Het design en resultaat van Gaggenau is verbluffend goed

0
11488
gaggenau

`The difference is Gaggenau` de  slogan waarmee dit merk zich profileert. Onderscheidend design was altijd al een van de kenmerken van Gaggenau ovens. Met de vernieuwde oven series zijn ze er weer in geslaagd het onderscheidende design  verder te vervolmaken. Het merk begaf zich samen met Miele al in de top van de markt waarbij vooral de stoomovens met een vaste water aansluiting in combinatie met passende ovens en koffie inbouwmachines gretig aftrek vonden bij de klanten met een dikkere portemonnee. Toch lag er ook voor Gaggenau een uitdaging een breder publiek te kunnen bedienen en ook de keukens in de lagere segmenten te kunnen bedienen met aantrekkelijkere prijzen voor mooi keukendesign.

Facelift Gaggenau Ovens

Na de facelift en aanpassing van de 400 serie Vario kookplaten zijn ook de inbouwapparaten onderhanden genomen.  De opsplitsing in een Gaggenau 200 en 400 serie is hier verder consequent doorgevoerd. Verschillende design, technische mogelijkheden en uiteraard ook een ander prijsniveau. De karakteristieke inbouw voor het keukenfront wordt nu gecombineerd met een greep loze ovendeur! Wauw! Daar kan je als liefhebber van fraai keukendesign toch wel heel erg blij van worden. Daar waar in de vorige serie nog de keuze mogelijkheid bestond van verschillende materialen achter de glaswand, is er nu gekozen voor roestvrijstaal achter glas. De bedieningsknoppen zijn volledig in lijn met de frontbediening van de kookplaten en dat is een grote pre! Het standaard zwarte (antraciet) bedieningspaneel vind ik de enige dissonant in het schitterende ontwerp. Niet dat het misstaat maar waarom niet ook in rvs!

Toch kent het bedieningsgemak van deze TFT touchscreen een hoop voordelen. De 2 handige draaiknoppen zijn voor de primaire bedieningsfuncties van de gaggenau ovens en stoomovens. De draaiknoppen werken heel intuïtief en het resultaat is duidelijk op de display afleesbaar. De programma voorkeuren en de temperaturen zijn op deze manier eenvoudig in te stellen. De touchscreen wordt gebruikt voor de secundaire functies.

De ovens kunnen tot een sensationele 300 graden worden opgewarmd. Voor de liefhebber van pizza’s biedt gaggenau een geweldige vinding. Een pizza steen kan aangesloten worden onderin de oven. Met deze hoge temperaturen bakt u in 3-4 minuten een echte steenoven pizza. De kwaliteit van de ovens zijn uitzonderlijk.

Combi stoomoven

De combi stoomoven in de 400 serie komt met een vaste wateraansluiting. Deze handigheid gaat gepaard met een afvoer. Bij aanschaf moet u er rekening mee houden dat de juiste voorzieningen worden uitgevoerd. Door deze vaste water aansluiting in een combi stoomoven van gaggenau bent u verlost van het bijvullen van de losse watertank. Een groot voordeel ligt ook in het schoonmaken van hat apparaat. Een speciaal schoonmaak programma zorgt ervoor dat de stoomoven wordt gereinigd.

In 2017 wordt de koffiemachine van gaggenau ook uitgevoerd met een vaste wateraansluiting en afvoer. Hiermee wordt de concurrentie aangegaan met Miele. Laatste kent al langer een koffiezetter met wateraansluiting. De prijs van dit apparaat is op dit moment nog niet bekend.

Topsegment Gaggenau

In het topsegment zal een adviseur toch graag een keukenontwerp uitvoeren met deze schitterende harmonieuze lijn. Er is echter 1 probleem en dat is de prijs. De prijzen van de 400 serie zijn aanzienlijk hoger komen te liggen en maken zelfs in het topsegment het wel tot een  grote luxe!  Mocht u echter een keuken willen kopen met Gaggenau apparaten en de 400 serie ligt echt boven uw keukenbudget dan heeft het merk nu een aantrekkelijk alternatief in de 200 serie. Deze kenmerkt zich door de mogelijke vlakke inbouw.

Standaard in een 3-tal materialen / kleuren. Ook in de 200 serie wordt er gebruik gemaakt van een TFT touch display. De combi stoomovens hebben in deze serie geen vaste water aansluiting en zijn voorzien van een waterinzet. Waarom Gaggenau ervoor gekozen heeft de greep niet meer over de volle breedte van deur te plaatsen , is mij niet duidelijk. Ook de 200 serie is een optische verbetering  t.o.v. de oude serie.

200 serie

De 200 serie behoort toch wel tot een van de mooist vormgegeven inbouwapparaten welke er op dit moment te koop zijn. Alhoewel boven menig budget, de moeite waard om goed onder de loep te nemen. Een combi stoomoven van de A merken Neff, Siemens, Nosch en Atag komen al gauw op een bedrag tussen € 2000,00 en € 2500,00. De stoomoven van Gaggenau in de 200 serie ligt een stukje hoger. Toch is deze extra investering het overwegen waard. Niet alleen krijgt u daarvoor een ECHT designapparaat maar herbergt dit inbouwapparaat een aantal onderscheidende en vooral bewezen technieken. Al sinds lange tijd zijn de stoomtechnieken van gaggenau beproefd. Eigenlijk kennen Siemens en Bosch pas sinds enkele jaren een afdoende stoomoven. Laat u zich goed informeren over de stoomtechniek van de apparaten die u wilt vergelijken. Op onze website vindt u meer informatie over de verschillende stoomovens.

De combimagnetron van gaggenau is een beetje een vreemde eendi n de bijt niet qua design maar vooral qua prijs en functionaliteiten. Het lijkt er op dat oude technieken in een nieuw jasje zijn gestoken. Tot voor 5 jaar geleden had het bedrijf geen geen combimagnetron in het assortiment, terwijl dit wel het meest verkochte apparaat is in Nederland. De introductie van combi magnetron kon dan ook niet uitblijven. Helaas resulteerde dit wel in een prijsstelling die wel 2,5 keer het niveau is van concurrenten. Nu is de keuze voor een oven met magnetron functies eigenlijk niet meer van deze tijd, maar dat moet nog een beetje common sense gaan worden.

Prijzen Gaggenau Ovens

Of Gaggenau ovens met de prijzen van deze lijn een groter publiek zal gaan trekken moet de toekomst uitwijzen. Als je wat moois wilt (de techniek heeft zich echt bewezen) dan is het bij de aanschaf van een nieuwe keuken de moeite waard om u eens uitgebreid te laten voorlichten. In het inspiratiehuis in Hoofddorp kunt u gratis ( bonnen zijn bij een welwillende studiopartner af te halen) een kook demo volgen. Een demo biedt de ideale mogelijkheid om eens goed kennis te maken met de mogelijkheden van het product maar ook om de uitstraling van al het moois te ervaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in