Een Pelgrim fornuis is budgetproof en van uitstekende kwaliteit

0
1819

Pelgrim is een merk dat al jarenlang fornuizen produceert. Voor een eenvoudig fornuis, inclusief een kookplaat en oven, kan je prima bij Pelgrim terecht. Maar ook voor andere soorten fornuizen kun je bij dit merk terecht. Denk aan vrijstaande- of inbouwfornuizen. Bovendien kun je de kookmogelijkheden zo uitgebreid mogelijk maken als je zelf wilt. Wil je graag een dubbele oven? Of meer dan vier kookpitten? Het kan allemaal. Maar ook wanneer je opzoek bent naar een budgetvriendelijk fornuis, zit je met dit merk goed. Hoe kunnen de fornuizen van Pelgrim worden omschreven? En wat zijn de mogelijkheden met een Pelgrim fornuis?

Pelgrim fornuis

Pelgrim beschrijft haar fornuizen als een combinatie van een kookplaat met één of twee ovens. Ze zijn vrijstaand te plaatsen, maar ook in te bouwen tussen de keukenkastjes. Ze hebben een opvallende, maar professionele uitstraling. De fornuizen hebben allemaal een hoogte van 90 centimeter. Dit is tevens de standaard hoogte van een keuken. Hierdoor sluiten de fornuizen heel goed aan. Qua design onderscheiden de nieuwe fornuizen zich van de traditionele modellen. De glimmende materialen, ronde knoppen en grote glazen deuren zie je ook terug in de fornuizen van andere merken. Hierbij moet gezegd worden dat ze in hoofdlijnen op elkaar lijken. Het ontwerp van Pelgrim oogt over het algemeen iets strakker. De fornuizen zijn gericht op een wat lager segment. De prijzen liggen lager, dit is echter ook te merken in de functionaliteit en mogelijkheden.

Inbouw of vrijstaand fornuis

Uiteraard probeert ook Pelgrim mee te profiteren van het succes dat fornuizen vandaag de dag hebben. Daarom heeft het merk twee verschillende series ontwikkeld. Namelijk ingebouwde en vrijstaande gasfornuizen. De vrijstaande fornuizen vind je terug in een breedte van 60 centimeter. Zeer geschikt voor de standaard- maar ook kleinere keukens. Ben je opzoek naar een wat groter fornuis? Dan zal je een kijkje moeten nemen bij inbouwmodellen van Pelgrim. Hier vind je gasfornuizen van 90 of 100 centimeter breed.

Kosten van de Pelgrim fornuizen

Je zal zien dat de inbouwmodellen wat luxer zijn en meer mogelijkheden bieden. Dit is echter ook terug te zien in de prijs. De prijzen voor de inbouwmodellen liggen een stuk hoger in vergelijking met de vrijstaande modellen. Desondanks biedt Pelgrim met haar fornuizen een prima alternatief. Met een bedrag tussen de 750 en 1750 euro heb je een fornuis dat in geen enkele keuken misstaat. De fornuizen hebben een zekere, eigen uitstraling. Toch weer anders in vergelijking met bijvoorbeeld een Boretti fornuis. Wanneer je kiest voor een fornuis met een dubbele deur en zes branders, zal je zeer zeker positieve reacties krijgen. Toch ben je een stuk goedkoper uit.

Veel mogelijkheden

Je kunt zelf kiezen hoe zo’n uitgebreid fornuis je wilt. Zo kun je bijvoorbeeld zelf het aantal gasbranders kiezen en ovens kiezen. Met de draaiknoppen kun je op een gemakkelijke manier de gewenste stand van de ovenprogramma’s en kookzones kiezen. Je kunt er ook voor kiezen om een fornuis met display aan te schaffen. Deze heeft een digitale timer. Bovendien kun je zelf de startijd van de oven instellen en hebben de meeste modellen een kookwekker functie. Erg handig bij het koken van bijvoorbeeld rijst, past of eieren.

Gasbranders

De gasfornuizen zijn uitgerust met een RVS vangschaal. Hierbij heb je de keuze uit 4, 5 of 6 gasbranders. Het maakt niet uit of je wilt wokken, sudderen of gewoon keuken. Pelgrim heeft voor ieders wat. De breedte van het fornuis en de ruimte tussen de branders maakt het mogelijk op met meerdere pannen tegelijk te koken. Er is ruimte genoeg. Ook de inductie en keramische fornuizen bieden genoeg ruimte om op vier zones tegelijk te kunnen koken.

Keuze uit enkele of dubbele oven

Het assortiment aan fornuizen bevatten een enkele of dubbele oven. Heb je er vaak last van dat je meerdere etenswaren tegelijk wilt bakken? Of bak je vakere meerdere kleine gerechten of broodjes? Dan is een dubbele oven ideaal. Een kleinere oven heeft een snellere opwarmtijd, vergeleken met een grote oven. Hierdoor kan tijd en energie bespaard worden. Daarnaast beschikken ook sommige fornuizen over een draaispit in de kleine oven. Hiermee kan een rollade of kip rondom volledig bruin worden gebakken.

Ervaringen

Een Pelgrim fornuis is wellicht goedkoper dan een Boretti of een fornuis van een ander merk. Echter kun je niks zeggen over de kwaliteit over de ovens. Pelgrim is een oer-Hollands merk dat zich altijd heeft gepositioneerd als een middenmerk. Het ligt onder merken als Boretti, AGA en Falcon en daaropvolgend Siemens en Bosch, maar het ligt weer net iets boven Whirlpool. Er kan in ieder geval gezegd worden dat je met een fornuis van dit merk, waar krijgt voor je geld. Er zijn weinig klachten over. Bovendien gaan ze heel wat jaren mee. Het is dan ook zeker de overweging waard.

Heb je zelf ervaringen met een Pelgrim fornuis? Vergeet dan niet een reactie achter te laten zodat anders lezers deze tips mee kunnen nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in