Home Goedkope keukens Een showroomkeuken kopen, 8 tips om u te helpen bij uw keuze

Een showroomkeuken kopen, 8 tips om u te helpen bij uw keuze

2
11783
showroomkeuken kopen

Een showroomkeuken kopen van € 15000,00 voor € 5000,00! Nu 75% korting op alles! Ongetwijfeld kent u de pakkende oneliners waarmee u verleid wordt. Wanneer is het nu echt interessant om een showroom model te kopen en wanneer kunt u beter een nieuwe keuken uit laten werken? Waar moet u opletten bij de aanschaf van een uit een showroom en hoe zorgt u dat u een showroomprijs betaald?

1) Een showroomkeuken moet letterlijk en figuurlijk passen!

U ziet een fantastische keukenopstelling in een showroom en bent meteen verliefd. De prijs van deze geweldige keuken is ook nog helemaal naar uw zin.  Voordat u het weet heeft u gebruik gemaakt van deze buitenkans. Bij het monteren blijkt dat net geen rekening gehouden is met de kozijnen rondom uw deur, waardoor de ladekast niet te openen is en u van de ene in andere ellende valt. Of u koopt de fraaie keuken maar deze past helemaal niet bij het oude kastje van Oma of de moderne designtafel. Neem de tijd ook met de aankoop van een showroomkeuken. Vraag een optie en eis dat de verkoper komt kijken of de keuken past! Neem de staaltjes mee naar huis en laat alles eerst goed op uw inwerken!

2) Een showroomkeuken is niet een nieuwe!

Eigenlijk is het een tweedehands keuken. Gebruikt om dienst te doen als showobject. Als u daar problemen mee heeft koop dan geen showroom keuken. Kleine gebruikssporen zullen altijd zichtbaar zijn. Wees realistisch voor uzelf maar ook voor het bedrijf waar u uw aankoop doet!

3) Wat is een reële prijs voor een showroomkeuken!

Keukenbedrijven krijgen in de regel extra korting van hun leveranciers om producten op te stellen in hun showroom. Een toonzaalkorting op keukenmeubelen is meestal tussen de 10% en 40% meer dan een standaard korting. In de regel wordt over keukens in het midden en laag segment meer showroomkorting verstrekt dan over de merkkeukens in het middenhoog en hoog segment. Op showroomkeukens van de Mandemakers groep  kunt u een maximale korting bedingen. DMG biedt haar partners namelijk een aanzienlijke voordeel op showroom investeringen. Inbouwapparaten worden, afhankelijk van het merk, met 20%-30% meer korting geleverd. Extra korting betekent dan reguliere inkooprijs – extra korting !!!. Gemiddeld genomen moet het verschil tussen een nieuwe keuken en een showroomkeuken minimaal 20% bedragen. Daarnaast mag u in ieder geval meer korting verwachten als de keuken ouder is dan een 1-2 jaar. Als de keuken veel zichtbare schade heeft kunt een lagere prijs bedingen. Als u zeker wil weten dat de aangeboden keuken niet te hoog geprijsd is, reken dan een prijs uit op keukenprijs en vergelijk deze met de aangeboden prijs.

4) Aanpassingen verhogen de prijs en verlagen de korting aanzienlijk!

Zeer regelmatig kopen mensen een keuken uit een showroom en laten die vervolgens aanpassen naar de beschikbare ruimte. Vooral de veranderingen betaald u uiteraard de hoofdprijs! Niet zelden betaald u niet alleen een brutoprijs maar ook nog eens een extra opslag. Als u alles gaat optellen dan was u met een nieuwe waarschijnlijk voordeliger uit. Hoe kunt u dit voorkomen? Allereerst door de verkopende partij te vragen open kaart te spelen!

5) Wie betaald de demontage en montage?

Normaal gesproken wordt de demontage door de aanbieder betaald en betaald u de montage en soms ook de aflevering. Zorg ervoor dat u voor demontage in beeld heeft waar gebruikssporen zichtbaar zijn. Een showmodel koopt u zoals gezien in de showroom en dan kunt u achteraf geen schades meer verhalen…

6) Welke risico’s loopt u met de aankoop?

Het grootste risico is dat u overhaast beslist en iets koopt wat niet past (zie 1) Het belangrijkste motief is vaak een lagere prijs. Bij merkkeukens zult over het algemeen een “eerlijkere prijs” aangeboden krijgen dan bij keukens van ketens. U bent soms gewoon niet goedkoper uit, zeker als de veranderingen substantieel zijn. Reken bij keukenprijs eerst het aanbod uit in een vergelijkbare keukenopstelling. Vraag naar de garantie op uw aankoop. Een keuken wordt er niet beter op als deze gedemonteerd wordt, zeker de keukenkasten van de “goedkopere” keukenmerken zijn nu eenmaal kwalitatief minder!.

7) Inbouwapparatuur

Als u uw oog heeft laten vallen op een mooie showroomkeuken dan krijgt u de inbouwapparaten erbij. Daar moet u natuurlijk wel voor betalen. Wat te doen als u nou net die inbouwapparaten krijgt die u niet wenst?

Een showroomkeuken is een aanbieding van een keuken waar normaal gesproken niet veel meer mee gedaan kan worden. Toch loont het de moeite om te kijken of u in de aankoop van een showroomkeuken een inbouwapparaat kan wisselen. Stel u wilt die fraaie stoomoven maar in de aangeboden keuken zit een combimagnetron. Een keukenzaak zal vaak van de keukens af willen en bereidt zijn concessies te doen. Wellicht zijn ze bereidt om vanuit een andere showroomkeuken een apparaat om te zetten.

Niet zelden worden showmodellen uitgevoerd met een standaard gaskookplaat. Wat als u nu op een inductiekookplaat wil koken. Over het algemeen zijn er inductiekookplaten te vinden die met een zelfde inbouwmaat invulbaar zijn.

Let op dat u bij aanschaf van een showroomkeuken dezelfde garantie krijgt op de inbouwapparatuur. Een fabrieksgarantie van 2 jaar is standaard. Soms krijgt u bij aanschaf van meerdere apparaten een verlengde garantie van soms wel 8 jaar. Bij merken als Miele kunt u extra garantie bij kopen. Overleg met uw keukenadviseur of u een verlengde garantie kunt krijgen op inbouwapparaten.

Zorg altijd dat u de typenummers van deze apparaten bevestigd kunt krijgen. Dat voorkomt misverstanden en onenigheden en zo weet u altijd zeker dat de inbouwapparaten in de showroomkeuken past.

8) Waar kan ik websites vinden met aanbod?

Bijna alle merkkeukens en ketens hebben het aanbod van haar dealers overzichtelijk op de website staan. Ook hebben sommigen de keukens aangeboden op Marktplaats. Er is voldoende online te vinden.

Bruynzeel

Bruynzeel; het Nederlandse merk is al jarenlang actief in keukenmarkt. Het is opvallend dat het merk zich staande houdt in de midden markt. Steeds meer consumenten kopen een nieuwe keuken in de prijsrange tot € 8000,00 en boven de 16000,00. Bruynzeel lijkt zich precies daar tussen te bewegen.

Bruynzeel project keukens

Bruynzeel is vooral bekend van de project keukens en heeft traditioneel veel kontakten met woningbouwverenigingen. Je krijgt bij Bruynzeel dan toch altijd het idee dat je een projectkeuken koopt, dat hoeft niet verkeerd te zijn maar in combinatie met de Ikea kleuren lijkt het of je teveel betaald.

Gigantische kortingen bij Bruynzeel

Showroomkeukens van Bruynzeel worden alleen via de websites van het merk aangeboden. Deze zogenaamde transparantie maakt een vergelijk met andere keukenmerken lastiger. Het merk biedt complete keukens aan inclusief inbouwapparaten en aanrechtbladen. De kortingen op de showroomkeukens van Bruynzeel zijn gigantisch. Dat kan een aantal betekenissen hebben. U betaald voor een nieuwe keuken bij Bruynzeel standaard teveel of deze keukens worden met verlies verkocht. Het zal natuurlijk een strategie zijn, alleen begrijp ik hem niet.. Goedkope uitverkoop keukens zijn natuurlijk lokkertjes. Bruynzeel beweert dat niet te doen, ik zou mij als keukenkoper toch achter mijn oren krabben. Wat dat betreft heeft het gelijke kleuren getooide Ikea een doorzichtigere prijsstelling.

Tot 75% korting

Kortingen van 75% op uitverkoop keukens zijn geen uitzondering. Hoeveel wordt er dan normaal op een nieuwe Bruynzeel keuken verdient? Net als met andere merken showroomkeukens is het verstandig om ter plekke de aangeboden producten te bekijken. Bruynzeel showroomkeukens heeft een landelijke dekking met keukenzaken en er worden regelmatig keukens in de uitverkoop gedaan. Elk jaar een nieuwe collectie betekent dat wat er aangeboden snel veroudert. Nu zijn 2de hands keukens geen auto’s. De waarde daalt heel snel na plaatsing van een keuken.

Bulthaup

Bulthaup; een Bulthaup showroomkeuken is bijna altijd een goede investering  waarbij u op uw aankoop van uw keuken kunt besparen.  Alhoewel de prijs van een showroomkeuken van bulthaup niet spectaculaire kortingen van 50% en meer te zien zijn, is het voordeel  vaak wel een echt voordeel.

Afgeprijsd

Over het algemeen zijn showroomkeukens van bulthaup afgeprijsd met een percentage van 30-40%. Dit is een goede weerspiegeling van de keuken prijs van een nieuw bulthaup keuken. Waarbij  u bij een nieuwe bulthaup een prijs mag verwachten gebaseerd op een korting van 5-15%.

Het merk kent 3 lijnen B1, B2 en B3. Bulthaup werkt met keukensystemen die lange tijd actueel blijven. Dat betekent dat u eigenlijk nooit een oude keuken koopt als u een showroomkeuken van bulthaup aanschaft.

Materialen

De materialen die bulthaup in haar keukens gebruikt zijn tijdloos. Over 10 jaar nog even actueel als nu. Vooral de bulthaup B1 is een geliefd object. Met recht. Dit product is door haar architectonische waarde een tijdloze moderne keuken waar u gerust een showroomkeuken van zou kunnen kopen. Een B1 zult u vaak tegenkomen in een eiland opstelling met hoge kasten. Doordat de bulthaup B1 alleen in lak en laminaat uitvoerbaar is, is een aanvulling op deze showroomkeuken vaak mogelijk. De prijzen van deze Bulthaup showroomkeukens zullen rond de 15000,00 liggen.

B3 Bulthaup

Een bulthaup B3 zult u vaak zien in combinatie met Miele en Gaggenau apparatuur. Deze topmerken zijn gegarandeerd het beste wat u in de consumenten markt kunt krijgen. Een stoomoven in een bulthaup showroomkeuken behoort niet tot de uitzonderingen. Hier kunt u soms wel  eens tegen een koopje aan lopen. Vooral de compactere B3 keukens zijn al showroomkeuken vaak net iets gunstiger geprijsd.

Een bulthaup B3 kent exclusieve hout fineren en ook bijzondere aluminium fronten. Vooral een houten keuken zal onderhevig zijn aan kleurverandering. Bi bestellingen zullen bij deze keuken niet mogelijk zijn.

Kwaliteit

De kwaliteit van een beter merk maakt het wel mogelijk dat u een showroomkeuken van bulthaup moeiteloos nog een keer in en uit elkaar kunt schroeven, zonder dat dit afbreuk doet   aan de kwaliteit.

Grando

Grando vertegenwoordigt de mandemakersgroep met keukens in het midden segment. Zoals het een goede winkelketen betaamt, worden ook hier de showroomkeukens met regelmaat in de uitverkoop gedaan. Een winkel moet er natuurlijk altijd volgens de laatste trends uitzien en dat hebben ze bij DMG goed begrepen. Bij Grando zeker, stuk voor stuk mooie keukenzaken met de signatuur van een strakke formule.

Kwaliteit Grando

Een en ander resulteert in een strak beleid inzake Grando. De kwaliteit van de Grando winkels is gerust goed te noemen. De verkopers zijn er al wat meer gericht op een goed advies dan bij de collega’s van de keukenconcurrent en de keukenkampioen.

Hoge kortingen

En als er dan een showroomkeuken in de etalage staat mag je aannemen dat de prijs van deze keuken ook aantrekkelijk is. Kortingen tot wel 70% zijn er mogelijk. Nu worden op nieuwe keukens bij DMG ook al snel 40% korting gegeven dus die 70% lijkt haast wel de norm. Blijkbaar is bij Grando ook al wat veranderd en de kortingen zijn niet meer standaard exorbitant hoog. Dat is dan weer niet zo. Op Grando showroomkeukens lopen de kortingen op van plm 35% tot de 70% waarmee geadverteerd wordt. Het geeft wel de ruimte aan waarin onderhandelingen mogelijk lijken. De prijzen worden ook bij Grando bepaald door de levensduur van de keuken en hoe graag ze ervan af willen.

Ook Grando showroombadkamers

Naast de Grando keukens vindt u hier ook de showroom badkamer. Voor een koopje s lijkt het bij aanschaf van een nieuwe keuken en een nieuwe badkamer de moeite waard een van de vestigingen te bezoeken. Grando ontwikkelt samen met VT wonen de naar het magazine vernoemde keuken. Als showroomkeuken zal je deze nog niet vaak te koop zien. Mooi design, trendy en voor lezers van woonbladen herkenbaar. In ieder geval spreken de zwarte en grijstinten mij wel aan. Wie weet komen we daarmee een keer af van de smaakloze hoogglans witte keuken met een zwart stenen aanrechtblad.

Keller

Keller keller keukens…. Wie kent het deuntje niet. Oer Hollands bedrijf dat al van voor WOII keukens produceert. Daar mogen we best een beetje trots op zijn en als echte chauvinist ben ik dat dan ook.

Keller bij bouwcentra

Keller keukens en dus ook de Keller showroomkeukens vindt u vooral bij de bouwcentra. Veel woningbouwverenigingen en projectontwikkelaars maken er gebruik van. Het is dan ook de projectkeuken bij uitstek. Daar waar de grote bouwcentra voornamelijk bezig waren met projecten zien we deze bedrijven zich ook steeds meer richten op de vervangingsmarkt. Met een keukenmarkt die 50% is gedaald mede door de afnemende bouw van nieuwbouw woningen is dat geen gekke beweging. Keller heeft haar showroomkeukens bij gerenommeerde keukenbedrijven. Zo zijn de bekende keukenzaken van Voortman keukens en Fillipo bouwcenters afnemers van Keller.

Kwaliteit Keller

Het merk beweegt zich in het midden, midden-hoog segment en prijzen van een keuken begeven zich tussen de 7500-20000 euro. Daarvoor krijg je Hollandse degelijkheid, wat zich vertaalt in solide materialen stevige scharnieren en dito lades. Een showroomkeuken van Keller kan dus wel tegen een stootje. Keller heeft haar keukens opgedeeld in verschillende keukenstijlen. Zo zijn er design keukens, moderne showroom keukens, luxe  showroom keukens, greep loze showroom keukens, hoogglans keukens en zelfs Duitse keukens. Alles om goed gevonden te worden. Het maakt niet heel overzichtelijk maar elke stijl is dan weer onderverdeeld in aantal subcategorieën . Met mooi namen als Brooklyn, Elba, en Firenze krijgt elke exemplaar een eigen identiteit.

Of u zich daarin kunt vinden is natuurlijk aan u. Het is en blijft de moeite waard Keller  Showroomkeukens onder de loep te nemen, en als dat niet past kunt u altijd een ontwerp voor een nieuwe keuken laten uitwerken. In ieder geval koopt u met Keller geen kat in de zak en staat deze keuken voor jarenlang plezier.

KVIK

KVIK is een van origine Deense leverancier van keukens. Het merk kenmerkt zich door Deens design voor een redelijke prijs. Deze Keukens worden net als bij IKEA als bouwpakket geleverd. U moet dus eerst de keukenkasten in elkaar zetten voordat u uw keuken kunt plaatsen. Nu is een showroomkeuken van KVIK al voor u in elkaar gezet, dat mag duidelijk zijn. Net als bij IKEA geldt eens in elkaar gezette showroomkeukens en kasten te demonteren zijn. Alleen zal dat niet ten goede komen aan uw keuken.

Nieuwe keukens van KVIK worden net als bij IKEA aangeboden zonder inbouwapparaten en accessoires. De prijzen van deze keukens zijn dus een beetje misleidend. Aan de andere kant weet u wel meteen wat u voor de keukenmeubelen kwijt bent. Een KVIK met apparatuur zal  een gemiddelde prijs kennen van rond de 12000,00 . Voor deze keukenprijs heeft u een complete keuken.  De prijzen van de keukenmeubelen zijn vermeld in de catalogus van het merk op de website.  Houdt wel rekening dat als u de keuken geplaatst en in elkaar gezet wilt ontvangen dat de extra kosten hoger zijn dan bij andere keukenmerken. Vergelijkbaar met IKEA. Een showroomkeuken van KVIK wordt gemiddeld met een extra korting van 30-35% aangeboden.

IKEA prijsklasse

Op het eerste gezicht lijkt het een mooi merk en als u in de IKEA prijsklasse een iets duurder alternatief zoekt dan is KVIK misschien wel een keus. De kwaliteit van de kasten, lades en scharnieren zijn representatief voor de prijsklasse. Over het algemeen zijn de ervaringen met showroomkeukens in de lagere prijsklasses niet al te best. De kwaliteit van een KVIK is echter acceptabel. Het grootste gevaar bestaat in het in en uit elkaar halen, demonteren, van werkbladen en verbindingen van een showroomkeuken. Zeker als het basis materiaal van de keukenkasten van een inferieure spaanplaat kwaliteit is, loopt u een risico met uw keuken.

Een showroomkeuken van KVIK kunt u al snel voor een bedrag van rond de 7500,00 aanschaffen. Met apparatuur uit het standaard assortiment, kunt u een redelijke keuken kopen.

Superkeukens

De keten Superkeukens is een van de weinige ketens die niet tot de Mandemakers groep behoort. Met bijna 40 vestigingen timmer Superkeukens behoorlijk aan de weg. Ook voor kleine prijzen kunt uitstekend terecht bij dit merk. Als showroomkeuken worden de prijzen nog kleiner en kunt u soms al voor een paar duizend euro een keuken kopen. Ook in het  midden en midden hoge segment biedt Superkeukens een volledig programma eigentijdse keukens aan. De keukens zijn van oorsprong van Duits fabricaat. Aangezien in de bakermat van de keukens degelijkheid en betrouwbaarheid de kernwaarden zijn, krijgt u waar voor u geld. Natuurlijk realiseert u zich dat een showroomkeuken van € 5000,00 gewoon een keuken is die normaal het dubbele kost.

Landelijke keukens van Superkeukens

Bij Superkeukens kunt u landelijke keukens en moderne keukens verwachten. Uitgevoerd in materialen als laminaat en lak. Ook de voor Nederlandse favorieten hoogglans  opstelling met zwart composieten aanrechtblad kunt u vinden.  Deze combinatie van materialen vindt u in ruime mate terug in de sectie showroomkeukens.

Glazen fronten

Met fraaie glazen fronten kan het merk ook een design keuken leveren voor de echte liefhebber. Het geeft aan dat Superkeukens van meerdere markten thuis is en dat u ook een showroomkeuken in het hogere segment voor een schappelijke prijs kunt vinden. Niet alle keukenbedrijven hebben maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel.  Met Simavi heeft het keukenmerk een samenwerking en draagt in die zin bij aan een betere wereld. Chapeau!

Tulpkeukens

Mocht u ze niet kennen tulp keukens, biedt keukens van Hollandse bodem.  Het bedrijf timmert al meer dan 30 jaar aan de weg. Showroomkeukens vindt u dan ook bij Tulpkeukens en vooral dan bij haar verkooppunten. In Rijssen staat een modern uitgeruste fabriek waar degelijke en betrouwbare keukens worden geproduceerd.  Met een levenslange garantie op hang en sluitwerk loopt u bij de aankoop van een tulp showroomkeuken eigenlijk al weinig risico.

Goedkope Tulp keukens

Tulp keukens heeft ook het milieu hoog in haar vaandel staan en dat spreekt ons wel aan. Het bedrijf is FSC en PEFC gecertificeerd en dat betekent dat het produceren van keukens met (milieu) beleid dient te gebeuren. Een tulp keuken bevindt zich in de prijsklasse van af € 8000. Hiermee bevindt het zich in het midden – midden hoog segment. Als u  een showroomkeuken zoekt kunt u bij Tulp keukens slagen voor een prijs van € 5000 – € 10000. Dan krijgt u veel waar voor uw geld. Met een garantie van 25 jaar kunt u op de aankoop van een Tulp keuken eigenlijk geen buil vallen.

Landelijke keukens

Het keukenmerk biedt  in verschillende sferen en settingen producten, zo kunt u een moderne keuken en een landelijke keuken verwachten in de showrooms van Tulp. De landelijke keukens worden aangeboden onder de noemer nostalgisch en een moderne keuken onder de noemer design en modern.  Voor een showroomkeuken van tulp kunt u deze in vele  sferen slagen. Op de website van Tulp kunt u klantervaringen lezen.  Ook de aanschaf van een showroomkeuken kan door u als klant worden beoordeeld.  Dat geeft mij wel een goed gevoel, een showroomkeuken van Tulp zou u best kunnen meenemen in uw overwegingen bij het kopen van een nieuwe keuken.

Siematic

Siematic, van het voormalig topmerk Siematic worden veel showroomkeukens aangeboden.  De prijzen van een  showroomkeuken van dit keukenmerk zijn herkenbaar aan de hoge kortingen. Het is natuurlijk zeer de vraag of deze kortingen ook representatief zijn. De meeste Siematic keukens worden aangeboden met een korting van rond de 50%. Dit geeft meteen aan hoe de prijsopbouw van een nieuwe merk  keuken zou kunnen (moeten zijn) Normaliter zou u op een nieuwe keuken dan een korting van 25%-30% moeten kunnen krijgen.  Kortingen hoger dan 50% moeten u echt aan het denken zetten..

Aanbod Siematic groot

Er worden momenteel veel showroomkeukens van Siematic aangeboden. Het merk betaalt de tol van haar AAA (alles aan allen) beleid. Veel dealers van dit merk zijn inmiddels failliet en aangezien het merk ook bij de Mandemakers groep word aangeboden, heeft dat geresulteerd in het verval naar een prijsstunter  imago. De uitstekende marketing van het merk  heeft het wellicht de das omgedaan. Betekent dit dat de kwaliteit niet meer afdoende is? Het betekent vooral dat veel keuken vak zaken hun pijlen richten op andere keukenmerken.

Veel voordeel

U kunt u voordeel doen met de aanschaf van een showroomkeuken van Siematic. Er zijn natuurlijk nog altijd hele goede keukenzaken die het merk verkopen en een fraai keukenontwerp kunnen maken. Met de verschillende lijnen van Siematic mag u keukens verwachten in de meest uiteenlopende modellen en uitvoeringen.

Makkelijk te monteren

Een Siematic keuken is prima  te demonteren en daarna weer te monteren. Het merk kent uitgebreide assortimenten met lak fronten. Een keuken in lak kan natuurlijk onderhevig zijn aan kleurveranderingen. Uitbreidingen en toevoegingen aan een showroomkeuken zou ik altijd onder garantie (van weinig tot geen kleurverschil) afnemen.

Nieuwe modellen

Siematic heeft regelmatig nieuwe modellen en programma’s. Vergewist u altijd van de actualiteit van de aangeboden showroomkeuken. Een keuken wordt uitgerust met allerlei soorten apparatenmerken. Vooral Bosch, Siemens en de B merken zijn oververtegenwoordigd in Siematic keukens. De relatief zware keuken  deuren  kunnen problemen veroorzaken met de scharnieren van Bosch en Siemens koelkasten en vriezers. Als u een showroomkeuken koopt houdt dan rekening met de bijkomende montage en afleverkosten. Deze kunnen aanzienlijk zijn!

2 REACTIES

  1. bij tulp krijg je op de showroomkeuken geen garantie, dus die 25 jaar kun je vergeten, en op apparatuur krijg je 1 jaar en dat vanaf de datum aankoop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in