De Mandemakers Groep – Ruim 200 filialen door heel Nederland

2
34291

Als u zich gaat oriënteren op een keuken, badkamer of meubelen dan is er een gerede kans dat u bij 1 van de bedrijven van Ben Mandemakers binnenstapt. Onder de paraplu van de multinational Mandemakers groep vallen ruim 200 filialen onder verdeeld over meerdere winkelformules. De keukenconcurrent, keukenkampioen, Brugman keukens, Morres wonen, Piet Klerx zijn slechts enkele succesformules waarmee het concern een omzet van meer dan een miljard weet te realiseren. Mandemakers heeft eigen fabrieken en keukens van o.a. Steinhaus, Nobilia en Pronorm vinden onder verschillende labels hun weg naar de verschillende winkels van Mandemakers.

Geschiedenis Mandemakers Groep

Het succesverhaal dat begon met de verkopen vanuit een schuurtje en uitgegroeid is tot een internationale speler met het grootste marktaandeel aan keuken verkopen in Nederland. Ondanks dit succes hangt er aan de naam Mandemakers een (onterechte) geur van slechte service, opgeklopte prijzen en opdringerige verkopers. Als dit zo zou zijn, had de consument dit toch al lang afgestraft?  Met het plaatsen van plm. 50000 keukens zal er wel een keer wat fout gaan, alleen die fouten lijken onevenredig groot te worden uitvergroot door “teleurgestelde” consumenten. Hierbij speelt internet een dankbare rol, de anonieme consument kan op ieder forum zijn gal spuien, zonder dat daar een weerwoord mogelijk is. Goed, dat moest toch even worden gezegd.

Korting bij Mandemakers

Wellicht groot geworden door de naar korting zoekende consument die op de wenken wordt bedient met korting acties. Een keuken kopen bij Mandemakers betekent, onderhandelen en met de “scherpste” prijs de deal sluiten. Alleen weet je natuurlijk nooit of dat zo is!  Heeft u de beste prijs voor uw nieuw keuken gekregen, of had u nog meer kunnen uit onderhandelen. Ook hier geldt dat u met keukenprijs een goede richtlijn kunt uitrekenen. Hierbij dient te worden aangetekend dat u met deze richtlijn bij de Mandemakers winkels nog wel wat marge heeft. Door de grote aantallen kan DMG natuurlijk superscherp inkopen, en dat zal normaal gesproken betekenen dat er voor u wel wat meer valt te halen.

Van een grote club als Mandemakers groep mag u verwachten dat alle processen optimaal gebruikt worden en dat als er wat fout gaat, dit ook snel wordt opgelost. In de praktijk is dat ook zo. Je wordt niet groot door klachten links te laten liggen. Het bedrijf beschikt over de faciliteiten om personeel op niveau op te leiden en de kwaliteit van monteurs is dan ook hoog.

Een gemiddelde verkoper zal inderdaad worden uitgerust met de opdracht om veel te verkopen. Zolang u als klant de aandacht krijgt die nodig is om tot een fraai ontwerp te komen hoeft dit niet perse een obstakel te zijn. Als u echter de tijd nodig heeft om tot een vervolmaking van uw nieuwe keuken te komen, zult u waarschijnlijk een bedrijf zoeken wat in die zin meer bij u past.

De extreme kortingsbedragen zijn echter misleidend. Waarom kan een concern van deze omvang niet gewoon met netto prijzen werken en dezen begeleiden met echte aanbiedingen? Zou dit niet het gevoel bij veel consumenten geven dat ze een eerlijke prijs hebben gekregen? Bij Ikea wordt toch ook niet onderhandeld bij de kassa? Dat Mandemakers, met een marktaandeel van ruim 35%, de markt kan bepalen (en daarmee toch ook wel de prijzen) mag duidelijk zijn.

Prijzen Mandemakers

In elk prijssegment vindt u wel meerdere telgen van de Mandemakers groep. Of dat nu Barletti  (moderne design keukens) en het tweede huys  (landelijke en nostalgische keukens) in het hoge segment zijn, of de keukenkampioen en keukenconcurrent in het lage segment. Vooralsnog moet u uitgaan dat de prijzen hoog beginnen en vervolgens in rap tempo afgeprijsd worden. De eerste korting van de brutoprijs bedraagt al snel 35% tot 40%. Dit is los van eventuele acties waarbij het lijkt of u geld gaat toe krijgen. Kortingen worden vaak mogelijk gemaakt door eerst de prijzen ( van voornamelijk keukenmeubelen) te verhogen.

De eerste aanbiedingsprijs is het startpunt voor uw onderhandeling. Vergeet de korting die u heeft gekregen en focus op het fileren van de aanbieding. Houdt de richtprijs van keukenprijs in het vizier, en u zult vanuit de eerste aanbiedingsprijs nog tussen de 10% en 20% kunnen zakken. Op dat moment komt u toch wel tegen de ondergrens aan.  Als u tevreden bent over het ontwerp, het advies en de begeleiding van de keukenverkoper, kunt u stellen dat u een goede koop kan gaan doen. Uitvoerig shoppen bij veel andere bedrijven  kan wel eens betekenen dat u niet alleen veel tijd kwijt bent, maar uiteindelijk niet een betere prijs krijgt voor een beter product.

Als u qua stijl en smaak bij DMG slaagt, kunt u daar ook een goede prijs bij krijgen.

2 REACTIES

 1. Goede middag
  Op3januari heb ik een pakket bling van bijna 60€besteld bij een bedrijfsonderdeel van u
  Tot nog toe hoor ik er niks meer van ook na 2mails geen reactie
  Jammer genoeg heb ik dat toen direct betaald
  Dus vraag ik u om een reactie

  • ik begrijp uw frustratie over de levering. Echter zijn wij geen mandemakers en ook geen onderdeel van een keuken keten. Keuken prijs is slechts een informatieve website en verkoopt zelf geen goederen. U kunt het beste contact opnemen met het bedrijf waar u het gekocht heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in