Professioneel koken? Design en de beste kookprestaties gecombineerd in een Viking fornuis

0
3801
viking fornuis

Het Amerikaanse merk Viking ontwikkeld en verkoopt wereldwijd keukenapparatuur en accessoires. Dit varieert van luxe koelkasten tot aan blenders en pannensets. Iets wat er heel erg uitspringt zijn de fornuizen van Viking. Design en de beste kookprestaties worden met deze fornuizen aan elkaar gekoppeld. Een Viking fornuis is van de beste kwaliteit en afgestemd op de kritische eisen van kokchefs. Hiermee kan zowel de professionele als de amateur kok het beste eten bereiden. Voor het beste resultaat.

Viking Range

Het merk heet oorspronkelijk Viking Range. De fornuizen die deze fabrikant maakt, zijn van hoog niveau en uitsluitend voor professioneel gebruik. Dit betekent niet dat de fornuizen alleen geschikt zijn voor restaurants. Het merk richt zowel op particulieren als bedrijven. Het design van de fornuizen is uniek en zal je zeker aanspreken. Deze professionele apparatuur behoort tot de zogenoemde Professional-serie. Maar Viking heeft meerdere lijnen. De Designer-serie is iets betaalbaarder. De Commercial-serie is met name gericht op bedrijfskeukens en restaurants.

Een stukje geschiedenis

Het bedrijf introduceerde in 1987 haar eerste professionele keukenapparatuur. Tegenwoordig biedt het hoogwaardige apparatuur voor in de keuken. Koken, vriezen, ventileren; het is allemaal mogelijk. Overigens is het bedrijf pas sinds het eind van de afgelopen eeuw bezig met de fornuizen die nu worden geleverd. En wat ze doen, dat doen ze goed. Ook de fornuizen voor huishoudelijke toepassingen moeten van hoge kwaliteit zijn. Ze moeten zich kunnen concurreren met de commerciële fornuizen.

De modellen

Het merk biedt fornuizen met gasovens en fornuizen met elektrische ovens. Deze zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen. Voor een fornuis met gasoven, heb je de keuze uit modellen van 76, 91 en 122 centimeter breed. Liever een elektrische oven? Deze zijn in dezelfde afmetingen verkrijgbaar, echter heeft deze lijn nog een extra brede uitvoering, namelijk een van 152 centimeter breed. Dit is een heel verschil met een klassiek Viking gasfornuis. Een standaard model is namelijk 85 centimeter breed. Als je kiest voor Viking met elektrische oven, dan heb je kans op een fornuis dat bijna een keer zo groot is. Ideaal voor in de professionele keuken, maar ook prima wanneer je heel erg van koken houdt. Verder is er de keuze uit vijf verschillende indelingen verkrijgbaar. Bovendien heb je qua keuze genoeg kleur; ze zijn te vinden in maar liefst twaalf verschillende kleuren.

viking fornuizen

Een Viking fornuis is design en hoogwaardige kwaliteit

Een stukje hoogwaardige technologie, hoogstaande en kwalitatief goede materialen en de perfecte isolatie, dat is waar de fornuizen uit bestaan. Ze zijn ontworpen van roestvrijstaal, gietijzer en emaille. Ze hebben een zuivere stijl en rechte lijnen. Hiermee passen ze in zowel moderne als klassieke keukens. Elke kok kan met de branders (4,8 kW) van Viking snel een maaltijd op tafel zetten. De PowerPlus brander heeft zelfs een vermogen van 5,5 kW. Uiteraard is het ook mogelijk om te koken op 120 watt. Vergelijkbaar met het koken op een theelichtje. Opvallend is dat de branders van alle fornuizen identiek zijn. Ze leveren dezelfde prestaties. Sudderen, wokken, alles wat je maar wil is mogelijk. De bedieningsknoppen zijn van roestvrijstaal en sluiten aan op het design van het Viking fornuis.

Topklasse modellen van Viking

Van een professionele lijn kun je verwachten dat er fornuizen van topklasse bij zitten. Dit is gelijk een van de breedste modellen, namelijk de Viking EVDSC560-6GQ. Deze is 152,4 centimeter breed, van roesvrijstaal, heeft 6 branders, een grill en een tappan yakiplaat. Deze behoort tot de topklasse en is ook een stuk prijziger dan andere modellen. Je betaalt er ongeveer 20.000 euro voor. Natuurlijk hoeft het niet zo duur te zijn. De Viking EVGCC530 kost bijvoorbeeld 6000 euro. Deze is 76 centimeter breed. Dit scheelt je heel wat in de kosten. Uiteraard heb je dan minder functies. Maar dat is eigenlijk niet meer dan logisch. Al met al kan gesteld worden dat de instapprijs rond de 5000 euro ligt. Afhankelijk van je eisen en persoonlijke wensen kan deze prijs oplopen tot ongeveer 25.000 euro.

Ervaringen Viking fornuis

Er kan gezegd worden dat je met een fornuis van het merk Viking een ontzettend mooi meubelstuk in huis haalt. De functies zijn vergelijkbaar met die je op veel andere fornuizen tegenkomt. Wat dat betreft krijg je zeker waar voor je geld. Echter zijn de vele kwaliteiten en functies ook te verkrijgen voor veel minder geld. Wil je uitgebreid braden en koken? Dan is het niet noodzakelijk om een fornuis van omstreeks 20.000 euro aan te schaffen. De ervaring is dan ook dat consumenten de fornuizen van Viking al snel links laten liggen. Dit heeft te maken met het grote aanbod van fornuizen – van vele verschillende merken – en de prijzen.

Eenmaal een dergelijk Viking fornuis aangeschaft, zal je wel heel erg enthousiast zijn. De ervaringen die er zijn, zijn bijzonder positief. De reviews over de wat oudere modellen zijn iets minder positief. Denk aan afbrekende knoppen en defecte ontstekingen. Iets wat Viking bij de nieuwe modellen – blijkbaar – wel heeft opgepakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in