Een Boretti fornuis is van uitzonderlijke kwaliteit en kent vele gebruiksvoordelen

0
5814

Als je aan fornuizen denkt, denk je al snel aan Boretti. Dit is niet raar. In veel folders en keukenbladen is vaak wel een dergelijk fornuis te vinden. Boretti staat bekend om uitzonderlijke kwaliteit en om de diverse gebruiksvoordelen. Een Boretti fornuis geheel naar wens samen te stellen. Of je nou gas, inductie of keramisch met 4, 5 of 6 pitten en twee ovens wilt. Bovendien heb je de keuze uit diverse uitvoeringen, kleuren en afwerkingen. Bovendien is een Boretti fornuis mooi voor het oog en heeft het een luxe uitstraling.

Boretti fornuis: zelf samenstellen

Een Boretti fornuis kan helemaal naar wens worden samengesteld. Zo kun je bijvoorbeeld zelf de breedte kiezen. De kleinste is 60 centimeter en de grootste 151,6 centimeter. Daartussen zitten ook nog weer allerlei formaten waar je uit kunt kiezen. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende stijlen ovenruiten, beslag en kleuren. Het beslag kun je laten terugkomen in materialen als RVS, chroom, Messing en Oud brons. Het fornuis zelf kun je laten maken in kleuren als groen, blauw, rood, wit, oud wit, zwart, Roestvrijstaal en antraciet.

Ovens

Wil je twee ovens? Dat is mogelijk bij een Boretti fornuis. Met een Boretti fornuis zijn er allerlei mogelijkheden. Zoals multi-stomen, garen op lage temperatuur, pizza bakken op hoge temperatuur enzovoort. Het maakt niet uit of je zoet, hartig, vlees of andere gerechten hebt. Het ovenfront blijft hierbij altijd koel. Je kunt kiezen uit een multifunctionele oven, conventionele oven of gasoven. Deze kunnen in verschillende liters geleverd worden, zoals 89 liter, 53,4 liter en 30,8 liter. Er is ook nog een model dat een ingebouwde magnetron heeft. Dat is de Linea Principale 100cm dubbele oven Magnetron.

Kookplaat

Bij een Boretti fornuis heb je de keuze uit diverse kookplaten. De Linea Principale heeft bijvoorbeeld een keramische kookplaat met vijf zones. Deze variant kan ook worden gekozen een kookplaat met vier gasbranders. In het midden van deze kookplaat zit een fry-top. Hierbij zitten er twee gasbranders met 2,60 kW, een van 1,8 kW en een wokbrander van 4,3 kW. Er kan gekozen worden voor 4, 5, 6 of 7 zones of branders. Bij de zones heb je de keuze uit inductie of keramisch. Bovendien heb je de keuze uit één of twee ovens en uit verschillende maten en kleuren. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Diverse modellen

Boretti heeft diverse lijnen van gasfornuizen in het assortiment. Onder andere de eerdergenoemde Linea Principale. Dit is de lijn die de meeste soorten fornuizen heeft. Daarnaast zijn er nog modellen als Linea Quadra, Linea Majestic en Linea Inizio, welke qua uiterlijk weer een andere uitstraling heeft. De fornuizen hebben allen een kenmerkend uiterlijk. De Boretti modellen zijn breed, zien er robuust uit en staat op pootjes. Dit wordt afgemaakt met een stoer uitziende kookplaat met grote pitten.

Fomaten

Boretti fornuizen zijn vaak breed. Voor een smal fornuis kun je voor 60 of 90 centimeter kiezen. Is dit te smal? Dan kun je bijvoorbeeld ook kiezen uit 100, 120 of 150 centimeter. Hoe breder het fornuis, hoe duurder hij over het algemeen is. Dit betekent ook dat je veel meer mogelijkheden en geavanceerdere kookopties. Denk aan meer mogelijkheden ten aanzien van kookplaten en ovens. Het nadeel is dat er wel de ruimte moet zijn voor een dergelijk fornuis. Anders komt deze niet tot zijn recht. In een kleinere keuken is het raadzaam om tevens een wat kleiner formaat te kiezen.

Gewicht

Boretti fornuizen zijn bijzonder groot. Maar is dit ook te merken in het gewicht? Een fornuis weeg gemiddeld genomen 95 tot 100 kilogram. Dit is niet licht, maar indien mogelijk is hij wel te verplaatsen. Bovendien staat het fornuis lekker stevig.

Prijzen

De fornuizen hebben hele sterke kenmerkende eigenschappen. Toch zijn er nog wel aardig wat verschillen. Afhankelijk van je persoonlijke wensen kun je toch een typisch Boretti fornuis kopen, maar die zich toch onderscheid van soortgenoten. Dat er verschil zitten in de fornuizen zie je tevens terug in de prijzen. Een Boretti fornuis van 90 centimeter met RVS (VT96 IX) is bijvoorbeeld € 1829. Een van de duurdere varianten is de Boretti 120 centimeter in de kleur wit (VFP120 WT), met een prijs van € 5459. Als je weer een grotere kiest, zal de prijs ook weer duurder worden. Hoeveel geld het kost, is dus afhankelijk van de keuzes die je maakt.

Ervaringen

Eigenaren zijn bijzonder positief over hun aangeschafte Boretti fornuis. Vooral de professionele kookmogelijkheden en mooie design maken het fornuis uniek. De eerste is tevens een van de speerpunten van de producent. Het zijn fornuizen die bedoeld voor kookliefhebbers die graag de beste maaltijd willen bereiden. Een nadeel kan zijn dat de fornuizen veel details hebben. Hierdoor kan schoonmaken wat lastiger zijn. Bovendien zijn plekjes en vlekken wat sneller zichtbaar. Dit komt doordat de modellen vaak glimmen. Dit weegt echter niet op tegen de mogelijkheden. Bovendien wordt een dergelijk fornuis vaak geleverd met twee jaar fabrieksgarantie. Over de service zijn kopers echter niet altijd even goed te spreken.

Dealers

Opzoek naar een Boretti fornuis? Dan kun je vrijwel overal terecht. Ze zijn onder andere te koop bij de betere keukenzaken, maar ook online zijn ze goed te vinden. Om wat in kosten te kunnen besparen is het de moeite waarde om de online Boretti outletshop te bezoeken. Houd er wel rekening mee dat je qua garantie minder sterk staat als je via het internet koopt. Een aankoop via een keukenzaak biedt je vaak betere garanties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in