Een goede douchekraan die past bij de stijl en afwerking van je keuken is onmisbaar in elke keuken. Omdat de kraan dagelijks wordt gebruikt is het belangrijk dat het model van goede kwaliteit is en dat deze gedurende lange tijd mee gaat. Er zijn vele verschillende modellen beschikbaar die elk passen bij een andere keuken. Zo zijn er zowel zeer uitgebreide als simpelere modellen te verkrijgen, evenals modellen die voorzien zijn van safe touch. Door de vele verschillende stijlen is er voor elke keuken een model te vinden dat erbij past. Er zijn onder andere ronde modellen verkrijgbaar, ovale modellen en rechte modellen. Zo kun je door middel van een kraan in de juiste stijl je keuken helemaal compleet maken. De meeste modellen hebben een afwerking van chroom, hoewel er natuurlijk ook andere afwerkingen beschikbaar zijn. Je kunt een kraan kopen via internet of in een winkel. Beide mogelijkheden hebben voordelen en nadelen.

Soorten douchekranen

Er zijn vele verschillende soorten douchekranen te koop. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een professionele of een wat simpelere kraan. Daarnaast heb je uiteraard de keuze uit een thermostaatkraan of een ééngreepskraan. Omdat er zoveel verschillende soorten kranen zijn is het belangrijk om te kijken naar de huidige model in de keuken. Wanneer dit model bijvoorbeeld een thermostaat is dan zal het niet mogelijk zijn om een ééngreepskraan te plaatsen. Met een thermostaat kun je zowel de hoeveelheid water regelen als de temperatuur van het water. Je kunt dus heel gemakkelijk aangeven welke temperatuur het water moet hebben. Daarnaast kun je heel simpel het water warmer of kouder laten worden. Naast deze modellen kun je ook kiezen voor een model dat voorzien is van een safe touch of een model dat heel precies en nauwkeurig laat zien welke temperatuur het water heeft.

Verschillende stijlen douchekranen

Kranen voor in de keuken zijn verkrijgbaar in vele verschillende stijlen, zodat er altijd een model te vinden is dat past bij de keuken. Zo zullen de vormen van alle modellen erg verschillen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen ovale, ronde en rechte modellen, die elk passen bij een andere stijl. Zo passen rechte kranen erg mooi bij een moderne keuken, terwijl ronde kranen in vrijwel elke keuken zullen passen. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn is het belangrijk om van te voren goed te bedenken welke stijl je het meeste aanspreekt en welke stijl het beste past bij de rest van de keuken. Je kunt ervoor kiezen om de douchekraan te laten passen bij de stijl van de keuken, maar je kunt ook door middel van nieuwe kranen een geheel nieuwe stijl doorvoeren. Op deze manier kun je erg gemakkelijk het uiterlijk van de keuken aanpassen zonder dat je er veel voor hoeft te doen.

Diverse afwerkingen

Er zijn vele verschillende afwerkingen en kleuren beschikbaar waar je uit kunt kiezen. Elk materiaal heeft weer andere voordelen en nadelen, waardoor je goed moet nadenken over het materiaal waar je voorkeur naar uitgaat. Een model dat is gemaakt van RVS zal het meest duurzaam zijn en zal daarom het langste meegaan. Douchekranen zijn verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende kleuren, waaronder chroom, messing, nikkel, platina, staal, wit, zilver en zwart. Door de vele mogelijkheden is er voor elke keuken wel een model te vinden dat erbij past. In de meeste gevallen kiezen mensen voor een model van chroom. Dit is dan ook het soort model dat het meeste beschikbaar is. Elke afwerking past weer bij een andere keuken. Zo zal een witte of zwarte douchekraan goed passen bij een moderne keuken, terwijl een van chroom bij vrijwel elke keuken en elke stijl past.

Pulldown mengkraan Sync vergroot je bewegingsvrijheid

De Duitse kranenproducent Dornbracht heeft met de introductie van de keukenmengkraan Sync een geheel nieuw concept gelanceerd. Het unieke van de Sync is dat het een pulldown mengkraan is met een douchefunctie. Doordat je de uitloop van de kraan naar beneden uit kunt trekken, wordt de actieradius van de mengkraan vergroot. Op die manier maakt de Sync je werk in de keuken een stuk comfortabeler. Het uiterlijk van de Sync is uiteraard zeer fraai. Dornbracht staat bekend om de combinatie van hoogwaardig design en eersteklas functionaliteit.

Wat vooral heel erg praktisch is aan de nieuwe pulldown douchekraan is dat je de naar beneden uittrekbare uitloop met behulp van de flexibele uittrekslang heel eenvoudig en soepel naar je werkplek kunt leiden. Op die manier wordt je bewegingsvrijheid op de werkplek rond de spoelbak maximaal vergroot. De Sync is voorzien van een matzwarte, temperatuurgeïsoleerde greep, die je hand automatisch naar het uittrekelement stuurt. De mengkraan heeft een hoge uitloop en een brede sprong. Maar wat vooral ideaal is, is dat hij 360 graden kan zwenken. Zo krijg je dus nogal wat extra speelruimte.

Kies voor een laminaire straal of een douchestraal

Je kunt de Sync mengkraan instellen op twee verschillende soorten stralen: een natuurlijke, heldere zogenaamde laminaire straal of een krachtige douchestraal. Welke straal je kiest hangt natuurlijk af van het doel waarvoor je de kraan gebruikt. Een laminaire straal is een rechte straal, die er natuurlijk uitziet. Een laminaire straal is bijzonder geschikt wanneer je extra hygiëne wenst. Met een douchestraal kun je je handen zeer grondig reinigen. Daarnaast is een voordeel van een douchestraal dat hij water bespaart.

Omschakelen en doseren

Omschakelen van de ene naar de andere straal gaat heel eenvoudig met behulp van een drukknop aan de achterzijde van het uittrekelement. De juiste dosering van de benodigde hoeveelheid water kun je bepalen door middel van de lange hendel en de hoek van 90 graden waaronder je de hendel kunt openen.

Twee soorten oppervlakken leverbaar

Je kunt de Sync douchekraan krijgen in twee soorten galvanische oppervlakken: chroom en platina mat. Door het oppervlak van bijvoorbeeld een kraan te galvaniseren krijgt het metaal een mooi glanzend uiterlijk en bovendien wordt het beter bestand tegen corrosie, wat uiteraard belangrijk is voor een kraan. De hoogwaardige kwaliteit van de mengkranen van Dornbracht blijkt wel uit de kenmerkende glans en bijzondere kleurdiepte ervan.

Naar voren gerichte vorm

De Sync mengkraan valt op door een dynamische en naar voren gerichte vorm. Hij komt je als het ware tegemoet. Wat verder opvalt is de conische overgang tussen het kraanhuis en de uittrekbare uitloop van de kraan. De binnen contour van de hendel loopt hier parallel aan, zodat het een bijzonder fraai geheel vormt. De conische vorm van het kraanhuis komt ook weer terug in het trapeziumvormige profiel van de hendel. Je kunt ook een aparte design variant van de Sync mengkraan bestellen. Deze heeft een ronde, cirkelvormige uitloop.

Dornbracht staat voor hoge kwaliteit en onderscheidend design

Dornbracht is een van de meest toonaangevende producenten van keukenkranen ter wereld. De kracht van de ontwerpen van dit Duitse familiebedrijf ligt in hun filosofie dat verandering nooit als dwang, maar als kans gezien moet worden. Een kans om mooie, onderscheidende producten te ontwikkelen. Deze houding levert het bedrijf al meer dan 60 jaar lang succes op. Het merk Dornbracht staat voor hoogwaardige kwaliteit dankzij geavanceerde productie en innovatief design. Dat heeft ervoor gezorgd dat Dornbracht een drijvende kracht is achter diverse trends en ontwikkelingen binnen de keukenbranche. Waaronder dus ook de unieke Sync mengkraan.

Waar te koop

Je kunt op vele verschillende manieren een douchekraan kopen, bijvoorbeeld via internet of in een winkel. Het kopen via internet heeft vele voordelen ten opzichte van het kopen van een nieuw model in een winkel. Op internet is het aanbod namelijk het grootst en kun je heel gemakkelijk alle verschillende merken vergelijken. Zo kun je dus gericht op zoek gaan naar een model dat voldoet aan je wensen. In een winkel zal dit lastiger gaan, omdat er vaak maar een beperkt aanbod beschikbaar is. Het voordeel van het kopen van een nieuw model via een winkel is echter dat je de douchekraan in het echt kunt bekijken. Op deze manier kun je goed zien of het model voldoet aan je wensen. Via internet is het soms lastiger om te zien hoe het model er in het echt uitziet omdat bijvoorbeeld de keuren verschillen of de foto niet scherp is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in