Miele vacumeerlade onmisbaar voor sous vide koks!

2
9605
Miele vacumeerlade

Inspelen op een nieuwe kooktrend, dat mag je verwachten van een topmerk zoals Miele. Met de nieuwe Miele vacumeerlade heeft het bedrijf wederom voor een fraaie toevoeging gezorgd welke past bij de laatste wensen en eisen van de consument. Nu zal het voor veel consumenten nog abracadabra zijn, maar wij leggen u graag uit waarom dit inbouwapparaat in uw keuken niet mag ontbreken.

De Miele vacumeerlade is eigenlijk een handige hulp voor stoomkoken of sousvide koken. Het principe is simpel en beproefd. Het uitgangspunt is het optimaal bereiden van producten op exact de juiste temperatuur. In de lade kunt u levensmiddelen luchtdicht in folie (vacuüm) verpakken. Door het onttrekken van zuurstof wordt de levensduur aanzienlijk verlengd. U kunt maaltijden en ingrediënten proportioneren en eenvoudig bewaren in een zgn. nulgraden koellade of voor langere tijd bewaren in een vriezer. Het behouden van kwaliteit is natuurlijk waar het omgaat

Het luchtdichte pakket is de basis voor een sousvide bereiding in een stoomoven. Deze kooktechniek wordt al jaren toegepast door topkoks in de hele wereld. Het bereiden van levensmiddelen op een constante lage temperatuur gedurende een langere tijd is de kern van sousvide koken. U kunt zo exact bepalen hoe u vlees, vis en groenten wilt garen. Een gegarandeerde medium rare steak behoort tot de standaard mogelijkheden. Niet alleen blijven alle kostbare mineralen en vitaminen bewaart, ook wordt de smaak van het product niet om zeep geholpen. Smaakbeleving in optima forma waarmee u uw gasten verstelt zult doen staan. De inwerking van kruiden en specerijen in de vacuümverpakking is een koud kunstje, waardoor u een kant en klaar product op het bord kunt deponeren. De natuurlijke sappen van een stuk vlees blijven met deze kookwijze bewaard. Het resultaat een super mals stuk vlees.

Miele vacumeerlade, hoe simpeler hoe beter

Ik hoor u al denken, weer een apparaat waar ik een 3 daagse cursus voor moet volgen!? Wees gerust, ook hier is goed over nagedacht. Een kind kan de was doen. De speciale vacumeerzakken zijn de basis van het proces. Deze vult u met de gewenste producten. De gevulde zakken legt u in de lade welke u met een simpele touch paneel bedient. Na het sluiten van de deksel start u het ontluchtingsproces. In luttele tijd heeft het apparaat de lucht onttrokken aan de zak en deze geseald. De ingrediënten zijn klaar voor direct gebruik, of om voor langere tijd te bewaren. Voor de millieufreak biedt Miele een herbruikbaar vacuumeerbakje. Dit bakje biedt dezelfde mogelijkheden als de vacumeerzak alleen kunt u deze iedere keer weer gebruiken, een prima oplossing.

Mooi Miele design passend in alle lijnen

Deze mooie vaummeerlade is bedacht voor de pureline maar ook voor de contourline. De lade past naadloos onder een combistoomoven of een gewone stoomoven. Het push2open mechanisme geeft een greeploos design welke door een eenvoudige druk te openen is. Uiteraard is dat de combinatie die het meest tot de verbeelding spreekt. Een vacumeerlade zonder een stoomoven is als een keuken zonder een kraan. Ook de touch bediening past in het gebruiksgemak waar Miele om bekend is. De lade is door de volledig uittrekbare geleiders goed bereikbaar. Het bekende cleansteel van Miele maakt het tot een eenvoudig te reinigen en schoon te houden apparaat. Deze veredelingslaag zorgt voor een roestvrijstalen afwerking welke nagenoeg geen vet vast houdt. Geen zichtbare vingers dus!

Vacumeren niet alleen handig voor sous vide koken

De gebruiksmogelijkheden gaan echter verder dan alleen het voorbereiden voor sous vide koken. Wat dacht u van de mogelijkheid om zakken te hersluiten. Een grote zak chips of popcorn welke u eenvoudig in de vacumeerlade dicht sealt. Door de verschillende standen op het apparaat kunt u ook hier de lucht onttrekken rekening houdend met de “kwetsbaarheid” van de ingrediënten.

Wilt u grotere hoeveelheden levensmiddelen verdelen in kleinere porties en deze langer bewaren, dan biedt de vacumeerlade de oplossing. Sommige producten stopt u vervolgens in uw stoomoven en uw maaltijd wordt zonder kwaliteitsverlies bereidt. Ook het marineren van vlees en vis in een luchtdichte zak is een ideale oplossing. Het onttrekken van de zuurstof zorgt ervoor dat de marinade optimaal zijn werk kan doen.

De grote hamvraag wat zijn de kosten van een Miele vacumeerlade. Eerlijk is eerlijk het is een luxe apparaat. Als stand alone invulling biedt het te weinig en de combinatie met een stoomoven is een vereiste. Deze stoomoven moet dan tevens de sousvide functies in zich herbergen. Dit betekent dat u in de regel aan de duurste versies vastzit. Om en nabij de € 3000,00 heeft u een fraaie Miele stoomoven tel daarbij op een bedrag van € 2349,00 voor de vacumeerlade. Goedkopere alternatieven kunt u o.a. vinden bij AEG en Kitchenaid, maar dan heeft u uiteraard geen Miele. En de slogan Miele er is geen betere geldt ook voor de nieuwe lade.

2 REACTIES

  1. Wat enorm ouderwets en achterhaald om mensen die geven om duurzaamheid “millieufreak” te gaan noemen. Denk je dat jullie veel producten gaan verkopen als Nederland onder water staat?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in