Met een Siemens inbouw koffiemachine heb je altijd kwaliteitskoffie

0
4277
Siemens inbouw koffiemachine

Siemens staat bekend om de aandacht voor detail, en hun inbouw koffieapparaten zijn daarop geen uitzondering. De afwerking is subliem en over alles is nagedacht. Je hebt echter zelf ook enig oog voor detail nodig om het onderscheid binnen het assortiment te maken, want de verschillen tussen de drie apparaten die deze fabrikant aanbiedt zijn minimaal. Dat kan trouwens ook niet anders, omdat elk model zeer compleet is qua functionaliteiten en mogelijkheden. Wat heeft een Siemens inbouw koffiemachine allemaal te bieden?

Volautomatische werking

Inbouw koffieapparaten zijn in steeds sterkere mate geautomatiseerd. Siemens heeft dat echter wel wat verder doorgevoerd dan de meeste andere fabrikanten, en daarom noemen ze hun producten zelf inbouw koffie volautomaten. De gebruikservaring is daardoor uitstekend te noemen: meer dan een kopje onder het apparaat zetten hoef je doorgaans niet te doen, en anders vertelt het apparaat je stap-voor-stap wat je nog moet aanpassen. Zeer gemakkelijk dus.

Eindeloos veel instellingen voor de perfecte koffie

Er zijn met één druk op de knop in totaal zeven soorten koffie te maken met deze machines, waaronder ristretto, cappuccino en koffie verkeerd. Daar houden de mogelijkheden echter nog lang niet op. In de eerste plaats omdat je zelf de koffie kunt kiezen: niet alleen gemalen koffie, maar ook bonen kunnen worden verwerkt. Bovendien kun je bijna alle relevante instellingen geheel naar je eigen voorkeur instellen. Denk bijvoorbeeld aan de temperatuur van het water, maar ook de hoeveelheid koffie per kopje en zelfs de maalgraad van de bonen is aan te passen. En al je voorkeuren zijn op te slaan in tot maximaal acht profielen, zodat je de instellingen geen twee keer hoeft te veranderen.

Bediening Siemens inbouw koffiemachine

Deze Siemens koffiemachines zijn inbouw. Daarbij hoort een strak uiterlijk zonder franjes. Aan de bediening kun je goed zien hoezeer dit merk daarin is geslaagd. In het voorpaneel is een TFT-scherm naadloos geïntegreerd waarop alle informatie te zien is, en de bediening gebeurt via enkele onopvallende weggewerkte knoppen en een typerende centrale draaiknop. De navigatie is heel intuïtief omdat er voor bijna iedere functie een speciaal icoontje is bedacht. Het had misschien nog net iets strakker gekund als de bediening via een touchscreen was geweest, maar dat zie je bij andere fabrikanten ook nog pas mondjesmaat.

De nieuwste inbouw koffiemachine van Siemens is trouwens ook te bedienen met de smartphone. Met de speciale Home Connect App kun je de instellingen inzien en wijzigen waar en wanneer je maar wilt.

Diverse handigheidjes

Er is goed meegedacht met de gebruiker. Een simpel, maar treffend voorbeeld is de in hoogte verstelbare koffie-uitloop. Zo kun je er ook longdrinkglazen onder zetten voor latte macchiato. De melktoevoer is ook geschikt gemaakt om direct in een melkpak te steken. Zeer praktisch is ook dat Siemens de opwarmtijd sterk heeft gereduceerd, waardoor je niet langer eindeloos hoeft te wachten op je eerste kopje. Het is allemaal niet erg geavanceerd, maar wel erg handig.

Extra stille bonenmaler

De bonenmaler is van keramisch materiaal, dat zeer slijtvast is. Dat is echter niet het voornaamste kenmerk. De maler is speciaal ontworpen om fluisterstil te werken. Waar andere koffiemachines nog weleens lawaaiig zijn, maakt deze het ingetogen geluid dat je zou verwachten van het elegante uiterlijk.

Onderhoud en schoonmaken

Zelfreinigend betekent niet dat een apparaat onderhoudsvrij is, maar eigenlijk heb je geen omkijken naar een Siemens inbouw koffiemachine. Dat komt omdat het apparaat de meeste dingen zelf doet – de melkleidingen naspoelen na ieder gebruik, bijvoorbeeld – en de rest automatisch signaleert. In de praktijk werkt dat erg prettig. De machine geeft bijvoorbeeld vanzelf aan wanneer het tijd is om te ontkalken. Vervolgens hoef je alleen maar een tabletje toe te voegen; de rest gaat via het volautomatische ontkalkingsprogramma. En de zaken die je wel zelf moet schoonmaken, kunnen in bijna alle gevallen in de vaatwasmachine. Het schoonmaken en onderhouden kost dus minimale moeite en je hoeft er in ieder geval niet over na te denken dankzij de zorgeloze zelfsignalering.

Ontwerp

Als gezegd heeft deze fabrikant drie verschillende inbouw koffieapparaten. De verschillen zijn zeer klein en liggen vooral in het design. Je hebt twee keuzes: met een glanzend zwart voorpaneel, en met een opvallend elegant wit voorpaneel. Er valt verder niet veel te kiezen, maar dankzij het zeer minimalistische ontwerp is dat ook niet strikt noodzakelijk. Het oogt namelijk alsof het bij zeer veel keukens past.

Prijs Siemens inbouw koffiemachine

De consumentenadviesprijzen van de inbouw koffiemachines van Siemens liggen rond de 2.600 á 2.700 euro. In de winkel betaal je er circa 900 tot 1.300 euro minder voor. Ten opzichte van vergelijkbare machines is dat vrij scherp, zelfs iets onder het gemiddelde.

Siemens inbouw koffiemachines

Inbouw koffieapparaten zijn tegenwoordig veel meer dan een koffiezetapparaat dat je kunt inbouwen. Siemens inbouw koffiemachine lijkt daar weer een volgende stap in gezet te hebben. De fabrikant spreekt inmiddels zelf van volautomaten, en dat zijn het eigenlijk ook. Alles wordt voor je geregeld, het aantal mogelijkheden is schier eindeloos en de reiniging gebeurt als vanzelf. Kortom, achter het strakke uiterlijk gaat een heuse machinematige barista schuil!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in