Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende werkbladen te verkrijgen in alle mogelijke stijlen en afwerkingen. Een blad dat tegenwoordig erg veel wordt gebruikt is een betonnen blad. Dit blad is erg modern en is perfect geschikt voor nieuwe of moderne keukens. Een betonlook aanrechtblad lijkt alsof het is gemaakt van beton. Dit blad heeft vaak vele voordelen ten opzichte van een blad dat van echt beton is gemaakt. Zo zal dit werkblad vele malen lichter zijn en zal het beter bestand zijn tegen water, vuil, reinigingsmiddelen en beschadigingen. Het blad is daarnaast vele malen goedkoper. Vaak wordt er betonstuc gebruikt om aan een echte betonlook te komen. Het is belangrijk om van te voeren goed de voordelen en nadelen te bekijken om er zo zeker van te zijn dat je een goede keuze maakt. Je kunt ervoor kiezen om een nieuw en kant-en-klaar blad te kopen of om een gespecialiseerd bedrijf het huidige blad te laten veranderen in een betonlook. Uiteraard kun je dit ook zelf doen. Dit is echter niet voor iedereen mogelijk en wordt dan ook in de meeste gevallen afgeraden.

Wat betekent betonlook aanrechtblad

Een betonlook houdt in dat een werkblad lijkt alsof het van beton is gemaakt. Het blad kan dus van beton gemaakt zijn, maar dit hoeft dus niet het geval te zijn. Deze look heeft vaak vele voordelen ten opzichte van een echt betonnen blad en is daarnaast veel goedkoper. Om deze redenen kiezen veel mensen voor een betonlook in plaats van een blad dat is gemaakt van echt beton. Omdat een betonnen aanrecht veel onderhoud nodig heeft en omdat het niet past bij elke keuken wordt het nog niet heel veel gebruikt. Door betonlook wordt het echter makkelijker om zelf deze stijl te verkrijgen zonder dat er sprake is van veel onderhoud of een hoge prijs. Het blad wordt in de meeste gevallen behandeld met betonstuc, zodat het blad lijkt op echt beton. Er zijn veel bedrijven die zich specialiseren in het veranderen van je werkblad in een betonlook.

Betonstuc en beton ciré

Om ervoor te zorgen dat een werkblad op beton lijkt kun je kiezen voor zowel betonstuc als echt beton. Betonstuc, ook wel beton ciré genoemd, is een decoratief materiaal dat gebruikt kan worden om een werkblad op beton te laten lijken. Een betonlook werkblad is vaak vele malen goedkoper dan een blad dat is gemaakt van echt beton en heeft daarnaast vele voordelen. Betonstuc kan je keuken een geheel nieuwe look geven en kan ervoor zorgen dat een oude keuken er weer uit ziet als een nieuwe en moderne keuken. Het blad zal er met betonstuc prachtig uit komen te zien. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de stijl van je keuken. Zo zal een betonlook aanrechtblad in een landelijke keuken minder goed tot zijn recht komen dat in een moderne keuken in een huis met een moderne inrichting. Het blad zal echter in alle gevallen een uniek effect hebben.

Echt beton

Een werkblad dat het uiterlijk heeft van beton kan dus een betonlook aanrechtblad zijn. Dit kan echter ook een blad zijn dat van beton is gemaakt. Omdat beton ontzettend zwaar is en omdat deze bladen vaak erg duur zijn kiezen niet veel mensen voor deze mogelijkheid. Je kunt ervoor kiezen om een kant-en-klaar aanrecht te kopen dat is gemaakt van beton. Je kunt het blad echter ook laten maken of als je erg handig bent kun je er ook voor kiezen om het blad zelf te maken. Een blad van echt beton heeft erg veel onderhoud nodig en kan erg snel beschadigen omdat het materiaal erg kwetsbaar is. Beton is namelijk erg poreus en is erg vlekgevoelig. Door te kiezen voor betonlook zal je hier geen last van hebben. Dit is dan ook de reden dat steeds meer mensen kiezen voor deze optie in plaats van een blad dat gemaakt is van echt beton.

Voordelen

Een betonlook keukenblad heeft ontzettend veel voordelen ten opzichte van een echt betonnen blad of een ander materiaal. Het grootste voordeel van dit blad is dat het erg licht is vergeleken met een blad dat volledig is gemaakt van beton. Een blad dat is gemaakt van beton is vaak ontzettend zwaar en heeft daardoor een aantal nadelen. Zo is het blad lastig te plaatsen en monteren en zo zal het blad niet in elke keuken geplaatst kunnen worden. Een ander voordeel is dat het blad een dichte structuur heeft waardoor het niet snel vlekt, in tegenstelling tot een blad dat gemaakt is van beton. Het materiaal is in de meeste gevallen waterdicht waardoor het dus ook vlekbestendig is. Het verkrijgen van de look wordt in de meeste gevallen gedaan met betonstuc. Hierdoor is het mogelijk om vrijwel elk blad te veranderen in een betonlook blad. Dit zal niet mogelijk zijn met een betonnen blad. Hierdoor is dit nieuwe blad dus voor iedereen beschikbaar.

Nadelen

Een keukenblad in betonlook heeft veel minder nadelen dan een blad dat is gemaakt van echt beton. Omdat het blad in de meeste gevallen duurder is dan een regulier aanrechtblad is het belangrijk dat je goed nadenkt alvorens je kiest voor deze optie. Hoewel er voor deze nieuwe optie gebruik is gemaakt van een ander materiaal dan beton zal het in de meeste gevallen nog steeds kwetsbaarder zijn dan een regulier blad dat is gemaakt van composiet of keramiek. Ook zal het blad veel onderhoud nodig hebben wat niet het geval is bij deze reguliere bladen. Ondanks het extra onderhoud zal het blad altijd meer voordelen houden dan een echt betonnen blad. Juist door het goede onderhoud zal het blad lange tijd meegaan en zal het niet snel slijten. Het is in dit geval wel belangrijk om rekening te houden met speciale reinigingsmiddelen. Zo kunnen sommige middelen het blad juist beschadigen.

Kopen

Wanneer je hebt gekozen voor een betonlook aanrechtblad dan kun je dit op verschillende manieren aanpakken. Zo kun je ervoor kiezen om een nieuw en kant-en-klaar blad te kopen dat is voorzien van deze look. Dit is vaak erg lastig omdat het blad erg nauwkeurig opgemeten moet worden en het niet in elke keuken goed mogelijk is om het blad te verwijderen. Je kunt er daarom ook voor kiezen om een gespecialiseerd bedrijf je huidige werkblad te laten veranderen in een betonlook werkblad. Dit is vaak vele malen goedkoper en gemakkelijker. Je hoeft er je keuken immers niet voor aan te passen en het aanbrengen van de betonlook is in de meeste gevallen erg snel klaar. Sommige stukadoors zijn in staat om een betonlook aan te brengen met betonstuc.

Zelf maken

Naast het kopen van een nieuw en kant-en-klaar blad of het laten aanbrengen van een betonlook op het huidige werkblad kun je er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Dit blijkt echter in de meeste gevallen ontzettend lastig te zijn, omdat je namelijk rekening moet houden met kleurstoffen, waterbestendigheid en hardheid. Daarnaast moet het blad natuurlijk kraswerend zijn, vuilafstotend en waterafstotend. Omdat dit alles erg lastig is kun je het beste advies vragen aan bedrijven of aan het personeel van een bouwwinkel. Wanneer je geen ervaring hebt met klussen of als je nog nooit met beton hebt gewerkt wordt het afgeraden om zelf een betonlook aanrechtblad te maken.

2 REACTIES

    • Zelf een aanrechtblad maken met een beton ciree is niet zo prijzig. Multiplex onderlaag, al dan niet opgedikt , materiaal en beschermlaag, komt op nog geen 75,00 per m2.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in