Een kokend water kraan is allang geen oplossingen meer voor de happy few, ook in de lage segment keukens vind de kokend waterkraan gretig aftrek onder de keukenkranen. Een behoorlijke hap uit het keukenbudget mag de pret niet drukken. Op menig wensen lijstje is de quooker in de top 3 belandt. De voordelen van deze kranen zijn dan ook aansprekend. Een snelle kop thee, een pan water voor de pasta , aardappelen of de groente, maar ook het ontsmetten van babyflesjes en speentjes. Niet onbelangrijk is dat deze oplossing u vaak veel geld kan schelen in uw energiekosten!

Top 3 kokend water kraan aanbieders

Een alleskunner die de fluitketel naar het hiernamaals heeft gestuurd. Gelukkig staat de concurrentie niet stil en zijn er inmiddels meerdere aanbieders in de markt. Dat komt de consument uiteindelijk ten goede. De top 3 keukenkranen van deze aanbieders hebben wij voor u vergeleken.

1. Quooker kokend water kraan

De uitvinder van de kokend water kraan. Heeft daardoor ook de naam bepaald van het product. Wat vroeger een bordeaux was voor een rode wijn, is dat nu een Quooker voor een kokend water kraan.

De voorsprong van de innovator is groot. Quooker heeft een ruim assortiment aan kranen met bijpassende boilers en zeeppompjes. Of het nu de “klassieke” quooker is als losse kokend water kraan, of de inmiddels zeer populaire Quooker Fusion en Flex, de zgn 3 in 1 kraan, alle variaties zijn vertegenwoordigd. Vooral de 3in1 kraan heeft een gigantische opmars gemaakt. Niet 2 kranen maar 1 kraan op het aanrechtblad, en prijstechnisch is de combinatie ook wat voordeliger (afhankelijk prijs losse kraan)

Quooker kent naast de verschillende uitvoeringen binnen haar modellen ook nog een ruime keuze aan materiaal uitvoeringen. De recent geïntroduceerde RVS uitvoering is een essentiële aanvulling.

Energieverbruik Quooker

De boilers zijn er in meerdere uitvoeringen. Waarbij u kunt kiezen voor een separate boiler waar alleen heet water uit getrokken wordt of de combi uitvoeringen waarbij de boiler met heet water ook wordt gebruikt voor de aanvoer van warm water.  De hoog vacuüm isolatie van de boilers zorgen voor een optimaal energievoordeel. Besparingen op uw energierekening kunnen oplopen tot wel € 350,00 per jaar en tot wel 10000 liter water. Een en ander hangt o.a. af van de afstand van uw huidige kraan tot aan uw ketel

Quooker prijs

Eigenlijk is alles goed aan quooker. Met de toegenomen concurrentie liggen de prijzen van Quooker kraan prijs wel wat aan de hoge kant, maar daar zullen ze zich voorlopig nog wel niet druk over maken. Prijs Quooker: tussen de €750,- en €1500,-

2. Floww kokend water kraan

Floww is een telg uit het nest van Itho daalderop. Een samenwerking waar daalderop vooral bekend is om haar boilers en itho om de afzuiging. Met de kokend water kraan heeft deze combinatie al langer ervaring, waarbij de naam aqua chef aan het product werd gegeven. Met floww is er een aparte business unit opgetuigd waarmee de potentie van de markt is onderkend.

Wat er uitgekomen is mag er wezen! Er is goed nagedacht om het product een aantal unieke verkoop argumenten mee te geven. Dat is gelukt. Alhoewel Floww niet het uitgebreide assortiment heeft van quooker, sluiten de modellen aan bij  de 3in1 trend. Daarin gaat Floww zelfs nog wat verder! Met de 4in1 kraan heeft u ook de mogelijkheid om gefilterd water te drinken. Dat zal op vele plekken in Nederland een uitkomst zijn. Nieuw op de markt is de Floww Black, lees hier verder.

Uitvoeringen

Een ander wezenlijk verschil met quooker is de touch bediening met Led indicatie. Een verlichte ring in het bedieningselement zorgt ervoor dat u altijd ziet welk water u gaat tappen! Niet alleen handig maar in combinatie met (voor mij dan) de fraaie massief RVS uitvoering, een design element. (Zie ook het bijgaande filmpje).

De kranen zijn leverbaar in een ronde en vierkante uitvoering, RVS of chroom, elektronisch (Led) of mechanisch bediend. De uitvoeringen zijn allemaal van een degelijk en mooi design.

Een andere plus is de combinatie mogelijkheid met de plintboiler van Daalderop. In menig keukenontwerp zal dit uw ontwerpvrijheid vergroten. U hoeft geen kostbare kastruimte op te offeren. De boilertechnieken  van Daalderop zijn natuurlijk beproefd.

Prijzen Floww

Het laatste argument, is het aanzienlijke prijsverschil met Quooker. Dit zal toch menige koper van een nieuwe keuken over de streep kunnen halen. De uitvoering met massief RVS is bij quooker  al gauw   € 600,00 hoger in prijs.

Het prijsverschil in het voordeel van de Floww kokendwater kraan is aanzienlijk, de vraag is of de kosten in gebruik vergelijkbaar zijn met die van Quooker. Daalderop beweert een voordeel van € 175,00 aan energiekosten per jaar te kunnen realiseren in een standaard situatie.

3. Franke kokend water kraan

Franke, een naam die staat voor Zwitserse degelijkheid en precisie. Het bedrijf is bekend om de Franke spoelbakken, waterkranen en afzuigkappen. Eigenlijk een verwerker van RVS met toepassingen in de keukenmarkt.

Franke kokend water kranen heeft een assortiment vergelijkbaar met dat van Floww. 3in1 kranen dus. De kranen hebben allemaal een mechanische bediening, waarbij uiteraard ook aan de “kindersluiting” is gedacht. De uitvoeringen in RVS look en chroom. Toepasbaar in een moderne design keuken of in een landelijke keuken.

Ook Franke kent  meerdere uitvoeringen van boilers, waarbij de plintboiler een handige is.

Prijzen Franke

De prijzen van een Franke kokend water kraan 3in1 met een boiler liggen toch nog ruim boven de prijzen van Floww.

Kokend water kraan test Quooker, Floww en Franke:

QUOOKER FLOWW FRANKE
Kindersluiting Aanwezig Aanwezig Aanwezig
Bediening Mechanisch Mechanisch of elektronisch Mechanisch
Uitvoering Meerdere modellen, rvs, chroom en andere finishes Enkele modellen, chroom of RVS, 4 in1 met gefilterd water Enkele modellen, chroom of RVS
Type boilers Pro 3vaq, combi, combiplus Stand alone, plint boiler 5L, combi XL Plint boiler 5 L, Combi boiler.
Boilercapaciteit (combi) 7 liter 7,5 liter 10 liter
Besparing Energiekosten Tot € 350,00 Tot € 175,00 onbekend
Aanschafprijs massief RVS (mechanisch) met combi boiler € 1649,00 € 899,00 NB met touch bediening € 1099,00 € 1149,00
Accessoires Uitgebreide montage mogelijkheden, bijpassende zeeppomp Uitgebreide montage mogelijkheden. Uitgebreide montagemogelijkheden, bijpassende zeeppomp

Onze beste koop lijkt de Floww kokend waterkraan te zijn. Het prijsverschil met de quooker is zeer groot. De uitvoering en uitstraling is zeker net zo goed. De vraag is of de Floww ook het kwaliteitsniveau van de quooker fusion haalt. Franke lijkt niet de toegevoegde waarde te kunnen bieden waarmee ze een echt onderscheidend product kunnen leveren.

Prijzen vergelijken

Op internet zien we vele aanbieders die een kokend water kranen aanbieden. Er zijn zelfs speciale kokend water kranen shops die alleen maar dit product aanbieden. Het lijkt daardoor alsof de markt behoorlijk is verzadigd. En dat is dan weer gunstig voor de consument. Hoe groter het aanbod is hoe lager de prijs uiteindelijk.  Met even vergelijken van de aanbieders kunt u dus zo een aantal tientjes besparen. Let ook even op de service van de webshop wanneer u de kraan online koopt!

Heeft u al een kokend water kraan in uw keuken? Deel uw ervaring met andere lezers die nog overwegen zo’n kraan aan te schaffen. Uw ervaring is zeer welkom!

50 REACTIES

 1. Lees in de review niks over onderhoud en duurzaamheid. Franke werkt met een kalk- filter, dat je jaarlijks mag vervangen voor zo’n 80 euro. Quooker heeft dat niet, maar geen idee wat zij tegen kalkafzetting in de boiler doen.

 2. Floww kraan = niet doen.
  Ik heb spijt.

  Voor de kerst geïnstalleerd, slechte waterdruk, niet heet.
  Vandaag gebeld voor een afspraak om e.e.a. te controleren. Zeer slecht geholpen, er werd net gedaan of de kraan 10 jaar oud was.

  Geef dan maar iets meer uit voor een Quoker. Deze kraan had ik in ons vorige huis, nooit problemen mee gehad.

  • Beste Dion, bedankt voor het delen van je ervaring. Jammer dat je een slechte ervaring hebt opgedaan met de Floww. Laat ons even weten hoe de service is afgehandeld.

  • Ik heb ook een Fflow, ook spijt dat ik niet iets meer heb uitgegeven voor n quooker. Binnen een jaar moest er 2 x iets vervangen worden, degene die dat kwam doen was zeer onaangenaam. Elk half jaar moest hij komen om weer iets te vervangen. Elk jaar moet ik voor €80 het filter vervangen en de boiler moest na 3 jaar vervangen worden. Gelukkig kwam daar iemand anders voor dan de persoon die ik tot dan toe over de vloer had gehad. Die man was zeer capabel en nu functioneert de kraan al een jaar redelijk. Maar er is een groot verschil met een echte quooker die buren en vrienden hebben!

  • Best Dione, Wij hebben dezelfde ervaring. De Floww heeft enorm gelekt, is vervangen en die bleek niet goed te werken. Toen is die weer vervangen. Twee maanden later weer lekkage. Toen hebben we de loodgieter gebeld en die heeft een overloop stuk ofzo vervangen. We hebben een heel dun straaltje en het duurt even voordat er heet water komt. Kokend water was het eigenlijk nooit. Wij hebben nu besloten om de floww eruit te doen en een quooker te laten installeren. Goedkoop is in ons geval duurkoop.

 3. Grappig heb van verschillende vrienden juist een positief verhaal gehoord en ook gezien over de Floww, maar verneem graag reacties van andere lezers. Wij zijn bezig met nieuwe keuken en een kokend water kraan. Wilde eigenlijk voor de Floww combi XL gaan, maar sta open voor andere suggesties?

 4. Wij hadden een Frank kokend water boiler en waren zeer tevreden. Onlangs is deze boiler na 1,5 jaar kapot gegaan (thermostaat is kapot). Wij hebben een service formulier ingevuld bij Franke voor een monteur en deze was binnen een week aanwezig om de boiler na te kijken. Al snel werd besloten deze boiler te vervangen, dit zou goedkoper zijn. Wij kregen een Floww boiler er voor in de plaats. Deze zou in dezelfde fabriek gemaakt worden volgens de monteur. Als ik zou willen kon hij er ook een Franke sticker op plaatsen. Weet niet of dit normaal is en klopt, maar als dat wel zo is dan maakt het dus niet uit of je voor een Franke gaat of een Floww.

 5. Wij hebben een Floww kraan laten installeren maar dat raad ik niemand aan.
  Weinig heet water en als je veel heet water nodig hebt dan kan je het al helemaal
  schudden. het heet water is dan gewoon op, en krijg je echt lauw water.
  Ik zou gaan voor de Qooker.

 6. Wij zagen de Floww ook bij vrienden van ons. Zij zijn zeer te spreken over deze kokend water kraan. maar hebben dan ook nog maar een half jaar. eigenlijk zou ik wel de perfect 4 in 1 kraan van floww willen, met gekoeld water. Heeft u ervaring met dit apparaat? werkt het goed en zijn er ook alternatieven. Vindt jet kokend water eigenlijk wel het belangrijkst, maar met gekoeld nog beter. Quooker heeft dat niet in het programma?

 7. Wij hebben nu een paar maanden een Francke kraan. Het kokend water komt er na een paar seconden sissend en spetterend uit. In het filmpje hierboven zie je dat ook. Gaat prima met zo’n theepot, maar met een mok krijg je de kokend water spetters over je handen. De kunst is dan hem niet te ver open te draaien, dan gaat t nog net. Duurt wel langer voordat je een mok of pan o.i.d. gevuld hebt. Ik heb de aanwijzingen op de site van Francke nagelopen, daar ligt de oorzaak niet. Is dit te verhelpen of hoort het zo? Ook in het filmpje met de Quooker kraan spettert en sist de kraan…

  • Mijn Franke sputtert ook, zeker wanneer het water al even loopt. Geen idee wat je ertegen kan doen. Ik vermoed dat de druk in de boiler dit veroorzaakt….even oppassen inderdaad met een kopje vullen. (Grohe heeft hetzelfde euvel, dus ligt niet persee aan het merk)

 8. Ik heb sind een aantal maanden een Franke kraan. Dat er direct kokend heet water uit de kaarn komt is heel erg handig en prettig. Enige nadeel is het soort schuim in het glas wanneer ik een kop thee wil. (al heb ik que smaak nog niet kunnen proeven of dat verschil maakt met ‘klassiek’ kokend water). Op mijn werk hebben we een Grohe versie en die doet dat niet. Uiteindelijk verdwijnen de belletjes wel, en na roeren nog wat sneller,maar het ziet er niet zo ‘lekker’ uit.
  Heeft iemand enig idee hoe dit komt en of het te verhelpen is (in de kraan zelf)?
  Groet, Monique

  • Dat heb ik ook gehad met mijn Franke kraan. Van een waterfilter is door de verkoper nooit gesproken tot wij een serviceprobleem kregen. Inmiddels ben ik erachter dat behalve de Quooker geen ander merk daadwerkelijk de 100 graden haalt. Daarom dat schuim op je theewater, een soort grijzig vliesje. Wij zijn onlnags verhuisd en hebben in de nieuwe keuken toch maar een Quooker geplaatst. Wel duurder maar ook een groot verschil.

  • De “schuimvorming” komt doordat de temperatuur van het water net op 100°C zit. Door het uitlopen en een kleine drukverlaging ontstaat ener minuscule waterbelletjes, dit is het zelfde effect als je een frisdrankfles open draait. Dan ontstaat er ook een beetje “schuim”.

 9. Wij hebben sinds mei 2016 een Franke Mondial full RVS 3-in-1 kokend water kraan.
  Na een halfjaar zat er roest op de uitloop op het gedeelte waar het water uitkomt. De uitloop is door de fa. Franke vervangen, echter na een halfjaar wederom hetzelfde probleem. Voor de 2e keer is de uitloop vervangen. Volgens de monteur heeft de roestvorming te maken met een bijtende stof die in de fabriek bij het lassen wordt gebruikt. Het lijkt dus op een productiefout. Nu na 2 maanden zien wij alweer roestvorming op de uitloop.
  Ik vraag mij af of ook anderen dit probleem herkennen.

 10. Ik heb sinds 1 jaar en 9 maanden een Francke kraan. Deze spetterde ook. Ik vond hem wel handig in gebruik, maar nu is hij stuk. Francke wil vooralsnog geen garantie geven omdat ik het filter (nog) niet heb vervangen. Ik woon alleen, gebruik geen liters per dag en het water in mijn stad is niet echt hard. Dit filter vervangen moet jaarlijks gebeuren en kost minstens 87 euro per jaar, dat loopt in 10 jaar op tot 870 euro. Dus denk goed na of je echt zo’n cooker wilt. Een waterkokertje op je aanrecht is veel goedkoper in het gebruik en je hebt niet de ergernis van kapotte boilers en van fabrikanten die geen garantie geven.

 11. Hoi iedereen,

  we hebben andere half jaar geleden kochten een Franke kokende water. Afgelopen twee maanden bleek dat franke kapot. Mijn moeder heeft gebeld voor garantie bleek dat we niet garantie omdat we dit gekocht dat we niet wist aanmelding. Mijn vriend heeft mij helpen om nakijken en toen hij zegt dat nieuwe filter en ook boiler.
  mijn moeder heeft alweer gebeld en hij zegt dat filter een keer per jaar nieuwe vervangen en dit kost ongeveer €80,00. Ik vind het schandalig en hij heeft ons niet uitleggen. Toen we even kijken naar internet wat de beste voor kokende water. We waren naar inbouwkeukencenter winkel om vragen. Meneer zegt dat FRANKE waardeloos en neem beter met Quooker Combi 7 liter. Die heeft niet filter en die heeft zuinigste dan FRANKE. Hij heeft alles uitgelegd dus hebben we Quooker gekocht. We hopen dat dit blijven langer goed gaat. Kijk uit en niet kopen FRANKE. We bidden.

  Gr J.P. Timmer

 12. Onze quooker combi gaf laatst na 3 jaar geen water meer uit de kokend water kraan terwijl de combi kraan nog gewoon werkte. Na gebeld te hebben met Quooker heb ik de kraan zelf gedemonteerd (alleen een kruiskop schroevendraaier voor nodig) en vastgesteld dat de kraan zelf verstopt zat. Opnieuw gebeld met Quooker. Ondanks dat de garantieperiode voorbij was kregen wij gratis een nieuwe kraan opgestuurd omdat deze toch echt langer mee hoorde te gaan volgens de servicemedewerker.

  Perfecte service wat mij betreft!!

 13. Onze 1e Daalderop 3 in 1 ging bijna 4 jaar mee. We wisten niet dat een filter voor hard water nodig was.
  We kregen een nieuwe Flow die zou veel beter zijn. Omdat die monteur geen filter bij zich had hebben wij dit laten versloffen. Maar nu binnen 2 jaar is onze Flow kapot.dus gisteren een waterkoker gaan halen.
  Zit toch over een Quooker te denken.
  En anders echt direct een filter laten aanbrengen. Het bevalt ons wel heel goed de heetwaterkraan.
  Zet bij het koken alles op met heet water .

  • Dat is vervelend. In principe zou de Floww niet binnen 2 jaar opnieuw kapot mogen gaan, even kontakt nemen met Floww lijkt me niet onverstandig. Een kokend water systeem moet wel wat langer meegaan. Dit probleem kan overigens bij quooker ook voorkomen. Bij quooker kan er kalkophoping in de boiler plaatsvinden. Het toepassen van een filter is ook hier een verstandige keuze.

 14. Ik heb contact opgenomen met Floww. Ze waren heel aardig. Vandaag is er een monteur langs geweest die ons heel goed heeft geholpen.
  Moest helemaal in de hoek van het hoekkastje zijn maar super gerepareerd.
  Ben echt heel tevreden en natuurlijk heel blij met de heetwaterkraan.
  Natuurlijk is er nu wel een filter geplaatst die we zeker op tijd gaan vervangen.
  Met deze zeer goede en snelle service kan ik zeker de Floww aanraden.
  Super bedankt , maakte mijn dag weer goed!

 15. Midden 2012 een Daalderop laten plaatsen, vorig jaar voor de tweede maal vervangen, is sindsdien een Floww, maar nu is’ie alweer lek. Garantie is nu waarschijnlijk wel voorbij, het wordt nu alsnog een Quooker denk ik.

 16. Heb sinds okt 2014 een Daalderop Boily+ 3 in 1 kokend water kraan, de voorloper van de Floww. Wel met een filter om het water te ontharden van begin af aan, en ook jaarlijks gewisseld voor ong 80,- euro.
  Hij doet het nog steeds zonder problemen, met enige opmerking dat je begint te merken aan de waterdruk dat je filter eraan zit te komen, ong een jaar dus, minder heet kokend (schuim) en kleinere straal water. Nieuw filter is tot nog toe steeds de oplossing.
  Lees veel problemen rond de drie jaar, en daar zijn we nu dus net door heen met een geizn van 4.
  We wachten af.

 17. Floww kraan ga je idd spijt van krijgen, slechte waterdruk, niet heet en bar slechte service.
  Kraan nu net een jaar in werking gehad in een nieuwe keuken en in de hub is een rubber ring gesmolten door het hete water?! je zou toch verwachten dat een kokend waterkraan hier tegen kan… houten vloer in de keuken is bol gaan staan en ik heb daarmee planken moeten laten vervangen. je zou een meer empatisch antwoord verwachten van floww dan “geef maar op aan de verzekering dan horen we het wel weer”. Monteur geweest en die zegt doodleuk dat dit vaker voorkomt bij dit type (floww had dus kunnen weten welke kraan ik had en dat ik risico liep!) Floww kraan vervangen door een Quooker Flex en wat een verademing… heb Flow gevraagd om de slang en de rubber ringen te vernieuwen maar dat doen ze in principe niet met ene kraan die ze niet meer kunnen testen!… uiteindelijk na veel gedoe toch langs geweest en slang vernieuwd… de verkeerde slang welteverstaan…. weer lang bellen en vragen om een rubber ring en uiteindelijk in een envelopje een paar ringetjes ontvangen… ik zit met een kapotte vloer….is wel verzekeringswerk maar je wilt in een nieuw geplaatste keuken dit gedoe echt niet hebben… je verwacht een stukje service maar daar kun je naar fluiten!

   • klopt de Floww is door het ijs gezakt. overgenomen door Franke en daar zijn we de nodige veranderingen doorgevoerd. Er zaten enkel cruciale fouten in de techniek va de floww. De quooker is toch wel gebleken als de meest zekere kokend water kraan.

 18. Franke is troep, na twee jaar kapot. Geadviseerd door Keuken Kampioen ( hele slechte ervaring met deze club ), Jaarlijks een filter vervangen ?!? Niet kopen !!

 19. in 2012 een Daalderop Boily+ 10 liter boiler gekocht die het erg goed deed. Echter na 2 jaar lek en direct zonder gezeur een nieuwe gekregen. Deze week begaf deze het echter na 4 jaar trouwe dienst door verkalking. Vandaag zonder problemen weer een nieuwe gekregen onder fabrieksgarantie. Ook geweldige service omdat de monteur ook ‘s avonds en in het weekend langs komt. Wel nu een filter aangeschaft omdat ik anders deze keer geen garantie meer kreeg (wat ik wel begrijp gezien de hoeveelheid kalk die er uit kwam). Dus een nieuwe boiler met garantie zonder kosten 6 jaar na de eerste aanschaf (wel met filter nu dan). Ik vindt dat wel een erg goede service van Daalderop (nu Floww).

 20. Wij hebben in september 2016 een Franke kokend water kraan aangeschaft. Nu helaas al kapot. Bij Franke wordt je van kastje naar de muur gestuurd. Garantie hebben we niet omdat we niet jaarlijks de filter hebben vervangen (waren hier niet van op de hoogte) medewerkers van klantenservice zeer onvriendelijk en ongeduldig. Voor mij nooit meer een Franke! Volgende wordt toch maar een Qooker denk ik!

  • Wij hebben nu zo’n 4 jaar een Franke en al 5x een monteur bij gehad wegens defect. Het is sinds 2016/2017 dat je jaarlijks het filter moet vervangen dus eigenlijk smeren ze je gewoon een abonnement aan want op deze condities hebben wij niet voor een Franke gekozen. Twijfelen over filter vervangen of meteen over te stappen op Qooker.

   • Helaas hebben we dat vaker gehoord. Blijkt dat de Franke kraan toch wat meer kuren heeft. Zeker in vergelijking met een quooker die redelijke probleemloos is, alhoewel daar de boiler nog wel eens vol kan lopen met kalk. Quooker heefte daar wel een oplossing voor, maar ander verhaal. Het blijkt dat Franke Floww heeft overgenomen, wellicht om meteen wat van de technieken van floww over te nemen. Wij kunnen ons voorstellen dat u quooker overweegt (ook grohe doet het goed) lijkt een goede keuze.

 21. Wij hebben alleen ervaring met Quooker echter deze bevalt heel goed. In vorige woning hadden wij een Quooker combi nooit problemen mee gehad. Werkt na bijna 6 jaar nog peresies als de eerste dag. Wel een keer flesje van zeepdispenser kapot gehad. Deze was na 4,5 jaar vacuum getrokken gebeld met Quooker en uitgelegd wat het probleem was. Hadden ze niet vaak gehoord maar er werd zonder probleem kosteloos een nieuwe opgestuurd. Nu in ons nieuwe huis eerst een Quooker combi plus geinstaleerd deze gelijk bij uitleveren uitgebreid met cube voor koud en bruisend water. Ook dit bevalt ons tot nu toe perfect. Kost mischien iets meer maar zelf en kennisen om ons heen nooit problemen met Quooker gehad. Hoor van andere merken vaak mindere fijne verhalen.

 22. Wij gebruiken onze Franke nu 4 1/2 jaar en hebben in die tijd 2x het prbleem gehad dat hij geen kokend water meer gaf. De reset knop gaf uitkomst en hij deed het weer perfect. De laatste tijd sputtert het water zo erg dat het soms in je gezicht spat ! Monteur laten komen en deze kende de Franke niet, dus toen zelf aan het googelen en zoeken in de gebruikshandleiding. Blijkbaar heeft de Quooker een onderhoudsset wat je 1x in de 5 jaar moet toepassen . Na veel zoeken heb ik dit niet gevonden voor de Franke en staat er zelfs in de gebruikshandleiding dat deze onderhoudsvrij is! Het schoonmaken van de perlator (ontkalken in azijn) heeft wel iets geholpen aan het spetteren ,maar ik vraag me af wat ik nu verder nog moet doen ! De Franke bevalt ons verder super goed !

 23. Als je alle reviews hierboven leest is het wel duidelijk. Kokendwaterkraan van IthoDaalderop, Franke, Floww? Waardeloze troep. Goedkoper in aanschaf, maar in het gebruik vele malen duurder. Ieder jaar 1 of 2 filters van € 80,- per stuk kopen, anders geen garantie. Zonder filter zijn ze binnen 2 jaar stuk, met filter al na 4 jaar. De verandering van naam in Floww moest er kennelijk voor zorgen dat de reputatie van IthoDaalderop niet verdere schade op ging lopen. Het is werkelijk schandalig dat ze ermee wegkomen deze rommel te verkopen. En nergens wordt je verteld dat het water door de filterkosten alleen al 5 cent per liter gaat kosten. En dan heb je de kosten van Elektriciteit, afschrijving kraan/boiler en water nog niet meegerekend. Bij een levensduur van 4 jaar kom je zo maar op € 0,25 per gebruikte liter water. DIT IS ABSURT !!!!!

 24. Helaas is onze Floww ook stuk na 3 jaar, kortsluiting in de boiler, waarschijnlijk door lekkage bij de slangetjes (die Floww zelf vervangen heeft omdat er een jaar geleden ook al lekkage was. Er wordt gedreigd met hoge voorrijkosten als ze voor iets moeten komen waar zij geen schuld aan hebben en dat we maar naar de keukenzaak moeten gaan.
  Het filter waar over gesproken wordt is inmiddels 99 euro en moet je ieder jaar vervangen. Je moet dit zelf in de gaten houden want er gaan geen signaal of lampje knipperen o.i.d.
  Als je het filter niet op tijd hebt vervangen vervalt alle garantie!
  kortom… Ga nooit voor de Floww

  • Ja, dat is wel een bericht wat wij vaker zo hebben doorgekregen. Zoals u misschien weet is Floww overgenomen door Franke, we kunnen niet inschatten of dit ook te maken heeft met de hoeveelheid klachten. De min of meer zelfde modellen worden (en werden) nu door Franke geleverd. Aangezien Franke een wat groter bedrijf is verwachten wij dat service afhandeling beter gaat zijn. Get feit dat het vervangen van het filter niet wordt aangegeven is inderdaad een aandachtspunt waar ze meteen wat mee zouden moeten doen. Alhoewel het product wel wat voordelen kent, zien we toch dat het duurdere quooker het beter doet, zeker op het gebied van betrouwbaarheid.

 25. Flow doe het niet! Absoluut geen aanrader. Ik heb al 6 keer een reparateur over de vloer gehad. Het apparaat veroorzaakt kortsluiting. De oplossing is een filter dat ongeveer 90 euro per jaar kost. Inmiddels is het kraantje dat in het keukenkastje zit, stuk waardoor ik een waterrekening heb van 300 euro. Eigen verantwoordelijkheid zegt de leverancier en nieuw kraantje kost 80 euro. Inmiddels besloten het apparaat te laten verwijderen op eigen rekening. Advocaat ingeschakeld voor schade vergoeding.

  • Hebben we inderdaad vaker gehoord. Floww bestaat inmiddels niet meer. Overgenomen door Franke. Er zat, in onze beleving, een fout in de constructie. Monteurs losten dat altijd in het werk op, maar dat klopt natuurlijk niet.

 26. Wat de kokend waterinstallatie van Itho-Daalderop/Floww betreft kan ik slechts in herhaling vallen. Wat een schandalig slecht product. Vorige week heeft onze kokend waterboiler weer eens de geest gegeven. En opnieuw met een hoop vervolgschade.
  Even de gebeurtenissen op een rijtje. De boiler werd een aantal malen vervangen.
  De eerste boiler hield er gewoon mee op, verder geen schade.
  Itho-Daalderop kwam voor de eerste keer langs en plaatste boiler nr 2. Gratis, dat wel.

  De tweede boiler veroorzaakte na anderhalf jaar kortsluiting. Wij waren thuis, zodat nadat de stekker er uit was getrokken wij de elektriciteit weer konden inschakelen.

  Itho-Daalderop/Floww kwam voor de tweede keer langs en plaatste boiler nr 3. Tevens plaatste men een filter waarvoor we € 99,- moesten betalen.
  Boiler 3 begon na anderhalf jaar te lekken, en niet zo’n beetje ook. Helaas gebeurde dit toen we een paar dagen afwezig waren. De gevolgschade was enorm. Itho Daalderop/Floww verwijst doodleuk naar de inboedelverzekering. Helaas hadden we daar weinig aan, aangezien de 30 jaar oude parketvloer, die nog in perfecte staat verkeerde, verzekeringstechnisch was afgeschreven. De vloer is ernstig beschadigd.

  Itho-Daalderop kwam voor de derde keer langs en plaatste boiler nummer 4. En plaatste een nieuw filter (€ 79)
  Volgens uw richtlijn vervingen wij een jaar daarna, dus op tijd, het filter (laatste keer oktober 2019, € 79).

  Dit weekend zijn we thuisgekomen na een korte afwezigheid. De twee-en-een-half jaar oude boiler heeft weer eens kortsluiting veroorzaakt waardoor de aardlekschakelaar is uitgesprongen. Gevolg: onze geheel gevulde vriezer is ontdooid, de maden kropen in het rond, we hebben alles vanmorgen naar het scheidingsstation gebracht en de vriezer kunnen we ook vervangen, aangezien die geheel door de bedorven levensmiddelen is aangetast. De stank is enorm, zoals met de huidige zomerse temperaturen wel te begrijpen valt.
  En uiteraard hebben we geen warm water meer in de keuken.

  Bij mijn telefonische klacht bij Itho-Daalderop kreeg ik te horen dat ik een nieuwe boiler kon KOPEN. Mijn ongenoegen over deze reactie leidde tot het advies per mail een klacht in te dienen. Tot op heden kwam er slechts een ontvangstbevestiging, maar nog geen antwoord.

  Wat nu? Boiler nummer 5? Geen sprake van. Dit soort wanproducten komen ons huis niet meer in. Wij hebben inmiddels een Quooker besteld. En met Itho/Daalderop/Floww (naar hun zeggen één bedrijf) zijn we nog niet klaar.

 27. Wij hebben sinds 3 jaar een floww heetwaterkraan en hoewel we minder problemen ervaren dan sommigen hier zijn ook wij niet tevreden. Er is reeds 2 keer een monteur langs geweest omdat het veertje in de heetwaterknop los zat en we dit niet zelf mochten repareren. Daarnaast druppelt de kraan nu en zal dat filtertje met vol met kalk zitten (ondanks het prijzige kalkfilter) maar deze moet met een speciaal stukje gereedschap losgemaakt worden. Volgens floww zat dat zeker bij de oorspronkelijke levering. Ik kan het me niet voorstellen, wij zijn echte Hollanders en gooien zelden iets weg waarvan we de functie niet kennen. Uiteraard kon er een monteur voor komen (voor een rubbertje vervangen…). Tenslotte draait de kraan sinds 6 maanden stroef, kon ook een monteur voor komen maar een bevriende monteur adviseerde wat kranenvet nadat we de uitloop hadden verwijderd. Helpt redelijk goed, maar nog niet perfect. Al met al aardig wat irritaties die zeker 600 euro irritatie bij elkaar waard zijn.

 28. We hebben een Combi-L plintboiler van Itho Daalderop met 3-in 1 chromen twist kraan (nu 10 jaar oud volgens Floww). Deze zat in de keuken van de vorige eigenaars van ons huis. Net nadat we het hadden gekocht (maar voor de overdracht) ging bij hun de boiler kapot (8-2017)7. Deze is onder garantie vervangen en als je deze registreerd krijgt men 5 jaar garantie (mits de filter op tijd vervangen wordt uiteraard). Nu ging 8-2019 de boiler weer kapot, deze weer onder garantie vervangen. Daarnaast hadden we een dikke waterschade aan het kookeiland (€2000), wat door de inboedel werr vergoed). Nu lekt de kraan al een tijdje vanuit de aanlsluitingen in de kraan zelf. Er loopt water langs de slangen die uit de kraan komen. Ik heb de kraan al losgeschroefd, maar de 3 slangen krijg ik niet los. Gisteren gebeld met de service afdeling van Floww en de monteur zegt dat deze verlijmd zitten en je dus niet kan vervangen. Een optie is om een nieuwe kraan van Franke (Pollux RVS) te laten vervangen (onder coulance). Dit kost echter wel €338 inclusier montage. Dit vind ik nogal veel geld voor alleen de kraan. Maar blijkbaar zijn die krengen als je ze online koopt ook iets van €350-500 ex montage. Maar heb ook geen zin in weer een beschadigde keuken. Maar hopelijk kunnen we met zo’n kraan dan weer 10 jaar vooruit. Tenzij de boiler natuurlijk weer kapot gaat….

  • Beste Martijn,

   bekend verhaal, Floww bedrijf met slechtste service van nederland. jammer dat een bedrijf als Franke, die belangen heeft / had in deze club, niet deze service overneemt.
   Je vraagt je dan ook af of de voormalge producten van Floww welke u onder Franke’s label worden verkocht, betrouwbaar zijn…..

 29. Wij hebben ook de Floww wat een ellende, spijt als haren op m’n hoofd, ben er zo klaar mee bel je op donderdag op dat hij helemaal niks meer doe, komen ze een maandag pas de boel weeeer eens maken !!!!geen mensen in 2 jaar tijd al tig keer bij geweest hij gaat eruit ik ga voor de voor een quooker

 30. Wat mij enorm verbaasd is dat op al deze producten van 1000+ euro standaard maar 2 jaar garantie wordt gegeven.
  Koop een waterkoker van 15 euro bij de Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij en krijg ook 2 jaar garantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in