Stylepads, decoratieve en functionele wandbekleding verfraaien uw interieur

3
16954
stylepads

Waar een gedegen marketing exercitie al niet kan toe leiden. Het Nederlandse Bece uit Nunspeet, 1 van de grootste leveranciers van raamdecoratie, hield haar kerncompetenties eens goed tegen het licht. Producten van Bece komt u niet alleen tegen in bijna alle woonwinkels en bouwmarkten in Nederland, maar ook in vele landen buiten ons landje. Als we goed zijn in het bekleden van ramen, waarom dan niet eens kijken hoe we dit kunnen gebruiken in de rest van de woning? Deze gedachtegang leidde tot een zeer welkome aanvulling voor ons interieur; stylepads, modulaire wandbekleding welke niet alleen verfrissend fraai zijn maar ook nog eens heel decoratief. Aangezien deze stylepads ook als keuken achterwand een functie kunnen vervullen, willen wij deze wandbekleding graag onder de loep nemen.

Stylepads, wandbekleding voor elke ruimte

Het aanbrengen van een persoonlijke touch in het interieur is een tendens die we niet alleen in keukens terug zien. Met het ontwikkelen van de stylepads, welke door dockfour, in de markt worden gezet, krijgt u een bijzonder gereedschap in de hand om uw interieur een persoonlijke twist te geven. Dockfour is er in geslaagd, om een kwalitatief hoogwaardige oplossing te bedenken waarmee u eenvoudig uw eigen smaak en gewenste functie per ruimte aan de wand te hangen. De stylepads bestaat uit een modulair systeem waar verschillende pads met elkaar verbonden kunnen worden, tot een persoonlijk schilderij van materialen en functies. Voor elke ruimte in uw woning heeft dockfour specifieke materialen en functionaliteiten bedacht. Of het nu voor de woonkamer, de keuken, slaapkamer of uw kantoorruimte is, oplossingen zijn voorhanden.

Wat zijn stylepads

De wandbekleding is opgebouwd uit elementen van 60 x 60, 120 x 60 of 120 x 120 cm. Deze verschillende losse elementen zijn eenvoudig aan elkaar te koppelen. Met het ontwikkelen van dit systeem is men niet over 1 nacht ijs gegaan. Een grote ergernis voor iedere doe-het-zelver is een Ikea oplossing die net niet goed werkt. Zelfs voor de bezitters van 2 linker handen zijn de stylepads eenvoudig te monteren. De eerste winst is hiermee geboekt, het zal voor niemand een obstakel zijn om deze verfraaiing in hun woning toe te passen. U monteert een kunststof frame aan de muur. Vervolgens klikt u eenvoudig de overige frames vast aan het eerste frame. Met schroeven vastzetten, en de pads simpelweg op de frames klikken. Een kind kan de was doen!

achterwand stylepads

Verschillende materialen en uitvoeringen

Ik moet zeggen dat ik verbaasd was over het grote aantal mogelijkheden wat nu al geboden wordt met deze mooie ontwikkeling voor de interieurmarkt. De stylepads kunnen o.a. worden uitgevoerd met stoffen, metalen, houstsoorten, vinyl en vele andere materialen. Functionele oplossingen als een krijtbord en beschrijf baar vinyl zijn toepassingen die een ieder tot de verbeelding spreekt. Ziet u de mogelijkheden al voor U? Bij Dockhouse hebben ze er in ieder geval goed over nagedacht en hebben op een slimme wijze erop ingespeeld. Onze dagelijkse beslommeringen waar we nooit de juiste oplossing voor hebben, zijn nu eenvoudig te integreren in een decoratief wandsysteem. Nooit meer uw sleutels kwijt, een plek voor alle mobiele telefoons die meteen opgeladen worden, maar ook het simpele krijtbord waar vrouwen hun opdrachtenlijstjes kwijt kunnen.

De wandbekleding is niet alleen een platte 2D uitvoering maar ook een spannende 3 D oplossing die het tot een must have voor elke woning maakt. Per stylpad kunt u namelijk deze 3D functies toevoegen. Wat te denken van mooi vormgegeven boekenschapjes die uiteraard ook dienst kunnen doen als toonzaal voor mooie spullen. Als keukenachterwand zie ik een prettige aanvulling voor ontwerpen met keukeneilanden en hoge kasten. Hier worden we vaak geconfronteerd met het ontbreken van praktische ruimte om een koffiezetapparaat, mixer of toaster kwijt te kunnen. Met een draagkracht van bijna 25 KG per stylepad, kunnen we heel wat losse apparaten plaatsen aan de wand.

Daarnaast krijgt het begrip keukenachterwand in deze hoedanigheid een andere dimensie. In een open keuken met een kookeiland zien we vaak een doorlopende ruimte naar de eetkamer en woonkamer. Een goed verbinding tussen deze ruimtes is vaak moeilijk te maken. Met de juiste samenstelling van stylpads is deze verbinding goed tot stand te brengen. Een doorlopende wandbekleding welke aansluit op beide ruimtes biedt u de mogelijkheid om dit probleem esthetisch en functioneel op te lossen.

De grote klok welke als losse module op een unit is te plaatsen vind ik een zeer geslaagde oplossing. Simpel twee wijzers op uw persoonlijk gekozen ondergrond maken het tot een juweeltje welke u eigenlijk niet mag laten ontbreken. Ook de te integreren wandlampen zijn een praktische oplossing die het plaatje nog beter maakt

Uw persoonlijkheid integreren in uw wandbekleding

De mogelijkheden zijn legio met stylpads. Een bijzondere toepassing is het printen van een foto op een metalen onderplaat. Met de grote afmetingen creëert u een eyecatcher van jewelste, groot aanwezig of subtiel geïntegreerd in een groter geheel. De kwaliteit van de foto op de onderlaag is van een zeer hoog niveau. Toepassingen in deze hoedanigheid vinden ook hun weg binnen bedrijven, waar u op een elegante en flexibele manier uw kantoor of winkel kunt verfraaien.

Naast de foto’s kent dockhouse de mogelijkheid om zelf materialen aan te leveren. Persoonlijke touch in optima forma. Ook hier zie ik mogelijkheden in het keukenbereik. Een achterwand in uw wandkeuken zou u op een subtiele manier kunnen laten terugkomen aan een wand. Uiteraard zal u leverancier dan bereidt moeten zijn materialen aan te leveren

Wat kost een stylepad?

Op de website van dockhouse kunt u eenvoudig zelf een samenstelling maken van uw gewenste wandbedekking. Een overzichtelijk systeem biedt u de mogelijkheid om uw wand zelf samen te stellen en meteen te visualiseren. Tevens wordt inzichtelijk gemaakt welke kosten dit met zich meebrengt. De beleving van prijs is zeer relatief, als ik aangeef dat u voor een gemiddelde stylepad iets minder dan € 100,00 kwijt bent, dan vind ik dat zeer acceptabel. Een wandbekleding van 3 x 1.2 meter komt dan op een kleine € 1200,00.

Een kleine kanttekening wil ik toch nog plaatsen. Voor de minder visueel begaafden, en schaamt u niet dat zijn er velen, is een goede advisering om tot een passende configuratie te komen, wel handig. Laat u bij twijfel adviseren, bijvoorbeeld bij Dock Four.

Met de nieuwe stylepads van Dockhouse zou weleens een trend ingezet kunnen worden die in 2016 een start kent. Ik denk dat het een groot succes gaat worden. De drempel is relatief laag en het plezier heel groot. Mocht u uw stylepads na een aantal jaren willen vervangen, dan is dat geen enkel probleem, u klikt er zo een paar nieuwe in. Ook een uitbreiding is eenvoudig te realiseren. Redenen genoeg om u eens te laten informeren over stylepads.

3 REACTIES

  1. Voor nieuwe keuken moeten wij ook iets doen met onze keukenachterwand. Vind die stylepads wel heel fraai. kan je ze ook achter je kookplaat op hangen. wij willen een blad van 75 cm diep. of achter spoelgedeelte? Waar kan je die stylepads zien?

    • Het is niet aan te raden om stylepads achter een kookplaat te monteren, ook al is het blad dieper dan 60 cm. Ik zou me kunnen voorstellen dat achter een spoelgedeelte, prima stylepads te gebruiken zijn. Houdt wel rekening met het materiaal waarmee u de stylepads uitvoert. Zo zal een hout of stof (en sommige lakken) uitvoering logischerwijs minder geschikt zijn. Het is goed om u te laten adviseren door een van de dealers van stylepads.

  2. In onze keuken hebben we ook stylepads geplaatst. Achter de eettafel. Het staat echt geweldig goed. Alleen past de eettafel er niet meer echt bij. We zijn op zoek naar een noten houten tafel. Iemand die een goed adres heeft? we wonen in Hilversum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in