KitchenAid, de beste keukenhulp sinds 1919

0
2448

Het jaar waar in het merk KitchenAid zijn naam plakte op de eerste elektrische mixer, een vinding van het begin van die eeuw. Sindsdien uitgegroeid tot een bedrijf met naam en omvang. Vooral de bekende mixer is een icoon voor het merk KitchenAid, de robuuste vormgeving en het duurzame karakter van het apparaat is bewezen tijdloos en functioneel. Over deze fraaie mixer en alle andere bekoorlijke apparaten uit de Artisan serie kunnen we wel een aantal pagina’s schrijven. Dat het merk aan de weg timmert mag blijken aan de sponsoring van het programma heel Holland bakt wat uitgezonden wordt op Nederland 1. Hier kunt u zien dat mooie apparaten ook echt hun werk doen.

Minder bekend maar toch minstens even mooi zijn de inbouwapparaten van KitchenAid. Waar Europa Miele heeft, heeft de USA KitchenAid. Enig niveau kan het merk dus niet worden ontzegd, en dat is een understatement. Nu liggen de wensen en eisen van de Amerikanen misschien iets anders, KitchenAid heeft een unieke stoere lijn inbouwapparaten. Allereerst het design. Deze kenmerkt zich door de zeer aantrekkelijke rvs geborstelde deuren, met stoere ronde grepen (of stijlvolle rechte) , dito knoppen en een mooi display voorzien van blauwe letters. De lijn van KitchenAid biedt slechts enkele keuzes per apparaat, maar dat aanbod is dan ook meteen goed. Waarom 10 ovens aanbieden als er in de praktijk maar 2 worden verkocht? Als we naar de ovens kijken , zijn we al aangenaam verrast door het design, maar de functionaliteiten en de prijzen doen ons verlangen naar meer. Slechts enkele merken (o.a. Gaggenau en Miele) bieden een blauw geëmailleerde binnenzijde. Hiermee garandeert u niet alleen een geleidelijke opwarming maar ook een veel betere werking van de ovenwarmte. De twelix oven van KitchenAid zorgt voor een optimale verdeling van de hete lucht in de binnenruimte, op alle niveaus dezelfde warmte, handig met meerdere pizza’s. Neff en AEG hebben hem ook, maar bij KitchenAid doet hij net iets meer: de grote combi stoomoven. (de opvolger van deze duo stoomoven staat op het programma) De stoomovens zijn standaard uitgevoerd met een boilerfunctie, waardoor veel gerichter stoom in de cabine kan worden gebracht. Handig als je bijvoorbeeld een mooi vis wil stomen. Wat we nog niet kenden, maar hevig van onder de indruk zijn, is het sous vide koken van KitchenAid. Een stoomoven in combinatie met een vacuüm lade. Dat vereist enige uitleg. Met sous-vide koken realiseert u culinaire hoogstandjes door verse producten vacuüm te verpakken en deze in een stoomoven langzaam te laten garen op een lage temperatuur. Door het toepassen van deze kooktechniek behoudt u (nagenoeg) de gehele smaak, textuur en natuurlijk vitaminen en mineralen. Het gaat dus nog verder dan het koken met stoom. De combinatie van een stoomoven met een vacuüm lade is stevig geprijsd, maar in vergelijking met de duurste combi stoomovens van Gaggenau en Miele, krijgt u veel meer voor nagenoeg hetzelfde geld. KitchenAid biedt daarnaast nog een bijpassende shock Freezer. Met dit apparaat kunt u de gestoomde producten supersnel invriezen met behoudt van smaak en kwaliteit. Voor de echte liefhebber een must!

Het overige programma van KitchenAid kent een mooi gebalanceerd aanbod, waarmee u een volledige keuken kunt inrichten. Zoals de bekende artisan mixer hebben ook de overige apparaten een verfijnde robuuste uitstraling. Producten die vragen om gebruikt te worden. In harmonie met een landelijke keuken of als stoer detail in een moderne design keuken misstaat KitchenAid niet. Als we naar de prijzen van het merk kijken dan zien we dat deze met gemak Gaggenau en Miele verslaan. Met 5 jaar garantie bij de aanschaf van 3 apparaten, de mogelijkheid van een homeconsulent, die u thuis haarfijn uitleg geeft over het gebruik van de apparatuur, en een supersnelle service, is in een keuken vanaf €15.000,00 KitchenAid meer dan de overweging waard!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in