Luxe keukens zijn er in vele smaken en designs te koop

0
1826
Luxe keukens

Luxe keukens zijn er vanzelfsprekend in de meest verschillende designs. U kunt kiezen voor een mooi ontwerp uit een vaste collectie, maar het is ook mogelijk om uw wensen en voorkeuren te bespreken en een keuken op maat te laten maken op basis van uw verlanglijstje. Er spelen meerdere factoren een rol bij het kiezen van een geschikte keuze. Hierbij valt niet alleen te denken aan uw persoonlijke smaak, maar bijvoorbeeld ook aan het gebruiksgemak, aan de beschikbare ruimte en bijvoorbeeld het budget. Uiteindelijk draait het maar om één ding, en dat is dat de luxe keuken perfect bij u en uw woning past.

De sfeer en uitstraling van luxe keukens

Het is vaak niet eenvoudig om een keuze te maken uit de beschikbare luxe keukens. U heeft waarschijnlijk wel een lijstje met wensen waaraan de keuken moet voldoen, maar tijdens uw zoektocht naar de perfecte keuken komt u zoveel bijzondere luxe keukens tegen dat het toch nog lastig is. De sfeer en uitstraling van luxe keukens is vaak specifiek, waardoor de ene keuken u direct aanspreekt en de andere juist totaal niet. Het is goed om u eerst eens te oriënteren op dit gebied. Wij geven u graag een aantal impressies.

Modern en landelijk gecombineerd

Diverse luxe keukens laten een bijzondere combinatie zien tussen landelijke en moderne elementen. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan de hoogglans keukens met strakke lakfronten die zijn uitgevoerd in zwart of wit. In de basis wordt gebruik gemaakt van ingezet grenen- of eikenhout voor de landelijke toevoeging. Niet alleen worden hier twee sferen met elkaar gecombineerd, maar er wordt ook een mix gemaakt in kleuren. De houtkleurige elementen zijn opvallend in de gitzwarte of parelwitte lakfronten.

Luxe keukens met een industriële look

De industriële look komt niet alleen steeds meer terug in woonkamers, maar we zien deze bijzondere stijl ook steeds vaker in luxe keukens voorkomen. Zo zijn er keukens in een prachtige betonlook met een groot kookeiland met een houten blad. Ook dit is een mooie combinatie die in diverse interieurs uitstekend past, zoals bijvoorbeeld ook in het landelijke interieur met een knipoog naar de industriële kant. Een massief houten snijblok centraal in de keukenruimte is een eyecatcher in iedere inrichting.

Hout met glazen fronten

Hout komt helemaal terug in de luxe keukens, maar wordt wel vaker gecombineerd met andere duurzame en sterke materialen. Wat we steeds meer tegenkomen is de combinatie tussen hout en glas. Hierbij hebben de fronten glazen elementen, veelal in mat glas, waardoor de keuken een zekere elegantie mee krijgt in het karakter. Een leuke optie is het om hier een bartafel in te plaatsen met barkrukken die ook transparante zittingen hebben. Hierdoor laat u de verschillende elementen op meerdere plekken terugkomen in de keuken en zorgen zij samen voor een luxe en toch ook speels effect. Uiteraard is een eettafel met transparante zitkuipen ook een uitstekende optie.

Praktische luxe keukens met natuursteen

De praktische keuken wordt vaak in een luxe jasje gehesen voor de perfecte combinatie binnen moderne huishoudens. Deze keukens hebben in veel gevallen een strakke en rechte opstelling en zijn veelal uitgevoerd in hout. De fronten met gefineerd hout laten nog de duidelijke nerven zien, waardoor deze luxe keukens een uitstekende optie zijn voor in landelijke interieurs. Een mooie combinatie is het om de houten keuken aan te vullen met een natuurstenen aanrechtblad. Uiteraard zijn er natuurstenen keukenbladen in eindeloos veel soorten en kleuren, waardoor u vrijwel altijd een mooie combinatie kunt maken die u direct aanspreekt. U kunt bijvoorbeeld gaan voor een lichte kleur, zoals in natuurlijk marmer, of in een donkere tint, zoals graniet.

De huiselijke keuken met kaderdeuren

De huiselijke keukens zijn even uit de woontrends verdwenen, maar komen weer helemaal terug. De sfeer van de kaderdeurtjes uit massief hout is dan ook onovertroffen. Deze luxe keukens zijn te verkrijgen in verschillende opstellingen, van rechte blokken tot L- en U-opstellingen. De kaderdeurtjes verhogen de sfeer in de keukenruimte direct en zorgen voor het huiselijke gevoel. Deze stijl is uitstekend te gebruiken in een landelijke sfeer, maar ook zeker in de klassieke of de romantische woonstijl. De massief houten keukens worden vaker uitgevoerd met een composieten werkblad voor een optimaal gebruiksgemak.

Greeploze designkeukens met kookeiland

Tot slot is er natuurlijk ook nog de greeploze keuken die het al enkele jaren bijzonder goed doet in de wereld van luxe keukens. Tegenwoordig worden deze keukens vaak uitgevoerd met een kookeiland. Ideaal om veel werkruimte te realiseren en tegelijk ook te genieten van veel opbergruimte. Het kookeiland kan aan de onderzijde worden voorzien van diverse vakken om zaken in te plaatsen. Deze vakken kunnen zowel open als gesloten worden uitgevoerd. Het is ook zeker een goede optie om aan één zijde van het kookeiland een bar te realiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in