Geen budget? Kijk eens naar wat tweedehands keukens!

0
41181
tweedehands keukens

Wil je een nieuwe keuken kopen? Maar heb je maar een beperkt budget? Dan kunnen tweedehands keukens een uitkomst bieden. Dit kan namelijk heel wat geld besparen. Of wellicht wil je de huidige keuken verkopen? Er kunnen heel wat redenen zijn om een nieuwe keuken aan te schaffen. We geven tips en informatie over het (ver)kopen van een tweedehands keuken.

Groot aanbod tweedehands keukens

De laatste jaren is er een steeds grotere behoefte voor tweedehands keukens. Bovendien schamen mensen zich er niet meer voor. De markt is op dit gebied best wel gegroeid. Er is een ruime keus. Daarnaast zijn het vaak keukens die nog vele jaren mee kunnen. Denk bijvoorbeeld aan mensen die gaan verhuizen, maar het huidige model niet mooi vinden. In dat geval kunnen ze de huidige verkopen en zelf een model naar wens kiezen.

Waarom kopen van een tweedehands keuken?

De aanschaf van een nieuwe keuken is afhankelijk van eisen en wensen. Het is een investering. Misschien heb je een beperkt budget of heb je geen groot bedrag over voor een nieuwe keuken. In dat geval kan je een tweedehands model overwegen. De aanschaf van een tweedehands model kan veel geld besparen. Sommige zijn zelfs gratis af te halen. Een voordeel is dat je de keuken vrij snel kunt halen. Via Marktplaats heb je de keuken meestal binnen twee weken in huis. Veel korter in vergelijking met een speciale zaak. Een ander voordeel is duurzaamheid. In sommige gevallen worden keukens na vijf jaar alweer weg gedaan, terwijl het nog prima functioneert. Zo draag je ook nog wat bij een aan het milieu.

Waarom verkopen?

Is de huidige keuken nog in goede staat? Maar wel toe aan een nieuwe? Dan kun je ervoor kiezen om deze te verkopen. Het voordeel is dat je de keuken zelf niet hoeft te demonteren. Daarnaast levert het nog wat geld op, wat je kunt investeren in de aanschaf van een nieuwe.

Tweedehands en nieuw combineren

Het is tevens mogelijk om een tweedehands keuken te combineren met nieuwe elementen. Zo kun je toch nog wat geld besparen, maar heb je toch een volledig nieuwe keuken. Of misschien houd je van een bepaalde stijl die je in de winkel niet kan vinden? Koop bijvoorbeeld een tweedehands keuken en laat de kastjes overspuiten of verf ze zelf. Schaf daarbij een nieuw werkblad en apparatuur aan en je hebt een volledig nieuwe, maar toch goedkopere keuken.

Waar (ver)kopen?

Via het internet zijn diverse websites die tweedehands modellen verkopen. Bijvoorbeeld 2dehandskeukens.nu en tweedehands.nl. Vaak worden keukens aangeboden via Marktplaats. In dit geval kun je de (ver)koop regelen zonder tussenpartij. Het voordeel is dat een advertentie gratis op Marktplaats gezet kan worden. Als koper is het voordeel dat hij vrij snel in je bezit kan zijn. Verkopers willen er immers zo snel mogelijk van af.

Aandachtspunten aankoop

Koop niet zomaar een tweedehands keuken. Bij de aankoop moet je een aantal zaken in de gaten houden. Ten eerste zijn de afmetingen belangrijk. Deze moeten in de huidige ruimte kunnen passen. Daarnaast is het beter om een te kopen die nog niet gedemonteerd is. Eenmaal gedemonteerd is het lastiger om een idee te krijgen van hoe de keuken eruit ziet. Bovendien kun je dan beter bekijken of de laden en kastjes goed sluiten en of er eventuele beschadigingen zijn. En wat dacht je van alle schroefjes die erbij horen? Vaak worden dit soort dingen pas opgemerkt wanneer de keuken weer gemonteerd wordt. Controleer ook of de apparatuur naar behoren werkt.

Demonteren

Aangeboden tweedehands keukens zijn meestal nog niet gedemonteerd. Je hebt eerder kunnen lezen dat dit een beter scenario is. Houd er tevens rekening mee dat het demonteren tijd kost en dat je er een beetje handig in moet zijn. Vraag daarom een aantal mensen die je hierbij kunnen helpen en hier handig in zijn. Een tip hierbij is om alle delen te markeren. Zo hoef je bij het monteren niet weer alle onderdelen bij elkaar te zoeken. Hetzelfde geldt voor de schroefjes.

Vervoer

De demonteerbare stukken zijn goed te vervoeren. Het aanrechtblad is vaak een lastiger verhaal. Met name wanneer deze bijvoorbeeld van natuursteen is. Zorg in dit geval voor goed en zorgvuldig vervoerd. Je kunt ook overwegen om een nieuw keukenblad en nieuwe apparatuur aan te schaffen. Zo weet je zeker dat je goed werkende apparatuur hebt en een schoon blad om je eten op te bereiden.

Monteren

Eenmaal vervoerd moet de keuken weer gemonteerd worden. Dit neemt weer de enige tijd in beslag. Het is geen eenvoudige klus. In dit geval is het raadzaam om het te doen als je handig bent. Indien dit niet het geval is, is het handig om er iemand bij te halen die hier wel handigheid in heeft. Denk aan een kennis of huur eventueel een specialist in. Denk ook aan de voorzieningen zoals leiding en elektra. Houd er ook rekening mee dat er eventueel nog wat verbouwd moet worden.

Nadelen

Het nadeel is vaak dat een keuken meestal is afgestemd op een specifieke ruimte. Je hebt uitzonderlijk geluk als deze in de ruimte past waar jij deze wilt hebben. Hierdoor kan de keuken net een paar centimeter te groot of de klein zijn. Dit is eventueel wel met wat handigheid op te lossen. Bovendien is een tweedehands model wat minder schoon en nieuw dan een volledig nieuwe. Denk bijvoorbeeld aan eventuele deuken en krassen. Bedenk ook dat een keuken in sommige gevallen niet zomaar te koop staat. Bijvoorbeeld bij slecht werkende apparatuur of lastig schuivende laden. Vraag daarom altijd naar de beweegredenen van de verkoop en controleer alles onderdelen grondig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in