Met een Damixa keukenkraan haal je Deense kwaliteit en stijl in huis

0
2426
Damixa keukenkraan

Damixa is een Deense keukenkranenproducent die in de jaren 60 van de vorige eeuw als eerste de eenhendelkraan introduceerde in Europa. Door de combinatie van hoge kwaliteit, voortdurende innovatie en Deens design is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende producenten op dit gebied. Wat heeft een Damixa keukenkraan allemaal te bieden, en wat zijn de mogelijkheden binnen het ruime assortiment?

Stijl Damixa keukenkraan

Kies je voor een Damixa keukenkraan, dan kies je voor echt design. De ontwerpers hebben iedere kraan bedacht met de nadruk op functionaliteit en gebruiksgemak, maar dat betekent nog niet dat het resultaat saai moet zijn. Zo heeft iedere kraan één of meerdere unieke stijlelementen. Dat is soms heel opvallend. Het model Orbix heeft bijvoorbeeld een uitloopbuis die in vier rechte bochten is gevouwen, het G Type heeft rechthoekige handgrepen en de Arc heeft zelfs een joystick als bediening. Bij andere modellen is gekozen voor een minder opvallend design, maar het is altijd duidelijk dat er goed over is nagedacht.

Verder valt op er een grote focus is op minimalisme. Er zijn geen franjes of vreemde opsmuk te ontdekken bij dit merk. Daarbij is ook nog eens vrijwel het volledige assortiment verchroomd, zodat je een extra strakke uitstraling krijgt. Het is dus de vorm die bepaalt of een bepaald kraanmodel bij je keuken aansluit, niet de kleur!

Bouwkwaliteit

Van alle apparaten en voorwerpen in een typische keuken heb je misschien wel de meeste interactie met de kraan. Die wordt immers talloze keren per dag open en dicht gedraaid, dag in dag uit, jarenlang. Bouwkwaliteit is daarom erg belangrijk. Bij deze fabrikant ben je gelukkig helemaal op je plaats, ook als je een extreme gebruiker bent. Een Damexa keukenkraan lekt zelden of nooit door het gebruik van hoogwaardige materialen en uitstekend ontwerp. Ieder ontwerp wordt namelijk uitgebreid getest op duurzaamheid en slijtvastheid. Daardoor zijn ze in het gebruik al net zo tijdloos als in het design.

Soorten kranen

Deze Deense producent is, als gezegd, ooit bekend geworden met de eenhendelkraan. Er valt echter nog heel wat meer te kiezen in het assortiment. Niet zozeer omdat ze ook tweehendelkranen verkopen, maar omdat de vorm van de kraan en het soort hendel bijzonder veel variaties kent binnen het assortiment. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor bediening via ouderwetse draaiknoppen, maar ook voor een joystick. Ook zijn er modellen met een korte, lage uitloop en modellen met een hele hoge uitloop, met een flexibele rubberen uitloop en met een sproei- of douchekop. Het is dus maar net wat je voorkeur heeft.

Extra opties

Damixa heeft diverse handige innovaties bedacht om de mogelijkheden nog verder te vergroten. Een van de bekendste kenmerken, die je onder meer terugziet in de Fern-lijn, is een flexibele waterbespaarfunctie. Ook zijn er modellen met een temperatuurbegrenzing, die in de buurt van kleine kinderen werkt als een soort van kinderslot. Andere opties zijn een pull-outsysteem waarmee je heel eenvoudig de sproeikop tot 40 centimeter verder kunt trekken, en een speciale functie waarmee je douchekoppen zonder enige moeite kalkvrij kunt maken. Ten slotte hebben de meeste handdouches verscheidene sproeistanden, zodat je extra veel controle hebt.

Prijs Damixa keukenkraan

Een keukenkraan van duizend euro. De meeste mensen hebben waarschijnlijk überhaupt geen idee dat zoiets bestaat, maar bij Damixa kan het. Dat is echter wel een heel extreem voorbeeld. Vrijwel het complete assortiment valt qua prijs tussen de honderd en driehonderd euro, en met een goede kortingsactie is het meest betaalbare model al te koop vanaf circa vijftig euro. Dat is nog altijd wat meer dan je voor een typische budgetkraan betaalt, maar het scheelt niet veel. En ten opzichte van andere premium merken is de prijsstelling normaal te noemen. Voor echt design moet je nu eenmaal wat overhebben.

Damixa keukenkranen: het beste van Deens design Met een Damixa keukenkraan haal je een zeer fraai en duurzaam product in huis. Het gebruiksgemak is uitstekend, en je kunt veel extra opties kiezen. Bovendien is het ontwerp altijd herkenbaar aan de karakteristieke, hoogwaardige Deense stijl. Het is dus niet voor niets dat deze producent al jaren toonaangevend is!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in