Met de Quooker Fusion en Flex heb je direct kokend water uit de kraan

0
5795

U wilt snel even een kopje thee zetten, maar door de wachttijd van de waterkoker ziet u er van af. U wilt nog gauw even uw handen wassen, maar wordt negatief verrast door de gloeiendhete straal die de kraan verlaat. Misschien nog snel even een pasta koken? Toch maar niet, daarvoor duurt het water koken immers te lang. Deze dagelijkse ergernissen komen vaker voor dan ons lief is, maar hoeft geen probleem te vormen. Door de uitvinding van de Quooker Fusion kunnen al dit soort ongemakken eenvoudig worden voorkomen. Met deze vooruitstrevende kokend-water-kraan heeft u binnen enkele seconden uw gewenste thee, met een paar minuten de geliefde pasta en hoeft u zich nooit meer plotseling te verbranden dankzij het beveiligde systeem dat hierin verwerkt zit. Deze kraan heeft daarnaast het energielabel A waarmee u niet alleen een hoop maandelijkse kosten bespaard, het is tevens een uiterst milieuvriendelijke investering.

Quooker Fusion is duurzaam en innovatief

De Quooker Fusion is één van Nederlands meest innovatieve en energiebesparende ontwikkelingen voor in de keuken. Deze geavanceerde kraan levert niet alleen direct kokend water, het scheelt nog eens groots in de maandelijkse energiekosten; en besparen, daar houden we in Nederland van. Energiezuinig? Jazeker. Sterker nog, deze gecombineerde meng- en kokend-water-kraan is zelfs zestig procent zuiniger dan andere kokend-water-kranen door de uitmuntende hoogvacuümisolatie; met dit systeem staat er voortdurend kokend water klaar en verbruikt het reservoir, stand-by, slechts 5 cent per dag. Andere kranen zijn namelijk afhankelijk van de lange warmwaterleiding vanuit de CV-ketel naar de keuken. De boiler wordt gewaardeerd met een energielabel A waardoor deze kraan met recht de meest duurzame investering voor de keuken genoemd mag worden. Niet alleen staat er met deze ontwikkeling standaard heet water klaar, u houdt maandelijks ook wat meer over.

Veilig in gebruik

De Quooker Fusion COMBI is een combinatie van een kokend-water en een mengkraan verpakt in één aantrekkelijk design. Deze kokend-water-kraan is, naast zijn zuinigheid op energie, ook nog eens erg kindvriendelijk. De gebruikelijke mengkranen willen nog wel eens uitgezet worden wanneer deze op hun heetste stand staan; iemand die de kraan later direct aanzet, kan ineens een gloeiendhete straal water over zich heen krijgen met alle pijn van dien. Kinderen kunnen, tijdens het spelen, vrij onbezonnen door een keuken rennen en de kraan openzetten. Dat deze kleintjes zich daardoor kunnen verbranden, dat wil iedereen voorkomen. De Quuoker Fusion heeft een beveiliging die eerst ingedrukt dient te worden alvorens je deze verder kunt draaien. De ring licht bij aanraking op ter herkenning van kokend water. Doordat de waterstraal uit druppeltjes bestaat in plaats van een massieve straal, kunnen verbrandingen sneller worden voorkomen. Het design kan daarnaast in richting versteld worden.

Toepassingen Quooker Fusion

Maar, waarvoor is Quooker Fusion nu precies bedoeld? Beter gezegd: op welke fronten kan de kokend-water-kraan worden toegepast? Allereerst de meest snelle versie uit de reeks: het zetten van een kopje thee. Binnen enkele seconden staat het kokende water klaar en behoort een lange wachttijd op de waterkoker tot de verleden tijd. Het verhoogt daarnaast ook nog eens de snelheid in de keuken: het geeft namelijk direct kokend water voor bijvoorbeeld de pasta of de noedelsoep. Het koken van rode kool, asperges of aardappels en het ontvellen van tomaten gaat uiterst snel wanneer het kokende water immers al paraat is.

Naast het koken biedt het nog een hoop andere voordelen. Vieze pannen laten hun vuiligheid direct los wanneer dit in aanraking komt met kokend water en is zodoende zeer geschikt om spullen mee te reinigen. Kaarshouders hebben regelmatig te maken aangekoekt kaarsvet; de Quooker Fusion kan direct met het gloeiendhete water deze ongewenste resten verwijderen. Niet alleen is deze kokend-water-kraan geschikt voor een ieder die de snelheid van het koken en het schoonmaken, zoals de pannen, wilt verhogen, het scheelt nog eens groots in de maandelijkse energiekosten vanwege het duurzame systeem dat niet afhankelijk is van de centrale verwarming en nog eens 60% zuiniger is dan andere kokend-water-kranen. Het besparen van kosten en energie wordt zodoende wel erg eenvoudig.

Type modellen

Quooker levert de kranen in verschillende modellen, passend in ieder keukeninterieur. De kranen zijn zowel in rechte als ronde vormen verkrijgbaar; het is aan u om te bekijken want het meest bij uw keuken past. De Quooker Fusion Square is het type met de rechte vorm en verkrijgbaar in verscheidene varianten, waaronder chroom, staal en rvs. Dit model is perfect voor moderne en strakke interieurs. Heeft u liever een iets meer klassieke vorm of beter passend in een traditionelere keuken? Wellicht is het ronde type, de Quooker Fusion Round, dan meer geschikt. Eveneens als het rechte type is dit model verkrijgbaar in een chroom, rvs of staaluitvoering.

Prijzen Quooker Fusion

De kraan is leverbaar in verscheidene types, maar verschillen wel behoorlijk in prijs naar mate de uitvoering. De bedragen zijn, voor zowel de Square als voor de Round-versie, hetzelfde. Koopt u alleen een kokend-water-kraan, dus geen COMBI, dan begint de prijs bij €1195,- en heeft u een chroomversie. De andere chroomversies, waaronder de COMBI en COMBI Plus, zijn verkrijgbaar vanaf €1495,-. De staalversies zijn duurder dan de chroomuitvoeringen. De alleen kokend-water-kraan begint hier met een prijs van €1290,-; de COMBI en COMBI Plus zijn er vanaf €1590,-. De laatste versie, de rvs, heeft de hoogste prijs uit de reeks. Gaat u voor dit type, dan begint het, voor de alleen kokend-water-kraan, bij €1490,-. Neemt u de COMBI of COMBI Plus, dan heeft dit een bedrag van €1790,-.

Het verschil tussen het hoogste- en laagste COMBI-type ligt rond 300 euro (eveneens voor de alleen kokend-water-kraan modellen). Wilt u graag een overzichtelijke versie van de prijzen omtrent deze kraan, dan kunt u via Bol.com direct vergelijken.

Conclusie

Kortom: geen onnodige verbrandingen, hoge maandelijkse energiekosten of lange wachttijden op waterkokers: met de Quooker Fusion wordt niet alleen de dagelijkse snelheid en het gemak van het koken verhoogd, het is meteen een uiterst milieuvriendelijke en duurzame investering voor de keuken door het zuinig verbruik. Spaarzaam, veilig, gemakkelijk en snel, verpakt in één strak, modern design. Standvastig besparen, dat begint bij Quooker.

Quooker Flex een welkome aanvulling

In het toch al zeer brede assortiment is de quooker flex een logische aanvulling. Dat is eenvoudiger geschreven dan gerealiseerd. Deze kokend water kraan is voorzien van uittrekbare uitloop. Een bijzonder handige functie welke we kennen op de zgn. horecakranen. In combinatie met kokend water is de uitrekbare uitloop naar mijn weten een unicum. Een handige functie waarmee u niet alleen u spoelbak in de keuken in alle hoeken goed kunt schoonmaken. Ook voor het schoonspoelen van grote pannen is dit een ideale oplossing.

Veiligheid staat voorop

Uiteraard is door quooker goed nagedacht over de veiligheid van de quooker flex. De flexibele slang welke u aan de kop van de kraan naar buiten trekt wordt niet warm, ook niet als u heet water gebruikt. In combinatie met de kindveilige (een dubbeldrukdraai bediening) oplossing welke op alle kokend water kranen wordt geboden is de quooker flex een kraan die u prima in uw keuken zou kunnen toepassen. Daarnaast is de kokend water kraan vast bevestigd op het aanrechtblad, terwijl een waterkoker los op het aanrecht staat.

Energiezuinige kokendwaterkranen

Dat zal dan wel wat aan energie kosten? Wees gerust deze kokend water kraan kost u dagelijks niet meer dan 5 cent. Het apparaat heeft een energielabel A. Ook de quooker flex kent zelfde energiekosten. Uiteraard wordt gebruik gemaakt van de bekende reservoirs uit het assortiment. Met de pro3vaq, combi en combi+ biedt het bedrijf 3 reservoirs waarmee elke behoefte kan worden gevuld. De combi en combi+ bieden de mogelijkheid warm en heet water uit uw reservoir te halen.

Wat kost een Quooker Flex

De Quooker Flex heeft u al voor iets meer dan 1000 euro. U kunt de kraan bij de meeste keukenzaken kopen. Liever zelf installeren? Op internet zijn er vele webshops die de kraan aanbieden. Het verschil in prijs is slechts enkele tientjes. Let daarom vooral goed op naar de service die de webshop u geeft. Op Bol.com staan in een overzicht verschillende aanbieders, handig om te vergelijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in