Uiteenlopende mogelijkheden met een ATAG Kookplaat

0
1348

Elk onderdeel van de keuken is belangrijk. Maar volgens ATAG draait het uiteindelijk om de kookplaat. Dit is de plek waar je nieuwe recepten, ingrediënten en technieken probeert. Dit is terug te zien in het aanbod van kookplaten van ATAG. Het maakt niet uit of je kiest voor gas, keramisch, inductie of een combinatie, ATAG heeft elke kookplaat in het assortiment. Uiteraard geschikt voor intensief gebruik. De kookplaten van ATAG zijn geschikt voor elke thuiskok. Het maakt niet uit wat voor ATAG kookplaat je kiest, kookplezier staat voorop.

ATAG kookplaat

Voor elke vorm van koken kun je terecht bij ATAG. Voor iedere kookliefhebber is een geschikte ATAG kookplaat te vinden. Ze hebben onder andere gaskookplaten, keramische kookplaten en inductiekookplaten in het assortiment. De kookplaten zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en prijsklassen. Bovendien willen ze zich onderscheiden door uitgebreide functies en energiebesparende kookplaten. We geven aan wat de eigenschappen en prijzen van de diverse kookplaten zijn.

MAGNA-kookplaten

Een van de lijnen van ATAG is MAGNA. Het is een geavanceerde ATAG kookplaat, gemaakt van hoogwaardige materialen en branders. De fabrikant wil met deze lijn een hoogwaardige detaillering laten zien. Dit is terug te zien in het materiaal en de uitstraling ervan. Er is gebruik gemaakt van keramisch glas en RVS. Verder zijn de pandragers van hoogwaardig gietijzer en de draaiknoppen van massief metaal gemaakt. De lijn bevat zowel keramisch, puzzelo’s, gas en inductie. Alle mogelijkheden zijn aanwezig.

ATAG gaskookplaat

De kookplaten van ATAG zijn gemaakt voor Nederlands aardgas. Het is een goede keuze voor iemand die graag kookt op een goed te regelen hittebron. Een gaskookplaat van ATAG heeft de volgende functies:

 • Digitale timers om de kookduur te programmeren en/of de verstreken tijd bij te houden.
 • Energiezuinige (A+) branders die erg krachtig zijn. Hiermee kook je een liter water twee minuten sneller dan normaal.
 • Compacte branders, waardoor de ruimte optimaal benut kan worden. Genoeg ruimte voor pannen van diverse formaten.
 • Wokbrander met een krachtige vlam. Voor optimaal wokken.
 • Nauwkeurig regelbare vlam. Om rustig eten te kunnen verwarmen of fel te verhitten.
 • Vuilafstotende en kras vaste branderdoppen die gemakkelijk schoon te maken zijn.

Afmetingen en prijzen gaskookplaat

De gaskookplaten zijn verkrijgbaar in diverse modellen. Je kunt kiezen voor een gaskookplaat van 4, 5 of 6 branders. Bij diverse modellen kun je uit 3 á 4 normale branders en één wokbrander kiezen. De afmetingen variëren van 64 tot 112 centimeter. De grootte is mede afhankelijk van het aantal branders dat je kiest. De goedkoopste gasplaat heb je vanaf zo’n 419 euro. Hierbij heb je 4 kookzones, 2 gietijzeren pandragers en een RVS vangschaal. De plaat is 60 centimeter breed. De MAGNA panoramische gaskookplaat heb je vanaf 2.015 euro. Dit is gelijk de grootste van dit moment, deze is namelijk 112 centimeter.

ATAG keramische kookplaat

Profiteer van de voordelen van elektrisch koken. Wanneer je veilig wilt koken en weinig schoonmaakwerk wilt hebben, dan is koken op een keramische ATAG kookplaat heel geschikt. Ook deze kookplaten zijn functioneel ingedeeld, zodat pannen gemakkelijk naast elkaar geplaatst kunnen worden. Met een tweekleurige bedrukking zijn ze ook mooi om te zien. De kookplaten zijn slijt- en krasvast en gemakkelijk schoon te maken. Als de plaat te heet is om aan te raken of schoon te maken, krijg je een waarschuwing. Bovendien zijn de kookplaten voorzien van kinderslot. Eén druk op de knop en alles functies zijn geblokkeerd. Hiermee kun je ongewenste bediening van de kookzones voorkomen. Met de Cooklight elementen kan er nauwkeuriger, sneller en energiezuiniger gekookt worden.

Afmetingen en prijzen keramische kookplaat

Bij keramisch koken heb je keuze uit diverse kookplaten van ATAG. De kookplaten bestaan allemaal uit 4 Cooklight zones, waar pannen opgezet kunnen worden. Voor wat extra kookmogelijkheden heb je ook nog de keuze uit een uitbreidbare en braad/viszones. Dit zijn ook gelijk de duurste modellen van dit moment. Deze heb je vanaf een prijs van 1.069 euro. De goedkoopste variant is er vanaf 379 euro. Deze heeft 7 vermogensstanden. De overige platen hebben 9 of 12 vermogensstanden. De kookplaten zijn verkrijgbaar in een formaat tussen de 60 en 77 centimeter. Welke je kiest is uiteraard afhankelijk van de ruimte die je hebt.

ATAG Inductiekookplaat

Voor een kookoppervlak met maximale bewegings- en kookruimte, is de inductiekookplaat van ATAG een uitkomst. Bovendien is de ATAG kookplaat gemakkelijk schoon te maken. De inductiekookplaat geeft een constante temperatuur. Daardoor is deze plaat heel geschikt voor bakken en sudderen op hoge temperaturen. Ben je iemand die het liefst bakt, grilt en kookt tegelijk? De fabrikant maakt het mogelijk met de zogenoemde Bridge Induction kookzones:

 • Druk op de knop en er ontstaat een kookzone van 22 x 40 centimeter. Hierdoor heb je alle ruimte om te koken.
 • De Dual Induction zone heeft een vermogen van maar liefst 5500 Watt. Daarnaast is het een flexibele zone voor zowel grote als kleine pannen.
 • Het gewenste vermogen is nauwkeurig in te stellen met je vingertop. Dit is de Iris Slide Control.
 • Zet een pan op de kookzone en de bijbehorende bediening licht automatisch op. Dit wordt mogelijk gemaakt door de automatische panherkenning.
 • Snelle aankooktijd en tegelijkertijd energie besparen.

Het voordeel van koken op inductie is dat niet de gehele kookplaat opwarmt. Alleen de pan wordt – door de elektromagnetische spoelen – opgewarmd. Hiermee is koken op inductie een stuk veiliger. Je kunt immers je vingers niet branders aan de kookplaat. Bovendien werkt het energiebesparend.

Afmetingen en prijzen inductie

Op het gebied van inductie heb je bij ATAG de meeste keuze. De afmetingen van de inductiekookplaat variëren van 60 tot en met 112 centimeter. Dit betekent dat er voor elke keuken wel een geschikt formaat te vinden is. Kies hierbij uit 4, 5 of 6 zones. Daarnaast heb je keuze uit verschillende eigenschappen, zoals Bridge Induction zones en Iris Slide Control. In vergelijking met de andere kookplaten ben je met inductie iets duurder uit. De prijzen variëren 969 tot en met 2.559. Met deze platen kun je het zo duur maken als je zelf wilt.

Puzzelo’s

De puzzelo’s van ATAG maken het mogelijk om kooktechnieken te combineren. Denk aan frituren, wokken en grillen. Kies bijvoorbeeld voor een puzzelo friteus met uitneembare bak of een inductie- of gaskookplaat met 2 branders of een wokbrander. De puzzelo’s vind je in afmetingen van 33 en 38 centimeter. De prijzen variëren van 769 tot en met 1.925 euro. De puzzelo’s maken het ideaal om de verschillende kookplaten te kunnen combineren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in