Een nieuw aanrechtblad van de Gamma is ook van prima kwaliteit

0
18863
aanrechtblad gamma

Het vervangen van een oud of beschadigd aanrechtblad kan de keuken een compleet nieuwe uitstraling geven. Vaak kan een oude keuken door alleen al het blad te vervangen er weer uit komen te zien als nieuw. Tegenwoordig heb je de keuze uit ontzettend veel soorten en stijlen aanrechtbladen, zodat er altijd wel een blad te vinden is dat past bij je wensen en de stijl van het huis en de keuken. Je kunt ervoor kiezen om een aanrechtblad zelf te kopen. Dit kun je het beste doen bij bouwwinkels zoals Gamma. De bladen van een bouwmarkt zijn vaak niet duur en kunnen daarnaast in de winkel op maat worden gemaakt. Het op maat laten zagen van een blad kan erg handig zijn wanneer je hier zelf niet veel ervaring mee hebt of wanneer je niet de juiste benodigdheden. De kosten van een blad van de Gamma zullen veel lager zijn dan een blad van een speciaalzaak.

Materialen en stijlen

Er zijn ontzettend veel werkbladen beschikbaar van verschillende materialen en in verschillende stijlen. Hierdoor kun je altijd wel een blad vinden dat past bij je keuken en de inrichting van je huis. Zo zal een houten blad erg mooi staan in een landelijke keuken of in een huis met een landelijke inrichting. Een blad dat is gemaakt van beton zal mooi staan in een moderne keuken of een huis met een moderne inrichting. In vrijwel elke keuken zal een houten blad erg mooi staan. Uiteraard zijn er ook vele verschillende soorten hout mogelijk, waaronder noten of beuken. Een houten blad heeft daarnaast als voordeel dat het erg gemakkelijk op maat te maken is. Zo kun je ervoor kiezen om het blad zelf op maat zagen of om dit te laten doen door een medewerker van Gamma. Wanneer je het blad op maat laat zagen weet je zeker dat het blad goed zal passen.

Waar op letten

Een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten wanneer je een blad gaat kopen is het juist en nauwkeurig opmeten van het blad. Je kunt hiervoor onder andere het oude blad gebruiken. Het is belangrijk om rekening te houden met de muur of de muren, omdat in sommige gevallen de muren niet helemaal recht zijn en het blad daar aan aangepast moet worden. Het opmeten van het werkblad moet erg nauwkeurig gebeuren, omdat het blad niet zal passen wanneer het niet juist is opgemeten. Om er zeker van te zijn dat het blad goed zal passen is het aan te raden om het op maat te laten zagen. Zo weet je zeker dat het blad nauwkeurig op maat is gezaagd en dat je het later niet meer zelf hoeft aan te passen. Het op maat laten zagen kan heel snel gedaan worden in een filiaal van Gamma door een medewerker.

Kosten

De kosten van het nieuwe werkblad hangen af van een aantal zaken. Zo zal het materiaal van het werkblad de prijs grotendeels bepalen, evenals het oppervlak van het nieuwe werkblad. In de meeste gevallen zal een aanrechtblad van kunststof veel goedkoper zijn dan een blad dat is gemaakt van composiet of keramiek. Een blad van kunststof of hout is ondanks dat het goedkoper is niet altijd de beste optie. Deze bladen kunnen namelijk erg snel slijten waardoor het goed onderhouden moet worden. In een houten blad kunnen namelijk erg snel krassen of deuken ontstaan. Om dit te verwijderen zul je het blad af en toe moeten schuren en opnieuw moeten lakken. Uiteindelijk kan een houten werkblad daardoor duurder zijn dan een werkblad van composiet of keramiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in