Exclusieve keukens bieden maximale kwaliteit en luxe in huis

0
1428
exclusieve keukens

Ben je op zoek naar bijzondere exclusieve keukens? Wil je geen standaard model, zoals die kant en klaar in de folders van meubelzaken staan, maar wil je er echt een waar je jouw eigen karakter in terugziet? Denk dan eens na over de aanschaf van een exclusieve keuken. De term is natuurlijk op zich vrij vaag, maar hiermee bedoelen we een keuken, die is samengesteld uit hoogwaardige materialen, perfect is afgewerkt en daarbij is voorzien van de allerlaatste technische ontwikkelingen. Een keuken dus die je de allerhoogste kwaliteit en luxe biedt.

Exclusieve keukens op maat voor je ontworpen

En bovendien een die je zelf samenstelt. Exclusieve keukens kunnen variëren van landelijk, klassiek handgemaakt maatwerk tot supermoderne strakke design keukens. Van warm massief hout tot koel en glanzend chroom en glas. De keuken wordt op maat voor je ontworpen. Voor alle onderdelen is maatwerk mogelijk, dus niet alleen voor de kasten en lades, maar bijvoorbeeld ook voor luxe toevoegingen als een natuurstenen keukenblad.

Kenmerken

Iedere exclusieve keuken is uniek. Er is geen lijstje met specifieke eigenschappen waar deze aan moet voldoen. Toch is er wel een aantal kenmerken, die je bij de meeste exclusieve keukens terugziet.

  • Is meestal een van een A-merk, zoals bijvoorbeeld Eggersmann of Snaidero.
  • Is over het algemeen ruim opgezet met veel bewegingsruimte voor de gebruikers zowel in als rondom.
  • En je hebt doorgaans de beschikking over allerlei extra opties, zoals een kookeiland, een apothekerskast of een design afzuigkap.

Persoonlijke wensen en ideeën

Bij het ontwerpen van een exclusieve keuken zal een keukenadviseur zich willen baseren op jouw persoonlijke wensen en ideeën. Het is daarom goed om al een beeld in je hoofd te hebben van hoe deze eruit moet gaan zien. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een L-opstelling, een U-opstelling of een T-opstelling. Je kunt een kookeiland nemen, keukenkastjes, lades of losse planken. Of natuurlijk een combinatie. Je bepaalt zelf welke materialen je in je keuken wilt gebruiken en welke kleuren je mooi vindt.

Rust je keuken uit met de beste apparatuur

Je stelt dus zelf je keuken samen door materialen, kleuren en indeling te combineren binnen de opstelling van je voorkeur. Daarnaast heb je ook nog de vrije hand in het uitkiezen van de apparatuur die je geplaatst wilt hebben. Wanneer je budget het toestaat, kun je de allerlaatste technische snufjes in je exclusieve keuken laten inbouwen. Net als de keuken zelf, is ook de apparatuur doorgaans van A-merken. Want natuurlijk wil je niet alleen verzekerd zijn van een keuken die een lust voor het oog is. Of het nu gaat om de koelkast of koel/vriescombinatie, de oven en magnetron, de ingebouwde vaatwasser of de kookplaat, je kiest natuurlijk voor de allerbeste kwaliteit en laat die inbouwen op de plekken die jij prettig vindt.

Afwerking van hoog niveau

Ook de afwerking is bij een exclusieve keuken van het allerhoogste niveau. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een aanrechtblad van gehard glas, rvs, keramiek, marmer of graniet. Of voor een in een prachtige landelijke stijl met massief houten fronten. Wat je ook in veel exclusieve keukens terugziet zijn fraaie design afzuigkappen. En een van de laatste trends is het inbouwen van LED verlichting.

Het mooiste in een grote ruimte

Een exclusieve keuken komt het fraaiste tot zijn recht wanneer je de beschikking hebt over een grote ruimte. Dat vergroot het aantal mogelijkheden om te spelen met de opstelling en indeling. Veel mensen kiezen in een grote ruimte voor een kookeiland als onderdeel van hun keuken. Wat je tegenwoordig ook steeds vaker ziet is een kookeiland mét een zitgedeelte. Op die manier maak je van je exclusieve keuken een gezellige centrale plek in huis die uitnodigt om gezellig samen te koken en tegelijk wat te drinken en van elkaars gezelschap te genieten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in