Oranier inductie kookplaat met afzuiging in groot formaat

0
5096

Oranier in Nederland misschien geen begrip maar bij onze oosterburen een gevestigde naam. Een fabrikant van inbouwapparatuur die al sinds 1904 bestaat. Het Duitse bedrijf biedt een breed scala aan inbouwapparaten. De basis voor haar producten ligt in innovatie, creativiteit en technologische hoogstandjes. Niet voor niets meer malen bekroond met de red dot design awards welke gelden als de Oscars voor de keukenbranche. Ook Oranier kon niet achterblijven met een alternatief voor de Bora werkbladafzuiging. Op geheel eigen wijze biedt de Duitse fabrikant enkele fraaie oplossingen welke onderscheidend zijn op het gebied van werkbladafzuiging.

Oranier werkbladafzuiging biedt voordelen

Dat wij al lang fan zijn van werkbladafzuiging mag blijken uit de aandacht die wij deze productgroep geven. Oranier heeft met haar inductiekookplaten met afzuiging de trend ook onderkent. Daar waar Bora als eerste bedrijf met de Bora Basic een geïntegreerde werkbladafzuiger in de markt bracht, borduurt Oranier hier op door.

Wezenlijk onderscheid met andere aanbieders is de plek van de afzuiging. Deze bevindt zich achter de inductie kookplaat. In gesloten uitvoering oogt de kookplaat als een geheel. Het voordeel is dat de pannen allemaal vooraan op de kookplaat naast elkaar gerangschikt kunnen worden. Dit betekent dat u niet over de voorste pannen heen hoeft te reiken om in de achterste pannen te roeren. Met de inbouw van de kookplaat zou u derhalve de rand van de kookplaat wat verder kunnen plaatsen dan gebruikelijk. Deze zgn. c maat is normaal gesproken 7-8 cm, maar kan met een Oranier op 15 cm worden bedacht.

Een ander groot voordeel is dat de inbouw van de werkbladafzuiging van Oranier het gebruik van een bovenste lade wel mogelijk maakt!! Een belangrijke lade in uw keuken die bij andere systemen altijd opgeofferd moet worden voor de onderliggende afzuiger. In een wat compactere keuken kan 1 lade meer of minder van groot belang zijn. Houdt wel rekening dat de inbouwbreedte een onderliggende kast minimaal 90 cm moet bedragen.

Uitvoeringen

Oranier biedt eigenlijk 2 modellen die beide in een recirculatie ( met koolstoffilters) en een afvoer naar buiten optie worden aangeboden. Beide modellen kunnen valk ingebouwd worden of als opbouw (al dan niet met RVS kader).

Het “basis” model KXI 1092 heeft al een aantal interessante specificaties in zich die voor menige consument ruim afdoende zijn.

Specificaties basismodellen

De basis inductie kookplaten met afzuiging van Oranier kennen 4 zones waarvan de 2 rechter zones te koppelen zijn tot 1 grote zone. Hierop kan een grote braadslede in de breedte geplaatst worden. Met een booster functie op deze zones tot 3700W kunt u ook echt braden! Een geweldige functie die echt kookplezier toevoegt in uw keuken.

De touch control display maakt bediening eenvoudig. Ook met natte vingers werkt deze functie goed, en dat zien we wel eens anders. Per kookzones zijn 10 standen mogelijk waarvan 1 boosterfunctie. Panherkenning op elke zone een timer en kookwekker behoren tot de standaarduitrusting. De afzuigunit werkt uitstekend, ook met hogere pannen. Het geluidsniveau is met 53 Dba tot 65 Dba gemiddeld wat hoger dan bij andere werkbladafzuiging, maar door de plaatsing onder het aanrechtblad, niet storend en zeker minder geluid dan bij een traditionele afzuigkap.

Luxere modellen

Oranier biedt met de KFL2094 ook uitgevoerd in een recirculatie en afvoer variant, een uitgebreidere inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiger. Een beetje vergelijkbaar met de duurdere en uitgebreidere BFIA en BFIU van Bora.

Deze modellen kennen echter een aantal bijzondere specificaties. Allereerst worden alle zones automatisch gekoppeld als een pan 2 zones bedekt. Eigenlijk betekent dat u dan 1 grote flexzone hebt. Elke zone kent een vermogen 3,7 Kw en daarmee kunt u turbo koken.

De speciale grilfunctie met 9 standen zal de liefhebber aanspreken. Hiermee zijn de eerste 3 standen voor groente, de volgende 3 standen voor vis en de laatste 3 voor vlees. Een speciale grilplaat is voor deze oplossing bedacht en maakt een inbouw grilplaat in uw keuken overbodig.

Ook de speciale warmhoud standen, kookstanden en smeltstanden (42 graden) zijn leuke extra’s op deze Oranier inductiekookplaat.

De touch slider bediening licht wit op en is zeer eenvoudig in de bediening. Pan en stand herkenning maken het mogelijk om een pan te verschuiven zonder dat de bijbehorende stand verloren gaat. Het schuiven van pannen en plaatsen van extra pannen is simpeler dan ooit.

Recirculatie en afvoer

De recirculatie unit heeft een afmeting van 730x445x230 deze komt achter de laden en moet bereikbaar zijn voor het vervangen van de koolstoffilters. Hier zal in de keuken planning wel rekening gehouden moeten worden. In de afvoer variant heeft de motor unit een kleinere afmeting die bovendien flexibel te plaatsen is.

Prijzen

De  Oranier werkblafzuiging basismodellen KXi 1092 kosten € 2987,00 voor de variant met afvoer en €2995,00 voor de recirculatie optie ( inclusief koolstoffilters). De profi actief koolstoffilters gaan ongeveer 3  jaar mee. De prijs bedraagt € 170,00 per set filters.

De luxere Oranier KFL2094  inductie kookplaten met afzuiging kosten €3789,00 respectievelijk €3895,00 voor de recirculatie uitvoering.

Als we de prijsstelling van deze kookplaten vergelijken met die van de best verkochte modellen in de keukenmarkt, te weten Bora, Novy, Neff en kuppersbusch dan zien we dat Oranier goed vergelijkbaar is met de andere aanbieders.

Zoals aangegeven bieden de inductiekookplaten van Oranier enkele interessante extra’s:

  • Inbouw maakt gebruik bovenste lade mogelijk
  • Brede kookplaat waar pannen naast elkaar geplaatst kunnen worden
  • Flexinductie

Heeft u interesse in de aanschaf van een Oranier kookplaat met afzuiging tegen een scherpe prijs, mailt u dan met info@keuken-prijs.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in