Miele inbouw koffiemachine: in stijl genieten van je bakje

0
5055
Miele inbouw koffiemachine

Er zijn diverse fabrikanten die inbouw koffieapparaten maken. Miele is één van de meer bekende merken, misschien ook wel omdat ze een relatief groot assortiment hebben. Wat valt er allemaal te kiezen, en wat onderscheidt een Miele inbouw koffiemachine van de concurrenten?

Keuze inbouw koffiemachines

Heel wat merken, zoals AEG, ATAG en Boretti, hebben eigenlijk maar één of twee apparaten in hun assortiment. Dat betekent dat je erg weinig keuze hebt, zowel wat betreft het uiterlijk van de machines, als wat betreft de functionaliteiten. Miele heeft dat echter anders aangepakt. In hun assortiment vind je meer dan tien verschillende apparaten, elk met hun eigen specifieke design en mogelijkheden.

Koffiebonen of cups

De eerste vraag is of je koffiecups of ongemalen koffiebonen wilt gebruiken. Cups zijn van een externe fabrikant, het bekende Nespresso, dat je uit ongeveer twintig soorten koffie laat kiezen. De iets duurdere optie is een machine met maalsysteem. Deze kosten wat meer, en de koffie in de regel ook. Daar staat tegenover dat je dan kunt kiezen uit net zoveel soorten koffiebonen als je maar wilt. Overigens hebben alle exemplaren met maalsysteem een tweede koffiereservoir waar je poederkoffie in kunt doen. Handig als je bijvoorbeeld ook decafé wilt schenken!

Koffiespecialiteiten

Zomaar een beetje koffie zetten is er niet meer bij. Als je wilt, kun je met een Miele inbouw koffiemachine ook espresso zetten, of latte macchiato, of cappuccino – net waar jij en je gasten zin in hebben. Wel kan per type verschillen wat precies de opties zijn.

Er hoort overigens ook bij dat je een melkopschuimfunctie hebt en verschillende standen voor de sterkte van de koffie, de maalgraad, de waterhoeveelheid en de hoeveelheid melk. Zo kun je ieder drankje dus perfect afstemmen op de gebruiker. Dankzij de handige profielenfunctie hoef je dat bovendien maar één keer in te stellen voor tot wel tien gebruikers.

Onderhoud Miele inbouw koffiemachine

Vaak zijn deze apparaten min of meer zelfreinigend, maar ze zijn niet onderhoudsvrij. Je moet bijvoorbeeld regelmatig ontkalken met de speciale tabletjes, en opvang- en afvalbakjes schoonmaken. Er is evenwel veel rekening gehouden met gebruiksgemak; zo kun je de meeste onderdelen in de mini vaatwasser doen. En er zijn diverse grotendeels geautomatiseerde programma’s voor de reiniging en het ontkalken. Veel meer dan de tabletjes toevoegen en op een knop drukken komt er daardoor niet bij kijken.

Bediening

Knoppen komen er trouwens bij de meeste modellen überhaupt niet aan te pas. Meestal gebeurt alle interactie via een aanraakbaar lcd-scherm. Dat is heel gemakkelijk in het gebruik, ziet er fraai en strak uit en is bovendien bijzonder eenvoudig schoon te maken.

Met en zonder vaste wateraansluiting

De ultieme luxe is een inbouw koffieapparaat met vaste wateraansluiting. Er is dan geen reservoir dat je regelmatig moet bijvullen en schoonmaken, zodat je ervaring nog verder geautomatiseerd is. Niet alle types hebben trouwens deze optie.

Design

Het ontwerp van een geïntegreerde koffiemachine is heel belangrijk. Mieles designafdeling heeft een modern en strak ontwerp neergezet, dat niet significant verschilt tussen de diverse apparaten. De nieuwste generatie heeft twee designlijnen: PureLine en ContourLine. PureLine is het meest geschikt als je een design zoekt dat echt goed in de keuken verwerkt kan worden. Het gebruik van glas en ingetogen kunststof maakt dat namelijk goed mogelijk. ContourLine is iets uitgesprokener, vooral door de toepassing van vrij grote vlakken van glimmend roestvrij staal. Beide designs zijn leverbaar in diverse kleuren.

Prijs Miele inbouw koffiemachine

Dit soort machines is al niet goedkoop, en dan zit Miele ook nog eens in het premium segment. De prijsstelling is dus bepaald stevig te noemen. Het instapmodel heeft een consumentenadviesprijs van circa 2.500 euro, en de duurste kost bijna 4.000 euro. Hoewel daar in de winkel gemiddeld zo’n 1.000 euro vanaf gaat moet je alsnog rekening houden met forse prijzen, ook ten opzichte van andere fabrikanten. Wel moet opgemerkt worden dat je voor die hoge prijs ook zeer hoge kwaliteit krijgt.

Miele inbouw koffiemachines

Het is duidelijk waarom deze fabrikant toonaangevend is op het gebied van inbouw koffiemachines. Het design is strak en modern, waardoor je echte inbouw krijgt. Qua koffie heb je zeer uitgebreide mogelijkheden en je kunt ieder kopje tot op de boon nauwkeurig precies zo instellen als je wilt. De bediening is erg gemakkelijk, net als het onderhoud. En ja, dat mag wat kosten. Maar dan krijg je wel echt waar voor je geld!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in