Met de nieuwe sous vide oven van Neff kookt u als een sterren kok

1
3915
Neff sous vide oven

De grotere aandacht voor het sous vide koken is door Neff ook onderkent is. Reeds langer toegankelijk voor de consument maar pas in het laatste jaar onder de  aandacht gekomen. Een trend kunnen we het zeker nog niet noemen maar in potentie gaat sous vide koken groter worden dan stoom. Uiteraard alleen nog toegankelijk met een grotere portemonnee omdat naast de oven ook nog een vacumeerlade benodigd is.

De sous vide ovens van Neff

Sinds de komst van de stoomoven was het wachten op de introductie van sous vide koken voor de consument. Een techniek die door topkoks al jaren gebruikt en beproefd is. Koken op een hoog niveau is nu toegankelijk voor de gewone sterveling. Sous vide koken betekent letterlijk koken onder vacuum. Door vis, vlees of groenten in een zak te vacumeren en deze in een oven op een constante temperatuur te laten garen met gebruik van stoom, kunt u elk product met grote precisie bereiden. Met de nieuwe sous vide ovens van Neff wordt het allemaal heel gemakkelijk. Naast de oven heeft u natuurlijk wel een vacumeerlade nodig.

De voordelen

Als u uw gasten (en uzelf) wil trakteren op een fantastische maaltijd dan zou de sous vide oven van Neff wel eens als muziek in uw oren klinken. De techniek draagt erbij dat alle natuurlijke ingrediënten van de te stomen producten bewaart blijven hetgeen de smaakbeleving aanzienlijk verhoogt. Ook blijven met deze stoomtechniek de mineralen en vitaminen in het product bewaard. Zoals dat ook met stomen geldt zult  u merken dat groentes smaken naar groentes. Vlees kan exact medium rare worden voorbereidt en vis behoudt smaak en textuur. Met een goede tabel waarin per groente, vlees en vissoort wordt aangegeven wat de ideale temperatuur instelling is, kunt u mbv de sous vide oven van Neff, dit eenvoudig realiseren. Door de eenvoudig bedienbare ovens kan het niet meer mis gaan. Overgaren behoort  tot de verleden tijd!

De vacumeerlade

Neff heeft speciaal voor het sous vide koken een vacumeerlade ontwikkeld. Het lijkt een eenzijdig apparaat maar dat is het niet. De techniek biedt ook mogelijkheden met marineren en conserveren. Essentieel is dat er een vacuum van bijna 100% moet worden bereikt om een goed resultaat te kunnen bereiken. Conventionele vacumeer apparaten halen dat in de regel niet. Natuurlijk is het voor de liefhebber een mooie aanvulling op de sous vide oven waaronder de lade in hetzelfde design geplaatst kan worden. U moet wel in uw keukenbudget ruimte maken voor deze gadgets.

Bedieningsgemak

Neff biedt een 2-tal ovens waar de sous vide kooktechniek is ingebracht. Een nis 60 en een is 45 cm oven.  De B48FT68N1 60 cm full steam oven en de C18FT48N1 45 cm full steam oven zijn de nieuwe paradepaardjes. In vele opzichten vergelijkbaar met de duurdere modellen van Miele en Gaggenau. De specificaties van deze inbouwovens zijn indrukwekkend. Opvallend is het grote TFT kleuren scherm met een grafische display. Fulltouch control biedt ook echt volledige controle en overzicht. Het bedieningsgemak maakt dat u de handleiding eigenlijk niet meer hoeft te lezen. De 13 oven programma’s zijn eenvoudig in te stellen. In een goede oven mag hij niet ontbreken de kerntemperatuurmeter. Bij Neff heet dat de multipoint kerntemperatuurmeter. Deze drukt u eenvoudig in het vlees en geeft de gewenste binnentemperatuur aan. U wacht rustig af tot de oven de juiste temperatuur heeft bereikt en uw vlees is perfect gegaard. Eigenlijk een alternatieve manier van sous vide koken (voor bepaalde producten dan) zonder dat er gevacumeerd wordt.

Met de circo therm van Neff weet u zeker dat hete lucht gelijkmatig in de oven wordt verdeeld, een must als u op meerdere niveaus te gelijk producten aan het bereiden bent. Ook het warmhouden (opwarmen) van servies is een handige functie, waar u geen warmhoudlade meer voor nodig heeft. De gepatenteerde slide en hide functie waarmee u de oven in zijn geheel laat verdwijnen in de oven is ook een prettige bijkomstigheid waar u graag wat extra voor zou willen betalen.

Pizza’s bakken, grillen, ontdooien, boven en onderwarmte het is allemaal mogelijk. Uiteraard gaat hier eigenlijk om de sous vide functie. Die werkt fantastisch. Professioneel en eenvoudig uit te voeren.

De sous vide ovens van Neff, zijn compleet en fraai van design. Voor € 2699,00 (60 cm) of € 2199,00 (45 cm) bent u in het bezit van een geweldige oven.

1 REACTIE

  1. Mooie oplossing dat sous vide koken. De Neff oven is nog wel redelijk geprijsd in vergelijking met ander merken (miele en gaggenau) Alleen komt er dus wel een vacumeerlade bij! Weet u wat deze vacumeerlade van Neff gaat kosten? Heeft u toevallig ook ervaring met het merk kitchenaid? Die schijnen ook een sous vide oven en vacumeerlade te hebben!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in