Keukens zijn er in allerlei stijlen én kleuren. De kleur die je de keuken geeft is van invloed op de uitstraling en het eindresultaat. De meeste kiezen bijvoorbeeld wit. Maar heb je wel eens gedacht aan een grijze kleur? Een populaire trend is de grijze keuken. Een kleur waar je niet snel op uitgekeken bent. Bovendien is grijs gemakkelijk te combineren met andere kleuren en materialen. Wat zijn de mogelijkheden van deze kleur?

Een grijze keuken is populair

Natuurtinten zien we steeds meer terug in het interieur. Zo ook in de keuken. Het voordeel is dat je een kleur kan kiezen die je persoonlijk mooi vindt. Bijvoorbeeld lichtgrijs, grijs, antraciet of toch misschien meer taupe? Grijs is er in diverse vormen. Elk hebben ze hun eigen uitstraling. Bovendien is het geschikt voor elke stijl en sfeer keuken. Van industrieel, landelijk tot romantisch. Een populaire stijl voor deze kleur is de landelijke stijl. Een andere geschikte is de houten keukenstijl. Het mooie is dat jij je eigen stijl kunt kiezen.

Waarom een grijze keuken?

Het voordeel van grijs is dat het vrij neutraal, maar niet saai is. Het straalt een zekere mate van luxe uit. Het is een kleur die heel goed te combineren met andere kleuren. Bovendien is het een trend en op dit moment vrij populaire kleur die toepasbaar is voor elke soort keuken. Alle kleuren grijs kunnen worden toegepast.

Voor alle soorten keukens

Grijs is een kleur die veel mogelijkheden biedt. Het is geschikt voor de landelijke keuken, maar ook voor de moderne variant. Een donkere tint grijs geeft een keuken een robuuste en stoere uitstraling. Lichtgrijs geeft een meer zachtere en wat lichtere uitstraling. Als je er op een later moment weer zat van bent, dan kun je een andere kleur grijs toepassen. Of wellicht een totaal andere kleur.

Combineren van kleuren

Lichtgrijs geeft een moderne uitstraling. Zeker in combinatie met wit en (oud) blauw geeft een nostalgische look. Dit kom je niet overal tegen. Of probeer een grijze keuken te combineren met een of meerdere felle kleuren. Denk bijvoorbeeld aan grijze keukenkastjes met een felle kleur muur of tegels, zoals rood of bijvoorbeeld mintgroen. Deze laatste geeft het geheel een fris effect. Wil je geen gebruikmaken van verschillende kleuren? Dan is het raadzaam om een wat donkerdere kleur grijs te nemen. Een voorbeeld is antraciet.

Combineren van accessoires

Of maak gebruik van felle elementen. Zoals rode handgrepen of accessoires in de keuken. Zo creëer je een bepaald contrast in je keuken. Het voordeel is dat kleine elementen – zoals de handgrepen en accessoires – vaak gemakkelijk te vervangen zijn. Heel handig wanneer je graag afwisselt of snel flauw bent van de kleurencombinatie. Een ander idee is om grotere onderdelen in een grijze kleur te nemen. Wat dacht je van het werkblad? Bijvoorbeeld in combinatie met houten kastjes. Of wellicht de vloer of de muur van de keuken.

Combineren van materialen

Een andere optie is het combineren van grijs met hout. Hout is een natuurlijk materiaal dat vrijwel altijd al populair is geweest. Iets nieuws is om dit te combineren met een trendy kleur. Bijvoorbeeld blank hout waar de zaagslag en noesten nog van te zien zijn. Dit in combinatie met grijs gelakte fronten. Het geeft een natuurlijke, maar toch moderne uitstraling. Dit kun je in de rest van het interieur ook laten terugkomen. Zoals een houten tafel. Of wellicht heb je deze tinten al in je interieur? Dan is het extra mooi om deze kleur terug te laten komen in de nieuwe keuken. Een andere optie is het combineren van grijs in combinatie met gouden elementen, zoals de kraan en handgrepen. Dit geeft een luxere uitstraling.

Keuken grijs (laten) maken

Flauw van de huidige keuken? Maak deze dan grijs! Dit kan gerealiseerd worden zonder dat er een grote verbouwing of renovatie aan te pas komt. Door het verven of spuiten van de huidigen keuken kun je heel wat kosten besparen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat de huidige keuken nog in goede staat is. In plaats van de kastjes kun je ook de muren grijs maken. Dit geeft vaak al een heel ander effect.

Laten spuiten of verven van de huidige keuken

Een keuken kun je in een andere kleur laten spuiten. Het maakt niet uit of een keuken een gelakt front heeft, van kunststof of van hout is. Houten fronten worden van geverfd of gelakt. Kunststof wordt overgespoten. Vraag van tevoren even na of mogelijk is om de huidige keuken een andere kleur te geven. Is dit niet het geval? Dan kun je er ook voor kiezen om de deuren in deze kleur aan te schaffen. Indien je wilt laten overspuiten, is het raadzaam om een specialist in te schakelen. Voor het overspuiten is namelijk een stofvrij ruimte en er zijn speciale materialen nodig. Dit is niet gemakkelijk zelf te realiseren. Controleer ook van tevoren of je iemand inschakelt die goed werk levert. Het vraagt namelijk nog wel wat deskundigheid. Vraag van tevoren een offerte op, zodat je – qua kosten – niet voor verrassingen komt te staan. Sommige spuiters vragen per vierkante meter, anderen per kastje.

Inspiratie opdoen

Nog niet zeker van de (kleur) keuken? Doe dan eerst wat inspiratie op. Kijk online naar de verschillende stijlen en kleuren of ga langs bij een showroom. Het is ook mogelijk om een brochure te bestellen via een speciaalzaak. Deze kun je rustig even doorbladeren. Hier zitten vast wel wat keukens of -stijlen tussen met de kleur grijs. Een ander idee is het maken van een moodboard. Zo kun je kijken of de verschillende ideeën en elementen bij elkaar passen. Of laat je adviseren door een specialist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in