Het materiaal dat waarschijnlijk het meest gebruikt wordt voor spoelbakken in keukens is roestvrijstaal. Dit materiaal heeft dan ook tal van voordelen. De keuze van het soort spoelbak dat je in je keuken wilt is belangrijk. De keuken wordt een steeds belangrijkere ruimte in ieder huis. Het is de plek waar je als gezin samenkomt om te eten en bij te praten. En binnen je keuken is de spoelbak weer een van de belangrijkste onderdelen. Niet de meest opvallende, maar wel een element dat je de hele dag door gebruikt. Om je handen te wassen of de afwas te doen. Maar ook om eten te wassen of pannen af te gieten.

Voordelen rvs spoelbak

Spoelbakken van roestvrijstaal hebben een aantal voordelen in vergelijking met bijvoorbeeld spoelbakken van keramiek of andere soorten steen. Rvs is duurzaam en heel gemakkelijk schoon te maken. En het past bij vrijwel ieder interieur. Bovendien is roestvrijstaal een heel licht materiaal, waardoor de kasten waarop de spoelbak steunt niet zo zwaar belast worden als bij de meeste stenen spoelbakken het geval is.

Gemakkelijk schoon te maken

Een heel groot voordeel van rvs spoelbakken is dat ze heel gemakkelijk schoon te maken zijn vergeleken met bijvoorbeeld natuurstenen of betonnen spoelbakken. Omdat rvs een glad oppervlak heeft, kunnen bacteriën zich er veel moeilijker aan hechten. Natuursteen en het tegenwoordig erg populaire beton hebben een licht poreuze structuur. Daarom is met name beton, hoewel erg fraai als materiaal voor een aanrechtblad, niet aan te bevelen voor een spoelbak. Hier wil je je pannen in kunnen zetten, met afwisselend koud en kokend heet water in kunnen werken, kortom, het heeft nogal wat te verduren. En tegelijk wil je er ook je handen én etenswaren in kunnen wassen, dus wil je maximale hygiëne. Dan is rvs dus ideaal.

Een rvs spoelbak is onverwoestbaar

Een ander voordeel van rvs is dat je er weliswaar vrij snel krasjes op krijgt, maar dat het praktisch onverwoestbaar is. Spoelbakken van natuursteen of beton kunnen net zo gemakkelijk krassen krijgen, maar na verloop van tijd kunnen kleine beschadigingen daar ook uitgroeien tot echte schade, wanneer er bijvoorbeeld stukken glazuur afbreken. Dat is bij roestvrijstaal onmogelijk.

De uitstraling van een professionele keuken

Je ziet rvs ook altijd in professionele keukens in restaurants of hotels. Dat is natuurlijk niet voor niets. Wil je de sfeer van een professionele restaurantkeuken naar je huis overbrengen, dan past een rvs spoelbak daar uitstekend bij. Het zorgt voor een moderne, strakke en bovendien hygiënische uitstraling. Het past dan ook in vrijwel ieder keuken ontwerp.

Mooie strakke uitstraling

Je ziet de laatste jaren steeds meer roestvrijstaal opduiken in de keuken. Een spoelbak van rvs is maar één onderdeel. Het is ook een geliefd materiaal voor kranen, afzuigkappen, oven fronts en koelkasten. Behalve vanwege de hygiëne en de eenvoudige reiniging, is dit natuurlijk ook omdat de combinatie van zoveel apparaten en elementen in één en hetzelfde materiaal een geweldig strakke, moderne look aan je keuken geeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in