daarmee slaat het bedrijf meer vliegen in 1 klap. Veel beoordelingen, recente beoordelingen en alle klanten die kunnen beoordelen is naar onze mening de enige manier om een getrouw beeld van een bedrijf weer te geven.

Keukenvinder biedt daarnaast nog enkel interessante extras voor de zoekende consument. Op de website kunt u gericht zoeken naar keukenbedrijven die keukens leveren in een specifieke prijsklasse maar ook in een bepaalde stijl. U zoekt naar een landelijke keuken tussen de 20000 – 25000 in Amsterdam? Dan bent u bij keukenvinder aan het juiste adres. Oh ja en als u de juiste bedrijven hebt gevonden kunt u meteen de betrouwbaarheid nagaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in