Prachtig design en functionaliteit; Miele Smartline met geïntegreerde werkbladafzuiging

0
4381
Miele Smartline werkbladafzuiging

Het mocht niet ontbreken in het assortiment van de meest toonaangevende leverancier van hoogwaardige inbouwapparatuur voor de keukenmarkt. De Miele smartline met werkbladafzuiging zal stevige concurrentie gaan bieden in het segment van flexibele werkbladafzuiging. Het combineren van een tepan yaki, een inductiekookplaat, barbecue/grill, gaskookplaat, een inductiewok met een of meerdere werkbladafzuigers is de kern van deze nieuwe telgen in het Miele assortiment (leverbaar vanaf Juni 2017)

Miele smartline werkbladafzuiging veelzijdig en elegant

De kern van het programma lijkt de 60 cm brede inductiekookplaat te zijn. De tendens waarbij inductiekoken het koken op gas aan het inhalen is gaat zich verder doorzetten. In de smartline van Miele kan naast deze 60 cm brede inductiekookplaat de werkbladafzuiging aan beide zijden worden toegevoegd. De inductiekookplaat herbergt de handige powerflex technologie in zich. Hiermee krijgt u de vrijheid om 2 zones te koppelen tot 1 grote zone, waar een grote braadslede in zijn geheel op kan. De smartline van Miele is smart en bedacht voor alle mogelijke variaties e kookwensen. De losse elementen zijn 38 cm breed. In deze maatvoering is er ook een powerflex inductiekookplaat te verkrijgen. De overige elementen kennen ook deze breedte.

Afzuigen op hoog niveau

De kern van de Miele Smartline is uiteraard de werkbladafzuiging module. Deze heeft een breedte van 12 cm. De vormgeving van het element is onderscheidend, althans het oogt aantrekkelijk in combinatie met de zwarte inductiekookplaten en gaskookplaten. In gesloten toestand loopt de deksel van deze werkbladafzuiging mooi gelijk met het glazen kader. Een belangrijk punt van deze kookplaat afzuiging is de inbouwdiepte van slechts 16 cm, deze is beperkt waardoor de ruimte onder de kookplaten optimaal benutten kunnen worden voor opslag. Kookluchten worden direct bij de bron afgezogen en het vet wordt gefilterd in een 10 laags vetfilter.

U kunt kiezen voor het afvoeren van luchten naar buiten of gebruik maken van een koolstoffilter. Miele heeft in de smartline serie uiteraard ook nagedacht over een efficiënte recirculatie optie. Niet onbelangrijk is de zgn flameguard. Dit dient om te voorkomen dat een gasvlam naar binnen gezogen wordt. Een must have die het mogelijk maakt om veilig en verantwoord op gas te koken in combinatie met werkbladafzuiging. Miele maakt gebruik van een eco motor die niet alleen zuinig is met energie maar ook een ruim vermogen heeft.

Teppan Yaki

In de Smartline met werkbladafzuiging is een 38 cm brede teppan yaki een fun element. Als u van Japans eten houdt dan kent u ongetwijfeld deze gladde bakplaat waar u direct op kunt bakken en braden. De teppan yaki van Miele heeft 2 zones welke u apart kunt bedienen. Dit betekent dat u verschillende ingredienten (bv vlees en groente) tegelijk van een verschillende temperatuur kunt voorzien, handig!

Grill

Uiteraard mag deze fijne toepassing niet ontbreken in de Smartline van Miele. Heerlijk grillen geeft het gevoel van barbecueën maar dan in uw keuken. De werkbladafzuiging maakt dit mogelijk. Meer mogelijk dan waar de grilplaat gecombineerd wordt met een wandafzuigkap of eilandafzuigkap. De 38 cm brede grilplaat kent ook verschillende interessante toepassingen. Zo kunt u  tegelijk grillen en warmhouden. Het apparaat kan gevuld worden met water en lavastenen waardoor ook het onderhoud en reiniging eenvoudiger worden.

Gaskookplaat en wokbrander

Hiermee zou Miele met de nieuwe smartline wel eens een goede slag kunnen slaan. Een wokbrander op gas in combinatie met werkbladafzuiging is op dit moment nog uniek. Ik vond het altijd al een tekortkoming in de systemen van Bora. De 38 cm brede gas wokbrander biedt daarnaast voldoende ruimte om een echte wok te plaatsen. Vaak zien we dat de ruimte voor een wok beperkt is, dat is hiermee ondervangen. De combinatie met een powerflex inductiekookplaat geeft u de mogelijkheid om al u kookwensen te vervullen. De gaskookplaat in de Smartline mag er ook zijn. 2 stevige branders welke bediend worden met robuust uitgevoerde metalen knoppen.

Toepassingen

Een rekensom leert dat u voor een gemiddelde samenstelling minimaal 90 cm aan aanrechtblad ruimte zult moeten reserveren. Dit lijkt niet onoverkomelijk. Vooral op kookeilanden zien we dat de toepassing van werkbladafzuiging een ideale oplossing is. Geen hinderlijke afzuigkap meer in beeld en de mogelijkheid om boven uw keukeneiland een mooi lamp te hangen. Uiteraard zal het afvoeren / recirculeren de nodige aandacht  moeten hebben in een keukenontwerp. Dit zal met een goed keukenadvies uiteraard goed in te vullen zijn.

In situaties waar u tegen een wand aan  kookt is de toepassing van een kookplaatafzuiging goed in te vullen. Het opent de mogelijkheid van een heel ander keukendesign. Wat wij op het moment van schrijven nog niet in beeld hebben zijn de prijzen van Miele Smartline werkbladafzuiging. Miele positioneert zich aan de bovenkant van de markt en gezien hetgeen geboden wordt, verwachten we dat de prijzen op dit niveau zullen zijn. Een stevige zak met geld zult u moeten meenemen, maar daar krijgt u dan ook wel een van de mooiste systemen voor in de markt. Het is de vraag of u wel een keuze kunt maken uit al dit moois!

Wilt u weten of deze Miele werkbladafzuiging geschikt is voor uw keuken? Kom er achter door onze checklist in te vullen. Na het invullen krijgt u gratis advies en eventueel prijzen van de verschillende mogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in