Weinig trends in de keuken zijn een zo doorslaand succes als de kokend water kraan. De Quooker is hiervan de bekendste exponent en menig een kent een kokend water kraan dan ook als een quooker. Toch zijn er de laatste jaren goede alternatieven op de markt gekomen. De easy comfort kokend water kranen worden als label door dekker zevenhuizen in de markt gezet. Niet zonder succes. De uitstraling, kwaliteit en betaalbaarheid maken het tot een aantrekkelijk product. Met de easy comfort XL brengt Dekker Zevenhuizen een schitterende kraan welke past bij de trends van deze jaren.

Easy comfort 3 in 1 kokend water kranen betaalbaarder dan Quooker

Met de Quooker fusion werd de maat gezet voor kokend water kranen. Warm, koud en kokend water uit 1 kraan is bijna een standaard optie voor de consument. We zien dan ook dat niet alleen bij duurdere keukens dit product op het verlanglijstje staat. De vervangingsmarkt profiteert ook in volle teugen van deze handige hulp in de huishouding. De voordelen zijn dan ook groot. Direct koken water uit de kraan voor een snel kopje thee, een hete pan met water voor de aardappelen, pasta of rijst. Nooit geen waterkoker meer die altijd in de weg staat. Energiezuiniger dan deze waterkoker en daardoor kostenbesparend. De investering voor een 3in1 kokend water kraan bedraagt snel meer dan € 1000,00. Zeker als u naar een quooker fusion kijkt zult u uw portemonnee moeten trekken.

Easy comfort kokend water kraan

De easy comfort richt zich op het prijs segment rond die € 1000,00. Op internet zult u ze voor een prijs daaronder wel kunnen aanschaffen. Hiervoor heeft u natuurlijk wel meteen een boiler die als u die los aanschaft ook voor een prijs rond de € 400,00 zal kosten. Reken daar een mooie kraan bij en u betaalt in verhouding voor de combi niet veel meer dan een losse kraan en een boiler.

Uitvoeringen

De Easy comfort kranen worden geleverd met een boiler van Inventum. Veilig en vertrouwd, zoals ze zelf jaren hebben aangegeven. De boilers komen in een 4 liter solo en 8 liter combi uitvoering. De solo voedt de kraan met kokend water en de combi voedt de kraan met warm en kokend water. Laatste variant zien we steeds vaker terug in de keuken. Het scheelt een warmwater aansluiting aangezien het kokende water in de boiler aangelengd wordt met koud water om zo warm water uit de kraan te krijgen. Voor de liefhebber bestaat de hot fill optie welke de toevoer van warmwater in de boiler mogelijk maakt en dus betekent dat u nooit zonder warm water komt te zitten.

Ruimte inplannen

Een easy comfort kokend water kraan met inventum boiler is redelijk probleemloos in te bouwen door een goede installateur / loodgieter. Het is natuurlijk wel zaak dat u rekening houdt met de afmeting van de boiler. De inventum solo kent een maat van 210x285x325 MM en de combi boiler heeft een maat van 210x325x525 MM. Normaal gesproken in elk keukenkastje in te bouwen maar in een nieuwe keuken vereist dat toch even aandacht. Vaak wordt een spoelkast voorzien van een lade met afvalbakken. Er zal dan dus ruimte achter de lade moeten zijn om de easy comfort boiler kwijt te kunnen. Een andere optie is de boiler achter / in de kast er naast te plaatsen.  Houdt altijd rekening met een eventuele benodigde verlengslang.

Niet helemaal duidelijk of easy comfort in het programma een kalkfilter heeft. Dit is zeker een aanrader aangezien kalk zich ophoopt in de boiler wat de levensduur sterk beïnvloedt. Floww heeft standaard een kalkfilter in haar systeem en bij Quooker kunt u de als extra aanschaffen.

Een vermogen van 2100 Watt is overzichtelijk en vereist niet perse een aparte aansluiting.

Trendy kleuren

Wat mij aanspreekt zijn de mooie trendy uitvoeringen in RVS, goud, koper en gunmetal (“zwart”) De quooker fusion black kent een prijs van rond de € 2000,00, bij easy comfort ligt deze prijs een heel stuk lager. Vooral de zwarte kraan is aan een stevige opmars bezig. De zwarte keuken is bij ons inmiddels meer gewild dan de witte keuken. In combinatie met zwarte inbouwapparaten, een zwarte (carbon) spoelbak kan een keuken volledig in de zelfde kleurstelling worden uitgevoerd. Van een koperen/ messing/ gouden kraan i.c.m. een zwarte keuken kan ik ook heel blij worden. Kuppersbusch biedt de mogelijkheid om haar apparaten uit te voeren met een dito uitgevoerde ovengreep.

Easy comfort kranen zijn haaks dan wel rond. Wat moderner en wat klassieker uitgevoerd. De kranen kennen eenvoudig gebruik waar de kinderbeveiliging het onverwacht gebruik van kokend water voorkomt.

Bijzondere uitvoering horecakraan

De easy comfort XL is de enige kokend water kraan uitgevoerd als een zgn horecakraan. Deze easy comfort XL heeft dan ook een handige spuitstuk in de vorm van een aparte slang. Hierdoor kunt u handig al uw pannen schoonmaken of een emmer met water vullen. Misschien wel net zo belangrijk is de uitstraling. Een stoere kraan welke zeker in gunmetal een blikvanger zoor uw keuken is. Ook deze easy comfort XL is leverbaar met de inventum boilers. Voor een prijs van rond de € 1350,00 haalt u een pronkstuk in huis waarmee u ook nog eens een alle voordelen heeft van een kokend water kraan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in