Een naam die bij een ieder wel een belletje zal gaan doen rinkelen. Bekend van magnetrons, LCD tv’s printers, rekenmachines maar ook van zonnepanelen. Vooral op het gebied van het zgn. witgoed is Sharp al jarenlang een grote speler. 15 % van alle verkochte magnetrons in Nederland dragen het Sharp label. Het Japanse bedrijf ontwikkeld en produceert haar producten met de bekende Japanse kwaliteitsgedachte. Dat vertaalt zich dan eigenlijk ook altijd in kwalitatief hoogwaardige producten welke ook nog eens voorzien zijn van een aantrekkelijk prijskaartje. Sinds kort heeft Sharp een programma inbouwapparaten ontwikkeld voor de keukenmarkt, en daar zou u beslist naar moeten kijken.

Verassende service op Sharp inbouw apparatuur

Wie kent het niet, op een cruciaal moment, althans zo voelt dat, begeeft een van uw inbouwapparaten het. De broodnodige vaatwasser stopt er mee vlak voor de kerst. Uit ervaring weet ik dat de service van de meeste merken u niet in korte tijd uit de brand gaan helpen. Sterker nog eigenlijk is Miele een van de weinige merken waar een servicemonteur binnen notime op de stoep staat. Dat kan beter zullen ze bij Sharp gedacht hebben.  Bij een storingsmelding van uw apparaat voor 15.00 uur staat de volgende dag al een servicemonteur op de stoep. Mocht deze het bij het eerste bezoek niet kunnen repareren bent u gegarandeerd van een tweede bezoek binnen 48 uur. Als onverhoopt dat ook geen soelaas biedt, ruilt Sharp uw apparaat om voor een nieuwe. Dat klinkt als muziek in de oren.

Sharp hanteert deze filosofie met de gedachte dat haar producten zo goed zijn dat service echt een noodzakelijk kwaad is. Ervan uitgaande dat een service bezoek een bedrijf al gauw € 150,00 kost is dat ook wel nodig als de prijzen zo laag zijn…

Inbouwapparaten in strak assortiment

Met de introductie van het assortiment van Sharp voor de keukenmarkt bleek meteen al hoe slagvaardig het bedrijf is. De eerste aanvullingen op aangeven van de keukenmarkt staan al op stapel. Het gehele assortiment beslaat alle gangbare apparaten. Vaatwassers, koelkasten, kookplaten, ovens, magnetrons en een aantal afzuigkappen. Laten we het voldoende keuze noemen. Geen overkill maar een goede keuze uit gangbare types.

sharp

Vaatwassers

Sharp biedt een zestal vaatwassers welke worden aangeboden voor prijzen van € 399,00 tot 599,00. Het goedkoopste model komt met  een A+ energieklasse en heeft net als al andere vaatwassers een robuuste RVS kuip. De 5 programma’s zijn ruim voldoende voor het gebruik. Eigenlijk een apparaat ontkleed van alle (overbodige) luxe. Een prima machine voor het geval uw vaatwasser het begeeft. De full option machine kost nog altijd maar € 599,00. Dat is gezien het aantal specificaties zeker niet verkeerd. Met een energieklasse van A+++ bespaart u aanzienlijk op de energiekosten en bovendien hoeft het apparaat met 15 couverts ook minder vaak te draaien, als u voldoende servies heeft natuurlijk. Dit type kan zich meten met de betere vaatwassers van de grote merken.

De 3D verstelbare besteklade is een handige optie voor een optimale indeling. De Led binnenverlichting maakt het uitruimen een stuk gemakkelijker en draagt ook bij aan ons milieu. Ook de auto door opener is handig, na het draaien opent de deur automatisch zodat de (vochtige) lucht kan ontsnappen.

Sharp biedt ook 2 modellen in een breedtemaat van 45 cm. Een uitvoering die we in een praktische compacte keuken steeds meer tegen gaan komen. De huishoudens worden eigenlijk steeds kleiner en dan geeft dit formaat extra ruimte voor andere doeleinden. Met de vaatwassers van Sharp kunt u ook in een nieuwe keuken prima uw budget onder controle houden.

Koelkasten en vriezers

Net zoals bekende merken (Bosch, Liebherr, Bauknecht etc.) niet al hun koelkasten en vriezers zelf produceren, zo heeft ook Sharp een gedeelte ondergebracht bij een grote Europese producent. Laten we er niet om heen draaien het gaat vaak om naam en imago, en daar betaalt u dan ook extra voor. Ook in dit segment is Sharp er in geslaagd een actueel aanbod te creëren. Buiten de nis 103 koelkast, welke binnenkort toegevoegd wordt, ontbreekt er niet veel. In Nederland wordt de koelvriescombinatie in een nismaat van 178 cm nog altijd zeer goed verkocht. De ideale oplossing voor een gezin. Sharp kent in deze maat 4 alternatieven welke aangeboden worden met prijzen van € 549,00 tot € 699,00.

Met een energieklasse van A+ kunt u goed uit de voeten. In de wetenschap dat een A+++ per jaar maar enkele tientjes aan besparing oplevert, hoeft u niet perse honderden euro’s meer uit te geven voor een koelkast in de A+++ range. In de duurdere modellen is standaard de no frost functie voorzien,  ontdooien van uw vriesruimte behoort tot verleden tijd. Led verlichting en groenteladen waar de vochtigheid is te reguleren behoren tot de standaard opties. De deur op deur montage biedt in de regel een langere levensduur voor uw keukendeur.

Een grote koelkast van 178 cm in combinatie met een grote vriezer van 178 cm behoort tot de mogelijkheden. Uiteraard ook los van elkaar. Met enige regelmaat vinden we ze allebei in een kastenwand terug. De wens om veel producten vers te houden dan wel in te vriezen. Ook hier heeft Sharp het prijsniveau zeer acceptabel gemaakt (resp. € 699,00 voor de vriezer en € 649,00 voor de koelkast). Bij veel merken koopt u voor de optelsom niet eens een vriezer van 178 cm! De specificaties zijn wederom aansprekend. De twist Ice maker en no frost in de vriezer vind ik toch wel opmerkelijk in dit prijssegment. In de koelkast is een LED verlichting voorzien, standaard wijnrek en de instelbare luchtvochtigheid voor de groenteladen. Vriezer en koelkast hebben hier een A++ label.

Magnetrons, combi magnetrons en ovens

Hier heeft Sharp een breed aanbod gecreëerd. Het design is netjes, alleen de samenhang ontbreekt nog. Het zeer uitgebreide aanbod van maar liefst 13 ovens in de prijsklasse van € 299,00 tot € 829,00 is wat overdreven. Dit zou teruggebracht kunnen worden tot 4-5 modellen. De ovens zijn verkrijgbaar in een zwarte, RVS (vingerafdrukvrij) of gecombineerde uitvoering. De goedkoopste oven biedt 6 standaard oven programma’s. Simpel maar doeltreffend. Sharp vindt het schoonmaakgemak van een oven blijkbaar belangrijk, aangezien dit in de in prijs oplopende modellen verder verbeterd.

Het duurste model komt met een katalytische achterwand en kent een VAP cleaning (reinigingsprogramma met stoom). Deze Sharp inbouwoven heeft een TFT LCD bediening scherm en 10 oven programma’s. De 150 kookprogramma’s hadden wat mij betreft er wel uit gemogen, hetgeen in de modellen van € 549,00 (resp. € 579,00) het geval is. Verder is het topmodel uitgevoerd met telescopische rails en een optionele pizza set. Laatste functie is een van de leukere gadgets die er in een oven te vinden zijn (als je van eigen gebakken pizza’s houdt natuurlijk!)

Naast enkele inbouw magnetrons, welke, niet als in het vrijstaande segment, waarschijnlijk niet verkocht zullen worden, biedt Sharp 2 combi magnetrons. Het duurste model van € 829,00 is een bijzondere! Het apparaat herbergt naast een oven en een magnetronfunctie ook nog een stoomfunctie. De stoom wordt niet door de microgolven opgewekt maar buiten de ovenruimte. Dit laatste is opmerkelijk omdat stoom in dit soort combi’s door microgolven ontstaat, hetgeen minder nauwkeurig en goed werkt. Helaas heb ik het apparaat niet live in actie gezien maar de specificaties zijn veelbelovend. Siemens heeft in de studioline een gecombineerd apparaat voor rond de € 2500,00, uiteraard met meer mogelijkheden en in een nis 60cm, maar toch…. Het broertje van dit combi stoom magnetron apparaat heeft de stoomfunctie niet en is de enige echte combi magnetron in het aanbod van Sharp.

Kookplaten

Sharp biedt geen gaskookplaten aan. Op zich een goede zet. Inductiekookplaten zijn hot en gas zal steeds verder uit het keukenbeeld verdwijnen en dat is niet alleen goed voor Groningen. Inductie werkt gewoonweg beter als gas en is goedkoper. De overweging om ook keramische kookplaten aan te bieden kan ik niet helemaal volgen. Deze voegen ook niet veel meer toe. Het prijsverschil met de inductiekookplaten is daarnaast beperkt, en zodoende zal dat voor consumenten lijkt mij geen reden zijn om voor een keramische kookplaat te kiezen.

Het aanbod inductiekookplaten gaat van 60 CM uitvoeringen tot een 90 CM model. (prijzen van € 429,00 tot € 799,00) In het model vanaf € 499,00 is een boost functie verwerkt van 3500 W. Dat is aanzienlijk en benaderd het wok gevoel. De bediening van de inductiekookplaten van Sharp zijn middels een front Touch bediening of een slider Touch bediening geregeld. Gangbaar ook in de hogere prijsklassen inductiekookplaten. Eigenlijk is er op het aanbod inductie niet veel aan te merken. De prijzen zijn in ieder geval aantrekkelijk.

Afzuigkappen

Sharp biedt momenteel een 4-tal schuine wandkappen welke een aardig design hebben . heier meest toch wel een blokmodel (wand en eiland) in de maten 60 en 90 cm. Een plafondunit zou ook niet misstaan.

Bij het ter perse gaan van dit artikel wist Sharp al mede te delen dat er ook een kookplaat met werkbladafzuiging gaat komen. We zullen hier graag over berichten.

Een complete inbouwset van Sharp

Als u wilt kunt u dus al een complete inbouwset van Sharp betrekken voor iets meer dan € 2200,00. Kiest u links en rechts in het assortiment een wat duurder model dan komt u rond de € 3000,00. Dat is niet verkeerd. Niet alleen om meer budget over te houden voor andere zaken, maar ook als het gaat om vervanging. In combinatie met de goede service lijkt Sharp een mooie partij om mee te gaan werken.

Heeft u interesse in het aanbod van Sharp dan kunt u hier meer informatie opvragen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in