Gekoeld en kokend water uit 1 kraan?! Floww Pure 3 – Quooker : 2-1

16
8496

Belofte maakt schuld, en het is verstandig om die schuld in te lossen. Floww maakt al haar beloftes waar. Ruim een jaar geleden werd al gesproken over de introductie van de 4 in 1 kraan. Kokend water, warm water, koud water en gekoeld water uit dezelfde kraan. De Floww chiller heeft het levenslicht gezien en zorgt vanaf heden voor een heerlijk glas gekoeld water. Maar niet alleen de nieuwe 4 in1 kraan maakt dat Floww marktleider quooker  het leven zuur maakt.

Daar waar Floww (toen nog onder een andere naam opererend) meerdere jaren geleden de 3 in 1 kokend water kraan bedacht, maar door een gebrekkige marketing, de geniale vinding snel werd opgepikt door de concurrentie, weet het nu snel door te pakken. Met de introductie van 3 lijnen bood Floww vorig jaar al een mooi assortiment met onderscheidend karakter.

Met de Floww Pure 3 wordt een kraan gecombineerd met een boiler voorzien van een filtersyteem. U heeft dan koud, warm en gefilterd water uit 1 kraan.

Met de Premium 3 lijn van floww heeft u de mogelijkheden van de pure line maar dan ook met kokend water uit dezelfde kraan.

De  Perfect 3 lijn van floww biedt de opties van de premium 3, alleen kent de kraan een touch bediening met een Led indicatie ring. Deze laatste laat U  middels een veranderende kleur weten welk type water eruit de kraan komt.

Met de Floww Black komt het merk met een zwarte kraan op de markt. Speciaal voor klanten die niet van een chrome varriant houden. Lees hier meer over Floww Black.

Multifunctionele kranen de nieuwe standaard in de keuken

Met de Floww Chiller wordt een extra dimensie geboden aan de multi kraan. Kokend water  was voor enkele jaren geleden alleen nog denkbaar uit een aparte kraan, maar is haast al niet meer weg te denken in een 3 in 1 kraan, welke in steeds meer nieuwe keukens gewenst is. Visie is een groot goed voor een vooruitstrevend bedrijf. Floww heeft verder gekeken dan de bekende neus lang is en zag al snel de mogelijkheden meerdere “soorten water” in 1 kraan te integreren. Hoe zorg je ervoor dat deze visie vertaald kan worden in producten die een consument aanspreekt.

Allereerst natuurlijk door een uitgekiend assortiment in de markt te krijgen welke moeiteloos kan concurreren met marktleider quooker. Deze eerste stap is gedaan en ondanks dat Floww , quooker nog lang niet heeft ingehaald, hebben ze al voldaan aan de verwachtingen. Een hoogwaardig programma met kokend water kranen en bijpassende boilers voor een aanzienlijk betere prijs dan Quooker. Het prijs gat is groot, in mijn beleving te groot! Waarom een misschien wel beter product aanbieden met een prijsverschil van wel € 400,00, maar daar spint u als consument natuurlijk garen bij.

De voordelen van gefilterd water

Een lastig en bekend probleem is de kalkvorming in kokendwatersystemen. Nu is het filteren van water niet nieuw maar in de praktijk zijn er maar weinig consumenten die daar veel geld voor over hebben. Er zijn allerlei (vaak hele dure) filtersystemen in de markt. Bij Floww “krijgt” u het gefilterde water erbij. De gepatenteerde filtersystemen van het bedrijf zorgen ervoor dat het water gezuiverd wordt van smaak en geurverstorende stoffen zoals kalk en chloor maar ook van zware metalen, pesticiden en medicijnresten.

De Hub een uitbreidbare montagehulp voor uw kokend water  kraan

Eerlijk is eerlijk een jaar geleden was het installeren en monteren van een 3 in 1 kokend water kraan van Floww een klein drama. Voor een gemiddelde monteur een hele toer om  de boiler met alle slangen en verbindingen aan te brengen. Daarop inspelend bood het bedrijf een montageservice waarmee dit probleem voor de keukenvakhandel eenvoudig in te vullen was. Een goede zet welke getuigt van meedenken met je klanten en komen met oplossingen waar de consument wat aan heeft. Vanuit deze klant gerichte visie was het idee voor een handige hulp voor de montage al bedacht. Het resultaat de Hub mag er zijn.

Zoals u in het filmpje kunt zien is het aansluiten van een kokend water kraan gereduceerd tot een simpel klusje welke ook door een handige buurman gedaan kan worden. De folder geeft een montagetijd aan van 25 minuten maar heb met eigen ogen ervaren dat een aansluittijd van 10 minuten heel goed te doen is. Tel uit uw winst!

Tijdwinst, geldwinst maar voor de liefhebber van een fraai georganiseerde spoelkast.

Floww met chiller scherper geprijsd dan een Quooker fusion

Wellicht nog belangrijker de Hub biedt de mogelijkheid om uw kokend water kraan te upgraden naar een variant met gekoeld water. De Floww chiller is een apart reservoir waar water in gekoeld wordt op een temperatuur van 3-6 graden. Ziet u zichzelf al in de warme zomerdagen met een glas heerlijk gekoeld water? De chiller maakt het mogelijk. De opslagtank voor het gekoelde water vraagt natuurlijk wel wat ruimte in de spoelkast of daarachter. Als u de prijs hoort van deze extra optie zal de stap nog eenvoudiger te maken zijn. Het hele systeem, de kokend water kraan met bolier voorzien van de handige montage hub en de chiller voor gekoeld water komt op een bedrag van € 1499,00. Als u dat afzet tegen de quooker fusion van € 1649,00, dan lijkt me het geen moeilijke keuze meer.

De chiller is niet alleen voor de consumentenmarkt een uitstekend product. Ook uitstekend voor bedrijven die hun klanten snel een kop thee willen schenken, of in de warme zomermaanden het hoofd koel houden met een heerlijk glas gekoeld en gefilterd water.

Energiebesparing met kokend water kranen!

Maar dat kost toch heel veel energie? U bent niet de eerste die zich dat afvraagt. Het zal u aangenaam verblijden dat in veel gevallen de aanschaf van een kokend water kraan u heel veel geld gaat besparen! Ik leg het u graag uit. Allereerst heeft u de kosten van het standby verbruik van de boiler. Het water in de Floww boiler wordt op een constante temperatuur gehouden van 108 graden. De uit de ruimtevaart stammende isolatie techniek van het apparaat zorgt voor een minimaal warmteverlies. Met een vermogen van rond de 20 W, wat u ongeveer € 0,10 per dag kost, een kleine € 40,00 per jaar dus.

Waar komt die winst dan vandaan. Heel simpel. In de regel bevindt zich een cv ketel vaak op zolder. De weg naar de keuken bedraagt dan al snel 12-14 meter. Iedere keer als u warmwater gebruikt moet de Cv ketel opstarten. Niet alleen verliest u veel water, omdat u warm water wil en geen koud water. De besparingen van het gebruik van een boiler t.o.v. een cv ketel bedragen gemiddeld € 175,00 per jaar. Maar dan zijn we er nog niet! Het gebruik van een traditionele waterkoker of fluitketel is aanzienlijk duurder dan een kokend water kraan. Als u water kookt (volgens onderzoek) wordt een groot gedeelte onnodig verwarmt. Het gebruik van een kokend water kraan t.o.v. de traditionele manier van water koken levert u een voordeel op van € 100,00 – € 200,00 per jaar !!

Floww biedt meerdere varianten waarbij u al voor een bedrag van € 799,00 de gelukkige bezitter kunt zijn van een kokend water kraan. Met recht het enige product in een keuken dat u een investering mag noemen, eentje waar u niet alleen dagelijks plezier van heeft maar ook nog eens geld mee gaat verdienen.

Floww Pure 3 kopen

De Floww kranen zijn in tegenstelling tot de Franke, Insinkerator en Quooker niet online te bestellen. De Floww kranen kunt u wel bij uw keukenwinkel verkrijgen. De modellen van Franke, Quooker en Dornbracht kunt u tevens ook online kopen. Er zijn vele aanbieders op internet te vinden.

16 REACTIES

 1. Ik zou deze floww kraan in een bestaande keuken willen inbouwen. Past de boiler in een kast van 50 cm breed? Uit het filmpje begrijp ik dat ook een floww hub nodig is, is er dan nog ruimte in mijn kast ? Nb de spoelbak steekt ongeveer 15 cm onder het blad daaronder de afvoer

  • Floww heeft een tweetal boilers. De combi XL geschikt voor 7,5 liter heet water heeft een afmeting van 45 (H) x 30 (D) x 29 (B) en een plintboiler geschikt voor 3 liter heet water deze heeft een afmeting van 14 (H)x 21 (D)x 55 (B). Laatste is vooral bedoeld voor achter een plint. De combi XL in combinatie met een hub passen dus prima in uw kast van 50 cm.

 2. beste keukenprijs

  Als ik een kokend water kraan floww wil, kan ik die dan ook zelf montern. Ik ben best handig maar twijfel of het niet te moeilijk is.
  Ik heb nu een rvs aanrechtblad en daar zit een standaard mengkraan op van grohe. Past de floww in hetzelfde gat? bedankt voor uw reactie!

  Wilbert

  • Beste Wilbert,

   Als u handig (elektrawerk en installatiewerk) bent dan is de kokend water kraan van Floww prima zelf te monteren. Met de montage hub is het goed te doen. U moet natuurlijk wel rekening houden dat u een aansluiting hebt met voldoende aansluitwaarde voor het apparaat. Deze gegevens krijgt u bij het systeem wat u kiest.

   De uitsparing voor een floww kraan heeft een diameter van 34 MM. Veel mengkranen hebben een diameter van 35 MM. Dat zou dan prima passen. Als het gaat onverhoopt groter gemaakt moet worden zou ik contact opnemen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in RVS. Een gat in een RVS aanrechtblad maakt u niet zomaar groter met een ijzerzaag.

   Veel succes!

  • Op de website van de fabrikant staat vaak uitgelegd hoe u de dichtstbijzijnde dealer kunt vinden. Ik raad u dan ook aan de officiële website van Floww te bezoeken.

 3. Hallo,

  Een paar vragen… kan de flow ook links van de spoelbak gemonteerd worden of alleen in het midden.
  Is eventueel de bedieningshandel van rechts naar links te plaatsen?
  Wat is de prijs van een hub en kan de plintboiler ook in het kast je rechts komen van de spoelbak.Zit er genoeg lengte in ? Dus kraan links op spoelbak en boiler rechts van spoelbak kast.

  • Ja de kraan is ook links van de spoelbak te monteren. De bediening kan niet worden omgezet. De slangen en aansluitstukken maken het mogelijk om de hub waar dan ook in de spoelkast te plaatsen!

 4. Ik vraag me af hoe kindveilig de Floww is in verhouding tot de Quooker. En welk model veiliger is, de Touch of de Twist?

 5. Is het een idee om mensen te waarschuwen dat de boiler – bij normaal gebruik – na drie jaar lek kan raken, en dat Floww dan garantie weigert en grofweg bijna EUR voor reparatie vraagt?

  • dat is zeker goed. Alleen bestaat Floww niet meer. IS overgenomen door Franke, helaas zijn daar de berichten ook niet geweldig over. Dezelfde kranen en boilers als Floww. Hopelijk wat verbeterd, maar vernemen toch wel droevige verhalen over de service van Franke.

 6. Hier ook de Floww eruit gegooid. 9 maanden na een reparatie was die alweer kapot en geen enkele garantie op die reparatie. Klaar ermee…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in