De keukens van Ikea zijn heel eenvoudig zelf samen te stellen

0
9543
Ikea keukens

Ikea keukens zijn op de eerste plaats natuurlijk heel betaalbaar. Als we kijken naar de keukenmarkt, dan behoren de Ikea keukens toch wel tot de meest voordelige opties. Dit betekent zeker niet dat u bij deze gigant moet inleveren op de uitstraling, de mogelijkheden of de kwaliteit. Ikea keukens zijn duurzaam, hoogwaardig, beschikbaar in meerdere stijlen en tegenwoordig ook nog eens heel gemakkelijk zelf samen te stellen. Zo krijgt u ook bij Ikea altijd een keuken die tot in het detail bij u past.

Zelf een Ikea keuken samenstellen met Metod

Metod is het nieuwe keukensysteem van Ikea dat iedereen de mogelijkheid biedt om een keuken volledig naar wens samen te stellen. Of u nu een klein keukenblok wilt of een complete U-opstelling; met het Metod keukensysteem van Ikea is het mogelijk. U kunt eenvoudig een prijsindicatie berekenen voor de keuken die aan al uw wensen voldoet en het is mogelijk om zelfs de details helemaal zelf uit te kiezen, zoals onder meer de kranen, de handgrepen en natuurlijk het werkblad of de werkbladen. Steeds meer mensen maken hun eigen keuken met het Metod systeem van Ikea, vooral omdat dit systeem zoveel mogelijkheden biedt, en daarnaast wordt alles ook nog eens heel goed getest door Ikea zelf.

Metod Ikea keukens met garantie

Belangrijk om te weten is het wel dat de Ikea keukens die worden samengesteld met het Metod systeem worden geleverd met een uitstekende garantie. De keukens worden door de gigant grondig getest voordat deze in het assortiment terecht komen, waardoor de onderneming totaal geen angst kent om aanzienlijke garanties weg te geven op deze Ikea keukens voor huishoudelijk gebruik. Op gebreken in de constructie of het gebruikte materiaal krijgt u 25 jaar garantie. De keukenmengkranen waar u de keuze uit heeft komen met een garantieperiode van 10 jaar en de aangeleverde apparaten hebben een standaard garantie van 5 jaar.

Wat valt er precies in de garantie van het Metod keukensysteem?

Een Ikea keuken die met het Metod systeem is samengesteld heeft een uitgebreide garantie. De volgende zaken vallen onder de garantie: spoelbakken en werkbladen (behalve die van het merk Fyndig), kroon- en decorlijsten, poten, bedekkingspanelen, planken van melamine en gehard glas en de scharnieren van het merk Utrusta, de uittrekbare lades van het merk Maximera, kastframes en de fronten van de keuken. Tot slot vallen ook de afdruiprekken voor de bovenkasten van het merk Utrusta onder de garantie. De handgrepen en knoppen van de Ikea keukens vallen niet binnen de garantie.

Een ruime keuze aan werkbladen voor Ikea keukens

Wanneer u zelf uw Ikea keuken wilt samenstellen, dan betekent dit dat u werkelijk in alles een eigen keuze heeft. U hoeft dan ook niet te kiezen uit standaard combinaties, maar u kunt volledig op uw eigen wensen en voorkeuren af gaan bij het combineren van bijvoorbeeld de fronten met het werkblad. Binnen het Metod keukensysteem heeft u de keuze uit werkbladen van laminaat en massief hout in diverse soorten en kleurstellingen, maar er zijn ook werkbladen van acrylaat en van steen beschikbaar binnen het aanbod.

Waarom Utrusta scharnieren voor Ikea keukens?

Ikea hecht veel waarde aan het bieden van aantrekkelijke prijzen aan de klanten, ook wanneer het gaat om complete keukens, maar er wordt ook zeker veel aandacht besteed aan de kwaliteit. Een keukendeurtje wordt dagelijks vaak meerdere keren geopend en gesloten. Op jaarbasis hebben we het over duizenden keren. De scharnieren moeten dan ook van hoge kwaliteit zijn om dit aan te kunnen. In de testfase worden de keukendeurtjes 200.000 maal geopend en gesloten, terwijl er een 2KG gewicht aan bevestigd is. De Utrusta scharnieren hebben niet alleen een uitstekende kwaliteit, maar ook een grote openingshoek van maar liefst 153 graden. Dit verhoogt het gebruiksgemak van de keuken aanzienlijk. De scharnieren hoeven niet met schroeven te worden bevestigd en in combinatie met de deurdemper van hetzelfde merk sluiten de keukendeurtjes geruisloos.

De test van Ikea keukenlades

Keukenlades worden minimaal zo vaak geopend en gesloten als de keukendeurtjes. Ook op dit punt wil Ikea zeker zijn dat de Ikea keukens maximale kwaliteit leveren. De keukenlade met een breedte van 60 centimeter wordt gevuld met een gewicht van ruim 8KG om de lade vervolgens met dit gewicht ook 200.000 maal te openen en te sluiten. Natuurlijk komt het ook voor dat er een zwaarder gewicht op de lade wordt gedrukt in huis, bijvoorbeeld omdat iemand het evenwicht verliest en hierdoor even op een open lade leunt om de balans terug te vinden.

Ook hierop worden de keukenladen van de Ikea keukens getest. Er wordt dan voor de duur van tien seconden een gewicht van maar liefst 25KG op de lade geplaatst en dit proces wordt tienmaal herhaald. Wanneer u de Ikea keuken zelf samenstelt met de lades van Maximera, dan kiest u voor volledig uittrekbare keukenlades met een telescopische geleiderails voor een snel, makkelijk en soepel gebruik. De keukenlades zijn standaard van dempers voorzien, waardoor ook deze geruisloos sluiten.

De plankentest van Ikea

Heeft u weleens een doos vol servies opgetild? Dan weet u waarschijnlijk dat een heel services een behoorlijk gewicht met zich meedraagt. De planken in keukenkasten moeten dan ook sterk zijn om dit gewicht standaard te kunnen dragen voor de duur van vele jaren. Ikea heeft hiervoor de speciale plankentest, waarbij de planken met een breedte van 80 centimeter worden getest op de betrouwbaarheid met een gewicht van 27KG op de plank. Dit komt ongeveer overeen met een gewicht van 60 serviesborden. Dit gewicht blijft in de testruimte een week lang staan op de plank, zodat direct ook kan worden gezien of de plank door gaat zakken na wat langere tijd. Planken die doorzakken worden niet in het assortiment opgenomen.

Keukenkastjes met schokbestendige kwaliteiten

De basiselementen waaruit u een keuze kunt maken met het Metod keukensysteem zijn vervaardigd uit spaanplaat met een dikte van maar liefst 1,8 centimeter. Vervolgens zijn deze elementen afgewerkt met melamine. De randen zijn van dikke kwaliteit en vervaardigd uit polypropyleen met een zacht karakter voor een schokbestendig effect. Deze specifieke afwerking zorgt er ook voor dat de basiselementen kras- en vochtbestendig zijn.

Krachtige werkbladen van de Ikea keukens

De werkbladen van de Ikea keukens krijgen in de huishoudens vaak veel te verduren. Er komt vet op terecht, verschillende soorten vloeistoffen en andere rommel. Hier moeten de werkbladen goed tegen kunnen en ook hiervoor is een speciale test ontwikkeld die uit meerdere fasen bestaat. Eerst worden de werkbladen 24 uur ondergedompeld in koud water en ze worden een uur lang blootgesteld aan koffie, olie en alcohol. Er mogen vanzelfsprekend geen blijvende vlekken of beschadigingen ontwikkelen. Er wordt een zogenaamde stoomtest uitgevoerd en de randen worden getest op stootbestendigheid.

De frontentest van de Ikea keukens

De fronten van de Ikea keukens krijgen het minstens even zwaar te verduren en ook hier houdt de onderneming sterk rekening mee. Er wordt vet en water op de fronten gedaan en dit blijft er 24 uur op liggen. Dit wordt nog voor 60 minuten aangevuld met alcohol en koffie. Het geheel wordt vervolgens uitsluitend verwijderd met keukenrol en niet schoongemaakt met reinigingsmiddel. De keukenfronten blijven dan nog eens 24 uur liggen om de resultaten te bekijken. Hierna wordt het met reinigingsmiddel schoongemaakt en wordt bekeken of er vlekken achterblijven. Dan worden de randen van de fronten nog eens een uur lang geweekt met water van 85 graden en worden deze gestoomd met stoom van gemiddeld 55 graden. Laten de randen dan nog niet los? Dan zijn de keukenfronten geslaagd voor alle tests en goedgekeurd om de klant jarenlang te plezieren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in